Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia---33333222

pierwszy raz farbuję włosy - pytania

Polecane posty

Gość Asia---33333222

witajcie :) planuję po raz pierwszy w życiu pofarbować sobie sama włosy (wcześniej robiłam to u fryzjera) i nie mam pojęcia jak się zabrać za to, może pomożecie? -zdecydowałam się na firmę Garnier, czy wybrać lepiej krem czy farbę w innej postaci (mam ciemny blond, chcę mieć jasny blond)? -czy to prawda, że lepiej nakładac farbę na lekko tłuste włosy? -czy dam radę sama czy lepiej poprosić kogoś o nałożenie farby? -jak zabezpieczyć czoło czy uszy przed zafarbowaniem i czym ewentualnie potem umyć jak się pobrudzą? -mam długie i bardzo gęste włosy, czy jedno opakowanie farby wystarczy? pewnie wydadzą Wam się te pytania głupie, ale naprawdę jestem zielona w tej dziedzinie :) z góry dziękuję za pomoc :)

Gość maka paka :)
Lepiej nakląłdać farbę na lekko tłuste włosy, ale na umyte też możesz spokojnie nakładać. Lepiej poproś kogoś o nałożenie farby, bo na pierwszy raz możesz mieć problem. Jedno opakowanie na bank nie wystarczy !!!

TAk, lepiej nakładać farbę na tłsute włosy, ale na umyte też spokojnie możesz nałozyć. Jeśłi nigdy jeszcze nie farbowałać włosów sama to lepiej poproś kogoś o pomoc. Czolo uszy posmarować tłustym kremem, a jesli to nie pomoże to zmywać sokiem z cytryny. Jedna farba nie wystarczy na bank, w szczególności Garniera, na długie włosy starczają jedynie farby w piankach.

Farbę lepiej nakładać na tłuste włosy- ochrona przed z niszczeniem i lepiej będzie się wydzielać pasma. Polecałabym krem lub farbę w postaci pianki-łatwiejsza aplikacja.Farbę nakładasz zaczynając od tyłu. Z przodu możesz spokojnie nałożyć farbę,gorzej w tylnych okolicach. Nie ma powodu aby zabezpieczyć skórę przed pobrudzeniem,nie jest to przecież intensywny kolor ale jeżeli nie obawiasz możesz użyć tłustego kremu. Jeszcze jakieś pytania?

Gość Asia---33333222
bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi :)

Faktycznie jeśli farbujesz na jasniejszy kolor to nie ma potrzeby zabiezpieczać skóry przed zabrudzenie, umknęło mi gdzieś że to jasniejsza farba :D