Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czuły_Krzysiu

Czy to, że osoba jest szczupła zawdzięcza genom czy stylowi życia

Polecane posty

Moja dziewczyna ma 23lata i od zawsze była szczupła. Wszyscy w jej rodzinie są raczej z nadwagą tylko ona taka. I tak się zastanawiam czym jest to spowodowane?

Gość nie napisałaś nic nowego
uwielbiam Twój nick :classic_cool:

Gość fewafd
Zależy i od genów i od żywienia. Jeśli dzieci karmi się prawidłowo, nie przekarmia nigdy do wieku kilku lat, potem nie będą miały problemow z wagą

Gość Ledy szczupła
Geny to tylko 30 % wpływu na figure ..reszta to albo obżarstwo albo chora . Przepraszam za tak wypowiedz ale to własnie uszłyszałam u lekarza ..ja szczupła a córka z duza nadwaga .

Każdy ma inaczej. Ja jestem gruba przez obżarstwo :classic_cool: Ale np. moja koleżanka, chudzinka taka, że hoho!, wpiertala 10 razy więcej niż ja (w tym prawie codziennie zamawia z matką pizze) i nie potrafi - chociaż bardzo by chciała - przytyć, jej mama też jest chudzinką :)

Gość a ja mialam tak ze
A ja długo długo byłam patyczakiem, a niedawno przytyłam w szybkim tempie :( I nie wiem czemu

Gość a ja mialam tak ze
tzn nie mienilam nawykow zywieniowych- zawsze wpiertalalam duzo. A w genach to tez chyba nie

Geny, styl zycia i ogolny stan zdrowia. Hormony odgrywaja b. wazna role, np. te kobiety, ktore maja ''zdrowy'' poziom testosteronu sa szczuplejsze, gdyz testosteron m.in powoduje spalanie tkanki tluszczowej.