Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozecie_na_mnie_najezdzac

wszystko mi sie posypało po ciazy:(

Polecane posty

a ja np dzis to staram sie nie podchodzic do mojego dziecka, bo mnie tak wkurza to, ze przez ciaze tak sie wszystko spierdolilo , ze po prostu nie mam ochoty

Gość nigdy w życiu tak nie zrobię
Taaa super, bądźmy cudownymi matkami kosztem swojego zdrowia :D W życiu i nigdy.

Gość oj tammmm
ale to nie dziecka wina ze tak jest jak jest

Gość widze ze masz dola
Autorko. Przestan sie zadreczac , to dopiero 3 miesiace po porodzie, pewnie tez jestes troche zmeczona i stad takie czarne mysli. Moim zdaniem glupote zrobilas piszac na kafe , bo tu same doskonale , piekne i zgrabne i to juz w 2 godziny po porodzie . Usmiechnij sie , jutro bedzie nowy dzien , i zapewne lepszy humor. Popatrz na malucha. Odpocznisz i wszystko wroci do normy. Pozdrawiam.

Gość jak to przy diecie i ruchu
to zamiast do dietetyka wybierz się do psychologa bo mzoe to jakas depresja poporodowa. Dziecko to wielkie szczęście mimo ze czasem daje w kość. A calą reszte da się doprowadzić do porzadku wystarczy tylko odrobina dobrej woli. To nie dziecko ci wszytsko zniszczylo tylko sama sobie zniszczylaś jedzac zbyt dużo, ale to nie jest coś czego nie można cofnąć. Waga to taka rzecz nad którą wystarczy trochę popracowac i można osiągnać super efekty.

Gość vxbxbbxb
Ale to.twoja wina nie.dziecka,ono sie na swiat nie prosilo,sama chcialas

Gość rym cym cym
skoro karmisz piersia, kilogramy powinny leciec. hmmm duzo spacerow, zrezygnowac z windy itd. duzo ruchu. poszlabym zrobic badanie krwii. nie pamietam juz na co mialam, ale na tarczyce na pewno. takze idz do swojego lekarza ogolnego,zrob cos zamiast zakladac takie tematy. mamy ci mowic,co masz robic? juz napsialam,ze znam dziewczyny,ktore wygladaja swietnie po ciazach. ja na dzien dzisiejszy jestem szczupla jak kiedys. wyszlam z domu, duzo ruchu i o to jestem o 10kilo lzejsza:) po samym porodzie gubisz jakies 8kilo. jaka masz nadwage?

Gość dghdghdg445
ten sztuczny entuzjazm jest irytujący: owszem można wyglądać dobrze po ciąży, ale niekoniecznie- to jest duże obciązenie dla organizmu i tyle. zwykle zostawia jakiś ślad. moja znajoma wygląda po ciąży identycznie- z małym wyjatkiem: ma ogromne tragiczne żylaki na całych nogach- weźcie jej poradźcie, zeby się wzięła za siebie.. albo np kobiecie, która jest szczupła i wysportowana, ale zostały jej fałdy skóry czy hemoroidy w tyłku. prawda taka, że wiekszość wyglada gorzej, a tym co sie wydaje, ze sa piekniejsze, po prostu wzrosła akceptacja własnego wyglądu, a nie rzeczywista atrakcyjność.

Gość Miranda /.
Jest tak ze gdy dostarczamy za mało potrzebnych kalorii organizm nawet gdy zjadamy mało je magazynuje, tak twierdził mój wykładowca. Gdy dziecko podrosnie bedziesz biegała za małym szkrabem kg też zgubisz.

nie jadłam zbyt duzo w ciazy, bylam na lekach hormonalnych , bo mialam plamienia, nie moglam uprawiac sportow itd (nie chce mi sie pisac szczegolowo)

Gość nigdy w życiu tak nie zrobię
Dlatego też powiedziałam, że nie chcę dzieci i już. Pasożyt, który pustoszy organizm przez 9 miesięcy, a później pustoszy portfel i jeszcze nie wiadomo co z tego wyrośnie.

A moim zdaniem można wyglądać i lepiej ale trzebva chcieć i tyle. Jak ktoś nie chce to nic nie osiagnie. Zdrowa dieta, ćwiczenia, zmiana nawyków żywieniowych i calej postawy życiowej i można być super laską mając nawet kilkoro dzieci.

wkurza mnie takie gadanie. Od leków się nie tyje i od leżenia. Jak się lezy i lyka leki to trzeba jeść zeby utyć. No chyba ze te tabletki byly bardzo kaloryczne i jadlas ich na tony. Nie usprawiedliwiaj się! Jak zrozumiesz ze nic nie stalo się samo ani że to nie dziecko tylko ze to twoja wina to bedzie dobry pierwszy krok zeby zacząć działać.

a ja cwiczylam (zanim dowiedzialam sie ze mam ta przepukline) nie jadlam smazonego, nie jem chipsow, napojow , sokow i innego gówna, herbaty ani kawy nie slodze i nic, nawet pol dekagrama mi nie ubylo. Po samym porodzie zlecialo mi 11 kg a potem juz ani grama.

Gość rym cym cym
o czym my tu rozmawiamy? masz 5kilo nadwagi? wez skoncz juz ta gadanine durna i wez sie za siebie, tyle kg nadwagi,to nic strasznego. glupie biadolenie.

Gość ja mam po ciązy ogromne
Żylaki na nogach, a jest i byłam szczupła 53kg/166cm :(

Gość vxbxbbxb
Waga akurat to najmniejszy problem po ciazy,jak ktos napisal sa jeszcze zylaki,hemoroidy,celitis,obwisla.skora na brzuchu,popsute zeby,przezedzone wlosy,obwisle cycki,szersza pochwa i twarz wyglada przewaznie min 3 lata na starsza,cwiczenia i.dieta.malo co pomoga,trzeba siebie zaakceptowac,cos za cos

wyrzuć z jadlospisu wszystko co przetworzone. Żadnych sosów gotowych, dań gotowych. Zacznij się odzywiać zdrowo, ogranicz węglowodany czyli banany ziemniaki, makarony do raz w tyg, a zastąp je brązowym ryzem i kaszami max raz dzienhnie. Zmniejsz porcje, jedz dużo niskowęglowodanowych owoców najlepiej rano, a potem gotowane warzywa, ogranicz ilosć soli, pij dziennie 2 litry wody, a w ramach sportu zacznij od 2 godzinnego spaceru każdego dnia np godzina z dzieckiem i godzina wieczorem szybszym krokiem. Jestem pewna ze poleci nie ma opcji zeby nie poleciało.

je,m tak malo, ze az mi pokarm zanika, ale mam tyo wszystko w dupie, po prostu nie chce mi sie dbac juz o nic, bede dawac mm i juz

a i skoro masz 5 kg nadwagi to przypoiminam ci ze karmisz piersią a pelne piersi matki karmiacej też ważą weź na to poprawkę wiec tak na prawdę masz pewnie ze 2 lub 3 kg nadwagi. Mozesz to zredukować w kilka tygodni zmieniajac tryb zycia. Większy problem amsz z psychiką ale tu polecam psychologa bo ja kompetentna się nie czuje do porad.

mam gigantyczny osadlony brzuch

osadlony masz mózg szkoda. Idę stąd bo z pustakami nie gadam, chcialąm pomóc ale nie ma komu. Po twoim ostatnim poscie stwierdzam że jesteś plytka jak kaluża.

Gość d.a.b.
a ile ważysz i przy jakim wzroście? Może nie jest tak źle jak Ci się wydaje

Gość rym cym cym
weź juz skoncz pieprzyc. 5 kilo to nie zadna tragedia. a brzuch-zrob sobie korekte u specjalisty,przy okazji psozukaj kogos na glowe.

ja juz po prostu nie mam na to sily, wokol kolezanki chude po ciazy a ja jak jakies monstrum :(

Gość no i???
no i???

Po ciąży wygląda się starzej na twarzy? Co za bzdura. Talia osy? Oczywiście, że można mieć! Ja wyglądam lepiej niż te wszystkie panny z ogólniaków, którym z każdej strony tłuszcz się wylewa a one się tym nie przejmują ani trochę. Autorko Ruszaj się dużo, wychodź z dzieckiem jak najwięcej, właśnie masz się ładnie fajnie ubierać, zrobić makijaż żeby lepiej poczuć się we własnej skórze :) i wychodzić wychodzić i jeszcze raz wychodzić. W domu też nie ma co siedzieć, zawsze jakieś zajęcie się znajdzie. Ja mam trochę brzucha po ciąży i kilka rozstępów koło pępka i też mi się odechciało wszystkiego jak sie zobaczyłam po porodzie, ale szybko mi przeszło. Nie ma co się załamywać, trzeba działać :)

Gość MonikaMamasynow
Topik o mnie tylko mi dochodzi chyba depresja...nie daje juz rady..jestem sama z 2jka dzieci.Jeden 3miesiace drugi 2lata i juz wszystko wychodzi mi bokiem. Nadwagi strasznej nie mam 3-4kg ale brzuch straszny,cwicztc za bardzo nie moge-a raczej nie mam kiedy..MAz pracuje w delegacjach i jest w domu tylko niedziele...Jestem zmeczona brzudka i mam dosc wszystkiego;/

Gość mala mi i co mi zrobisz
Autorko, Przytylam w ciazy 30 kilo!!!! Szesc miesiecy po porodzie (cesarka) ja nadal mialam balon zamiast ladnego brzucha, i podly humor, depresyjne nastroje, ciezko bylo mi generalnie przestawiic sie na totalne zmiany jakie nastapily w moim zyciu po pojawieniu sie mojego malucha ( wyczekanego 8 lat...). Dzis maly ma 2 lata, ja mam 32. Przed kilkoma dniami kupowalam kremy do twarzy w sklepie, a pani do mnie mowi: jak zaczniesz dobiegac trzydziestki to bedziesz musiala zaczac uzywac przeciwzmarszkowych, tak profilaktycznie :) Jak? Jadlam i jem wszystko, ale male porcje, nie zajadam stresu, smutku, baaaardzo duzo sie ruszam, nie jakies fantazyjne fitnsy, ale spacery z dzieckiem, bieganie za nim non-stop itp. Wrocilam do pracy, zakupilam kilka nowych ciuchow, dbam o skore, wlosy, ubranie, paznokcie. Malymi krokami wszystko sie ulozy. Dzis jestem szczuplejsza niz przed ciaza, nie mam ani celulity bo nigdy nie mialam, ani jednego!!! rozstepu ( albo geny, albo kremy i zwyczajna oliwka z oliwek ktora do dzis czasem sie smaruje. Piersi nie sa juz takie pelne jak przed ciaza, ale nie wisza, nie strasza, pielegnuje je i ciesze sie, ze to wlasciwie jedyny slad, jaki zostawila na mnie ciaza :) Bedzie dobrze!!!! Wyluzuj!!! Wiem, ze chcialabys juz, ale tak sie nie da!!!! Daj sobie kilka miesiecy i wszystko wroci do normy, jesli dbasz o jakosc i ilosc jedzenia i duuuuuuzo sie ruszasz, bedzie super!!!!! Pozdrawiam!!!!!!

moge zapytac jak wygladal twoj typowy dzien, ze tak doszlas do formyv?