Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okfne

tarczyca-leczenie jodem-warto?

Polecane posty

Gość okfne

moja mama ma od 3 lat nadczynnosc tarczycy

Gość mała123455
jak ma nadczynnośc to ma za dużo jodu....

Gość martulkaaaa_________
a dlaczego miało by być nie warto? nadczynność to wyniszczająca choroba i jasne, że warto to leczyć

Gość lesia254
gdzie mieszkasz? u nas są badania komputerowe na tle komórkowym.P dr.dobera naturalne produkty i naprawdę pomagają tel 694954933

Gość Jadzia

Hej wszystkim, jestem tutaj bo jak większość chciałam pogłębić wiedzę z doświadczeń niż z informacji naukowych i gdybania lekarzy. Zawsze uważałam że każdy przypadek choroby tarczycy jest indywidualny, bo mimo oczywistych objawów, każdy organizm jest inny. 

Choruje na GB od 5 lat, wczesniej przyjmowała Thyrozol, później Metizol, zawsze uważałam że leki na pewno pomogą az w koncu z nadczynnosci wpadłam w niedoczynność.  Bralam letrox, po 2 tyg stosowania wpadłam znowu w nadczynność i tak przez dobre 3 lata na przemian. Bylam u kilku lekarzyi faktycznie w moim przypadku również kieruja na jod. Obawiam sie i to bardzo. Oczy...mam wade wzroku,boje sie ze sie pogorszy...no i wytrzesz ktory prawdopodobnie wystapi, dlaczego? Bo natura obdarzyla mnie "dużymi" pieknymi oczami i lekarz stwierdzil ze pewnie bede leczona sterydami by oslonic oczy. Czego jeszcze sie boje? Nie mieszkam sama, w domu jest mama ktora rok temu miala operacje wyciecia pecherza z podowu raka. Wiekszosc ognisk wycieli ale wiadomo ze nie wszystko, czy moge bardzo jej zaszkodzic? No i pytanie ostatnie, mama pali papierosy, czy to wplynie na mnie negatywnie?

Gość Mała

Hej Jadzia! Ja miałam nadczynność tarczycy i guzki. Miałam do wyboru albo operacja albo jod. Zdecydowałam się na jod. To było 10 lat temu. Teraz mam niedoczynność tarczycy i biorę euthyrox. Czuję się różnie, raz lepiej raz gorzej jak to przy chorej tarczycy. Ale nie żałuję wyboru.