Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamazana perspektywa

Jak się pogodzić z tym, że odchodzi ode mnie bliska osoba, przez kaprys?

Polecane posty

Jak się pogodzić z tym, że odchodzi ode mnie bliska osoba, ta która miała być najważniejsza, bo miała taki kaprys? Jak żyć ze świadomością, że ten cały czas, to było kłamstwo i to wszystko było bezwartościowe? Jak spojrzeć sobie w twarz i obiecać sobie, że się jeszcze podniesie i że będzie umiało się iść przez życie ze świadomością, że wszystko może być kłamstwem?

może wcale nie kochał? może to wszystko było kłamstwo, w które uwierzyłam? skąd wiedzieć kiedy ktoś ma szczere zamiary, a kiedy nie?

Gość przykro mowic ale
mam taka sama sytuacje, te same rozmyslania w tej chwili...

Gość ja też mam akutalnie
identyczną sytuację. Po 2 latach facet i najlepszy przyjaciel jednocześnie powiedział mi,ze nic do mnie nei czuje :-( żyć się nie chce naprawdę :-O

ja już sama nie wiem, co myśleć, raz myślę, że dobrze, że wyszło szydło z worka. Ale za chwilę myślę, że nie rozumiem dlaczego mnie tak potraktował, że na to nie zasługuję. Jak mógł mi to zrobić. Z dnia na dzień?!

Mnie po 3ch i nic nie powiedział, odwaliło mu z dnia na dzień, potem przestał się odzywać.

Gość Gerton
Chrzanić tego durnia! Jeszcze wielu innych czeka na Ciebie... ;-)

Gość agniesialallaa
Dziewczyny jeśli ktoś jest kłamcą to wszystko co robi i mówi jest kłamstwem najczęściej.Ja też się sparzyłam i wiem,perfidnie mnie kłamał że kocha ze wszystko co robi to ze względu na mnie.Najgorsze że to była moja pierwsza miłość.Totalnie mnie to załamało ale chodziłam do psychologa i wiem ze tak jak w moim przypadku ta pierwsza miłość bardzo często ze strony mężczyzn to tylko chwilowe zauroczenie nie stety.Póżniej kolejne kłamstwa są na porządku dziennym bo faceci nie lubią odchodzić z poczuciem winy.My kobiety pózniej cierpimy

u mnie było inaczej,a le chyba wolałabym aby odszedł bez słowa, mogłabym go znienawidzić i byłoby łatwiej. A on powiedział,z ę mnie kocha i zawsze bedzie mnie kochał, ale...jak siostrę :-O Prosi o utrzymanie kontaktu bo jestem dla neigo wazna, on dla mnei też, to mój najlepszy przyjaciel,a el to tak boli i nie wiem co zrobić :-(

choć to boli, to nie chcę jego, ani innych. Chcę spojrzeć w lustro z poczuciem godności, a nie jako okradziona z uczuć osoba. Chcę być bardziej asertywna i chcę widzieć ludzi takimi, jakimi są, a nie doszukiwać się w nich jedynie dobra.

ja też mam aktualnie- zamierzasz z nim utrzymywać kontakt? To chyba nie będzie dobre? JEdynie wyssa z Ciebie całą energię i będzie wykorzystywać Twoją miłość do niego nie dając nic w zamian.

naprawdę nie wiem, co mam zorbić :-O jestem tak zagubiona jak jeszcze nigdy w życiu :-( czuję, ze ziemia mi sie zawaliła pod nogami, nie mam wsparcia ani oparcia, nie mam się kogo poradzić. Zawsze ze wszystkimi problemami leciałam do niego i on pomagałami wszytsko zrozumieć, a teraz to niemożliwe, bo on nie zrozumie, zresztą cięzko mi nawet o tym mówić, to raczej nie jest możliwe na tym etapie, to jest wszytsko za świeże, dopeiro minęły 3 dni, dochodze do siebie, ale jestem w rozpaczy i w szoku. Nie wyobrażam sobei życia bez niego, ale też nei wyobrażam sobie teraz życia przy nim, pobok, jak siostra :-(

Na pewno teraz pierwsza się nie odezwę. On zapewne zadzwoni za jakiś miesiąc-dwa, wybada sytuację. Ja się na pewno nie odezwe pierwsza, mam zamiar coś zrobic ze swoim życiem, jakoś się ogarnąc,odkochać, by móc przyjąc go KIEDYŚ w swoim zyciu jako przyjaciela.

dziwne to, co zrobił. Ale wydaje mi się, że nierealnym jest przyjaźnienie się z kimś, do kogo czuje się coś więcej i ma to jakąś większą historię. Ale masz rację, to jest za świeże, żeby wiedzieć co w ogóle robić dalej. Chyba najlepiej teraz nie podejmować żadnych decyzji, ochłonąć i wtedy wszystko ułożyć.

tak, muszę to wszystko przerobic w sobie i psychicznie zakońćzyć ten związek. czeka mnie dużo pracy nad sobą, ale musze to zrobić, bo czeka na mnei najlepszy przyjaciel na świecie, którego chcę mieć przy sobei całe życie, a nie tylko pzrez chwilę jak w związku. Jestem pewną że jutro, ze kiedyś mi sie to uda, że będzie ze mną lepiej... cóż nie mamy wpływu na uczucia... kocham go i nie chce, zeby sie ze mną meczył skoro potzrebuje innych doznań i innej kobiety