Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulincia2309

Badanie moczu w 23 tyg ciąży

Polecane posty

Gość Paulincia2309

Witam! Dzisiaj odebralam wyniki moczu jestem w 35 tyg ciąży i chciałabym prosić o ich interpretacje Kolor: bursztynowy Przejrzystosc: klarowny Cięzar wlasciwy: 1,020 pH: 6.5 Leukocyty: 500/ul Azotany: obecne Białko 25 mg/dl Cukier:

Gość bbbb666
białko w moczu świadczy o jakiejś infekcji

Gość to-i-ja
Ogolem wyniki nie za dobre. Leukocytow tez nie powinno tam byc.

Gość Paulincia2309
Dopiero zalozylam tu konto wiec jeszcze sie nie znam. Poza tym jak sie nie podoba nie trzeba pisac zbednych komentarzy. Troche tolerancji i mniej zgryzoty zycze. Jakby wszystko bylo w googlach to bym nie pisala na forum

Gość połącz te dwa topiki
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5411257 zamiast siedziec na kafe idz do lekarza bo twoje wyniki zostawiają wiele do życzenia mało ze ph powinno być 7 ty masz zasadowe bo jest masa bakterii to sa leukocyty i białko Powinnaś biegusiem iść na posiew moczu i antybiotyk zwłaszcza ze w ciązy jesteś i dużo pic !

Gość Paulincia2309
No wlasnie dlatego napisalam bo wizyte u lekarza mam w poniedzialek...

Gość xdxd
wyniki swiadcza o infekcji nie napisano czy pojawila sie krew w moczu ciemny kolor moczu swiadczy tez o małym nawodnieniu... za malo pijesz o tym swiadczy rowniez ciezar wlasciwy moczu juz teraz mozesz sobie zaaplikowac witamine c (500mg) np Cmax najprawdopodomniej dostaniesz antybioty (amoteks, duomox) ph 6,5 jest w normie wiec nie wiem czemu ktos pisze ze ni jest ma nie byc ponizej 5 i powyzej 7 azotyny w moczy swiadcza o infekcji to samo leukocyty