Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niezorientowany w temacie

Czy dostane kredyt?

Polecane posty

Witam, Jeszcze nie byłem w banku i chciałbym się zorientować na razie na forum czy ktoś może będzie wiedział czy jestem w stanie starać się o kredyt na budowę domu... Mam 26 lat, od 3 pracuje jako programista, dochody netto 6 800 zł. Na razie mieszkam z rodzicami, ale pojawiła się okazja zakupu niedrogiej działki budowlanej (500m2) i zastanawiam się poważnie nad budową swojego domu, niedużego, ale własnego, gdyż planuje w przyszłości założenie rodziny. Czy póki co jako singiel mam szansę na kredyt na budowę? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Gość ewkawlkp
z takim netto to na pewno przecież tysiące Polaków łącznie (dwoje małżonków w 90% nie mają tego nawet brutto a kredyt dostali) więc spokojnie dadzą ci

Gość bhtujhftjj
umowa na czas określony czy nieokreślony?

Gość ewkawlkp
a tak na marginesie 26 lat czyli 1986 to najlepszy rocznik :)

Gość ewkawlkp
na 300000 na 30lat to tak +/-1300zł miesięcznie ze stałą ratą ale tobie dadzą więcej

Gość ewkawlkp
Tak przy okazji jestem wolna ;) Wydajesz sie byc ciekawa partia .PS jestem dziewica analna.

Gość dfr56ja tam pochleja
zeniby co ten roznik wpajnialy ahhahahaha1986-dzieci

Gość ewkawlkp
kiedyś na kafe można było popisać pogadać zaprzyjaźnić się a teraz nie można napisać zdania bo zaraz ktoś się podszywa więc wracam do roboty bo nie mam ochoty się wkurzać

Gość kkokokbgfnbgnbgfnhgf
ewkawlkp wyniuchała kase i bedzie goscia podrywac

Gość ewkawlkp
To fakt , kocham $$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ❤️

Gość mała panienka z okienka 29
Teraz o kredyt wcale nie jest tak łatwo, wiele czynników na to wpływa. Na jaką kwotę chcesz wziąć ten kredyt? Musisz się liczyć też z tym z w złotówce rata będzie o wiele droższa niż w euro, ale wtedy nie musisz się martwić jak w przypadku obcej waluty. No ale żeby dostać np w euro musisz mieć automatycznie większy dochód (mówię ogólnie). My mamy kredyt na 630 tysięcy na 30 lat w euro, zarobki netto wspólne to około 10 tysięcy miesięcznie, umowy na czas nieokreślony i dostaliśmy bez najmniejszego problemu.

Gość tu chyba nie chodzi o niespodz
iankę, tylko o to, by potem się działeczką i domkiem z żonką nie dzielić, bo przed ślubem kupione i postawione

Gość pieniadze to nie wsyztsko
wbrew pozorom dla banku na taka kase jak budowa domu... 26 latek bez rodziny nawet z taka wyplata jest dla niekorych bankow gorszym materialem niz ojciec 2 dzieci z przychodem 2500....

Ślub planujemy za 2 lata, dlatego się zastanawiam czy łatwiej o kredyt we dwoje? Co prawda narzeczona nie zarabia kokosów, raczej mieści się w tej najniższej... Ale kocham ją jako człowieka, była ze mną w złych chwilach gdy jako student na głupi sok nie raz nie było:/ Czy łatwiej Nam będzie o kredyt razem?

Gość Mateusz_25
skoro od 3 lat zarabiasz tyle to jesteś jełopem, że nawet nie masz żeby kupić działkę za gotówkę il eta działka kosztuje ? 100, 200 tyś ?

Gdzie napisałem, że od 3 lat tyle zarabiam????!!! Część pieniędzy odkładam na ślub, część daje rodzicom skoro z nimi mieszkam... Nie jestem darmozjadem, uczepionym mamusi w wieku 26 lat:] A działka to najmniejszy problem, chodzi mi o koszt budowy domu... z tego co się orientuje ok. 250-300 tys. - myślisz, że mam taką kwotę od tak sobie:/?

Gość chce kupic zegarek
a masz jakiś wkład własny, czy brałbyś kredyt na 100% wartości nieruchomości i domu? bo jeśli na 100% to musisz jeszcze liczyć się z kosztami ubezpieczenia niskiego wkładu własnego, koszt notariusza itp, musisz mieć trochę kasy na start przy takim kredycie. W ogóle w jakiej wysokości chciałbyś wziąć ten kredyt? Z doświadczenia wiem, że budowa domu ze środków z kredytu to droga przez mękę dla klienta. Ciągle są niedofinansowania, problemy z wypłatą kolejnej transzy, analitycy bardzo się czepiają. Pracuje w banku. Napisz coś więcej o tym kredycie:)

Do chce kupic zegarek Wkładu własnego chyba nie będę miał za wiele (choć temat kredytu na budowę ruszy za 2 lata, po moim ślubie z narzeczoną), bo obecnie odkładam właśnie na ślub, a część dokładam rodzicom, bo też im się nie przelewa, a zarabiam na tyle, że mogę im trochę pomóc... Na pewno działkę za gotówkę kupię, bo na to mam środki (nie wiem czy to coś zmieni, że mam swoją działkę i chcę brać kredyt tylko na budowę???). Właśnie boję się tego, że bank będzie mnie prześwietlał itp. i mimo zarobków zostanę odrzucony:/. Mam zasadnicze pytanie - (gdyż moja narzeczona nie zarabia za dużo, mieści się w tej najniższe krajowej, umowa na czas nieokreślony) - czy starać się o kredyt będzie Nam łatwiej jako małżeństwo czy przed ślubem jako singiel? Wiele słyszałem o tych transzach i właśnie to mnie przeraża, że nie zmieszczę się w jakiejś kwocie, a następnej transzy nie otrzymam:/. Myślę, że na samą budowę będę potrzebował 250-300 tys. Z góry dziękuję za odpowiedź, bo trafia mi się "ktoś" obeznany w tematyce kredytów:)

Gość groch33
Odwiedź serwis http://www.kredytolog.pl i dodaj tam zlecenie na oferty kredytu. Ja w ten sposób otrzymałem wiele propozycji od banków

Gość pomidor32
Zanim weźmiesz kredyt, rozeznaj się i poczytaj na ten temat na stronie czasnafinanse.pl Naprawdę polecam, porządny branżowy serwis.

Gość Majamalami
Czy dostaniesz kredyt? hmmm... najlepiej wybrać się do banku i porozmawiać z konsultantem :) Przedstawić sytuację, a on z pewnością powie CI co i jak :) Ja mogę Ci tylko polecić Kasy Stefczyka. Bank, w którym niedawno wzięłam kredyt. Pozdrawiam :)

Gość janka7
Ja zdecydowanie polecam kredyt własny kąt w PKO BP sama brałam i generlanie wysoko stoi we wszytskich rankingach. To co jest w nim fajnego to to że raz w roku możesz zawiesić spłatę raty kredytu, mi to już uratowało d...

Gość ****************$
Nie ma to jak brać kredyt i spłacać go XXXXXXX lat:classic_cool: