Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

welciaxx

TECHNIKUM FRYZJERSKIE, A RODZICE

Polecane posty

cześć. jestem w 3kl gimnazjum i chcę iść do technikum fryzjerkiego, ponieważ zawsze ten zawód mi się podobał, ale jest jeden problem. rodzice. oni mówią że to zawód bez przyszłości, że nie znajdę pracy i że to wstyd, że nie pójdę do LO a potem na studia. mają chyba jakieś chore ambicje, żeby pokazać rodzinie, ciotce, że ich dziecko nie jest gorsze. moi bracia tak samo nie poszedli na studia i chcą żebym chciaż ja poszła.. nie chcę pracować w innym zawodzie, po co mam się męczyć w innym zawodzie którego nie lubię.. dodam, że orłem z nauki również nie jestem. jak mam ich przekonać?

Gość gtrhtr
nie przekonuj, to Twoja decyzja. Ja jestem obecnie w klasie maturalnej w LO i trochę żałuję, że nie poszłam do szkoły teatralnej bo chciałam, ale cóź

Gość szczesliwaottak
hej,przede wszystkim ''poszli''. Jestem zdania,że konkretny fach jest teraz naprawdę dużo wart aprzecież po technikum też jest możliwość zdania matury więc nie wiem w czym problem? ;) co prawda zawód,który sobie wybrałaś jest bardzo oblegany i jest już mnóstwo ludzi po takiej szkole no ale skoro to jest naprawdę to co lubisz robić w życiu to pozostaje mi życzyć Ci szczęścia i 3mać za Ciebie kciuki :)

właśnie się zastanawiałam jak to napisać, mój błąd:P planuję skończyć technikum i iść na 2letnie studnium jeszcze.

Gość szczesliwaottak
wszystko zależy od Ciebie im więcej kursów tym większa szansa na pracę :)