Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oli93

PORADA PRAWNA STYPENDIUM a ALIMENTY

Polecane posty

Gość oli93

Ubiegam się o stypendium socjalne,mam 2 rodzenstwa w tym ja i brat z jednego ojca,otrzymujemy alimenty i normalnie to udokumentowalam wyrokiem i przekazami we wniosku....sęk w tym,ze na mlodsza siostre mama otrzymuje alimenty do rak wlasnych, bo sie dogadali bez wyroku ani przekazow...w zwiazku z tym mam pytanie czy wystarczy tylko oswiadczenie mamy o wysokosci tych alimentow czy nie uwierza na tzw. "słowo"? martwie sie czy w zwiazku z tym wogole dostane do stypendium

Gość mała łasiczka554
nie musisz tego w ogóle zgłaszać jeśli się dogadali między sobą

Gość oli93
tak tylko oni w dziekanacie chca takie zaswidczenie,bo niby kto siostre utrzymuje ...ona mi powiedziala,ze jak cos to chce z sadu o bezskutecznosci alimentow

Gość nbmbmbm
wzstarcyz jak mama napisze oswiadczenie ze na najmlodsza corke alimentow nie otrzymuje, a Ty dostarczysz to do dziekanatu

Gość nbmbmbm
nie przyznawaj sie ze do alimentow siostry, skoro nie ma zadnego postanowienia sadu

Gość oli93
tylko,ze ja bylam w dziekanacie i ona mowi,ze wtedy chce zaswiadczenie z sadu o bezskutecznosci egzekucji i jestem w kropce

Gość nbmbmbm
pogadaj z dziekanem, moze pojdzie Ci na reke

Gość nbmbmbm
Twoja siostra ma ustalone ojcostwo, co ma w akcie urodzenia??

Gość oli93
tak,ma ustalone...a co do dziekana to watpie,bo to pierwszy rok i w dodatku prywatna uczelnia,ale ja jestem z dofinansowania

Gość nbmbmbm
skoro Twoja mama nie ubiegala sie o alimenty na siostre to nie bylo rowniez egzekucji i zaswiadczenia o bezskutecznosci nie wyczaruja

Gość mała łasiczka554
bezskuteczność jest wtedy kiedy komornik nie może ściągnąć zasądzonych alimentów, gówno ich obchodzi kto utrzymuje twoją siostre bo może akurat twoja mama miała takie kaprycho i nie założyła sprawy o alimenty najmłodszej siostrze. Niech cię cmoknął w dupę te durne baby z dziekanatu, nic im nie dawaj :) zostaw swój mail to ci napiszę co i jak

Gość oli93
dziekuje bardzo za rady ;) moj mail: oleexd@wp.pl

Gość oli93
jeszcze nic nie dostalam na maila

Gość jatra n
powiedz kobietom w dziekanacie to co radzila ci lasiczka bo ma racje. ze mama utrzymuje siostre ze wspolych pieniedzy, nie zakladala sprawy o alimenty a wiec nie masz zaswiadczenia o bezskutecznosci. niech te glupie baby sie doucza troche . nie boj sie, stypendium dostaniesz :)

Gość oli93
dziekuje za pomoc, mama musi napisac oswiadczenie,bo tak sobie zycza i zastanawiam sie jak to najlepiej sformulowac...

Gość oli93
moze ktos pomoze jak to sformulowac zeby sie nie doczepili do niczego juz?