Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okropniewstydliwy problem!

problem z brzydkim zapachem z ust

Polecane posty

Gość okropniewstydliwy problem!

Od pewnego czasu robi mi się osad na języku, biały, brzydki, ohydny. Czyszczę to ale po godzinie, dwóch znowu się pojawia. Palę papierosy. Ktoś ma taki problem i go wyleczył? Wiem, że muszę iść do lekarza. Tylko pytam.

Gość powód jest prostyyy
masz grzybicę układu pokarmowego albo jakąś inna candide. Powiem krótko bo nie chce mi się na ten temat pisać- przejdź na dietę niskowęglowodanową.

Gość prowadząca.89
I dieta niskowęglowodanowa mnie wyleczy? Pewnie nie. Wkurza mnie czyszczenie tego jęzora, są takie specjalne szczoteczki prawda? Pomagają? Dobre są?

własnie dokladnie dieta cie wyleczy,zebys wiedziala, dodatkowo nystatyna antybiotyk przeciwgrzybiczy ale wiadomo na recepte. ale dieta przede wszystkim, grzyby kochaja cukier, make, mleko i tego sie unika przy grzybach. i niestety to nawraca jak kazda grzybica i leczy sie dosyc długo

Gość cynk
organiczny do ssania sobie kup .

Gość powód jest prostyyy
Ech ludzie. Człowiek takiej daje dobrą radę która mi zajęła pół roku wertowania internetu, a ta jeszcze jęczy. Tak, wyleczy ciebie. Wiesz czemu? Bo grzyb żywi się cukrami. Rozumiesz? A szczoteczką to można sobie łechtaczkę miziać. Po 3 godzinach znów będziesz miała nalot... I nie dawaj sobie wcisnąć antybiotyku.

Gość prowadząca.89
Nie noo, dziękuję Wam za porady! Zmienię dietę, na pewno! A papierosy? to ma coś wspólnego? bo dopóki rano nie zapalę to jest w miarę ok... :( Jezuu jak mnie to juz wkurza!!!

Gość prowadząca.89
a to znaczy że ja nie powinnam jeść także słodyczy??? Nie no, taka dieta to jest straszne... zero chleba? makaronu? ziemniaków?

moje dziecko mialo grzybice ukladu pokarmowego,, zero cukru, bialego chleba tylko najwyzej razowy na zakwasie, zero mąki, tylko razowa, podobnie razowy makaron. masakra to byla i choc powinna ta diete trzymac długo,to odpuscilam po ustapieniu objawów, bo ciezko 3 latkowi diete utrzymac, a antybiotyk nam pomogl ale odchodzi sie od nich powoli