Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 KODAK KRUP脫T

czy wierzycie w duchy ?

Polecane posty

Go艣膰 ja 18 we wrzesniu
a w艂a艣nie, cmentarz :D przypomnialo mi sie cos :o jak mia艂am te 14-16 lat to ze znajomymi czesto chodzilismy , w sumie to nie wiem dlaczego, jakos tak , i zazwyczaj szlismy cala grupa, tj chlopacy i my , okolo 10-15 osob, ale byl taki wiecz贸r , zim膮 okolo 24 wybralam sie tam z kole偶ank膮.. bylysmy blisko alejki na drugim koncu cmentarza, a ze jest ogromny to dojscie do bocznego wyjscia ( glowna brame zamykaja na noc) trwalo ponad 20 min, juz mialysmy wlasnie isc i nagle cos zaczelo szelestac i dlugi cien przeszed艂 obok nas i taki d藕wi臋k jakby kto艣 kogo艣 nozem zaczal napierdzielac, a w poblizu nikogo nie bylo bo to takie puste wzgorze bez ludzi wokol, pusta droga w oddali , masakra . tylko spojrzalysmy sie na siebie i dzida do glownej bramy , przeskakiwalysmy przez nia i pedem do domu. od tamtej pory nikt juz nie poszedl nawet wieczorem, chyba ze na 1 listopada ale to poki ludzie sa

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 KODAK KRUP脫T
j膮 czasami z kole偶anka chodzi艂ysmy i w sumie nic si臋 nie dzia艂o tylko raz jak posz艂am tam sama po k艂贸tni z ch艂opakiem i bardzo g艂o艣no p艂aka艂am i wtedy na grobie ko艂o kt贸rego by艂am p臋k艂y wszystkie lampki. wybieg艂am z tamt膮d w sekund臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja 18 we wrzesniu
o i jeszcze bylo cos, jest taki wielki grobowiec i usiad艂am kiedy艣 na nim i nagle w艂a艣nie p臋k艂 nowy znicz, do tego za chwile czu艂am jakby kto艣 mi pstryczka w pupe da艂,az odskoczy艂am :P a wiecz贸r by艂 ch艂odny :P oni chyba sa obok :P:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja 18 we wrzesniu
Ja tez uciekam juz spac,jutro tu wejde 馃尲 trzymajcie sie:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KODAK KRUP脫T
oni chyba s膮 obok ? chodzi Ci og贸lnie czy o co bo nie rozumiem za bardzo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wystraszona na maxa
troszk臋 z innej beczki,ale nawiazuje do tematu kupili艣my z m臋偶em we wrzesniu dom z 1985 r jak na tamte lata-nawet ciekawy projekt:) troch臋 poremontowalismy i wprowadzilismy sie tam tydzien temu opr贸cz domu na dzia艂ce stoi jeszcze tzw budynek gospodarczy,jaka艣 ob贸rka i schowek na drewno,troche zaniedbane i nadgryzione przez z膮b czasu-do wyburzenia wszystko pi臋knie,ladnie ale dzisiaj dowiedzialam sie od jednej z s膮siadek,ze w tym domu w 1976 r ma偶 zabi艂 偶on臋 w 7 m-cu ci膮zy,rozcz艂onkowa艂 jej zw艂oki i zakopa艂 w tej ob贸rce ko艂o pom.gosp a nast臋pnie sam sie powiesi艂 gdzie艣 na ty艂ach zabudowa艅 :/ jutro przede mn膮 pierwsza noc kied bede musia艂a zostac sama bo maz wyjezdza na 3 dni i jestem ca艂a dos艂ownie posrana ze strachu!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wystraszona na maxa
jak myslicie,czy na terenie naszej posesji mo偶e straszyc? ma偶 sie ze mnie smieje,a ja sie troche obawiam:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KODAK KRUP脫T
jejku to j膮 Ci wsp贸艂czuj臋 chod藕 nowo akurat nic si臋 nie wydarzy. j膮 chyba bym si臋 ba艂a kupi膰 od kogo艣 dom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ouh;o
Ja widzia艂am. W kwietniu tego roku u s膮siadki w mieszkaniu ducha jej zmar艂ej te艣ciowej. Oczywi艣cie tej pani nigdy za 偶ycia na oczy nie widzia艂am, ale opisa艂am tej s膮siadce jak ta posta膰 wygl膮da艂a. O ma艂o zawa艂u nie dosta艂a bo wszystko si臋 zgadza艂a. Widzia艂am j膮 w koszuli nocnej w kt贸rej umar艂a, bo opisa艂am w co by艂a ubrana... Brrrrrr.... Nie krzycza艂am jak j膮 widzia艂am, po prostu mnie wmurowa艂o, szczena mi wr臋cz opad艂a, dopiero potem po chwili by艂am przera偶ona. Najlepsze, jest to, 偶e to by艂o w bia艂y dzie艅. Pi艂y艣my kaw臋 i plotkowa艂y艣my i popatrzy艂am k膮tem oka w stron臋 przedpokoju, a ona tam sta艂a ze spuszczon膮 g艂ow膮 i wesz艂a w szaf臋 !

Udost臋pnij ten post

Ja kiedy艣 sprawdza艂am swoje mieszkanie. Skorzysta艂am z us艂ug ze strony www.egzorcysta.pl . Kupi艂am je po kim艣, kto zmar艂, a i linie wysokiego napi臋cia tu mamy. Okaza艂o si臋 偶e przyczyna dziwnej atmosfery le偶y gdzie indziej ale otrzyma艂am pomoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ouh;o
Aha dwa dni p贸藕niej doros艂y syn tej s膮siadki natkn膮艂 si臋 na tego ducha w tym samym miejscu co ja. Te偶 wszed艂 w szaf臋. W szafie by艂y jeszcze ubrania po denatce! Dziwi臋 si臋 s膮siadce, 偶e tego do tej pory nie wywali艂a. Dopiero wywali艂a jak syn potwierdzi艂 wersj臋 o duchu. Pono膰 teraz jest tam spok贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slaba reklama,
asiu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wystraszona na maxa
jak tu dalej mieszkac ze swiadomosci膮 tak potwornej tragedii kt贸ra wydarzy艂a sie tutaj przed laty:/

Udost臋pnij ten post

O.M.G! A s膮siadka widuje tego ducha te艣ciowej czy on jako艣 specjalnie tobie si臋 objawi艂?

Udost臋pnij ten post

(link jak link, chcesz - zagl膮dasz, nie chcesz - nie zagl膮dasz; wywalone mam na to czy nazwie kto艣 adres internetowy i wyja艣nienie dlaczego kto艣 skorzysta艂 reklam膮 czy nie)

Udost臋pnij ten post

Wystraszona, mi wtedy powiedzieli 偶e mn贸stwo jest miejsc gdzie co艣 si臋 sta艂o a i tak znikoma liczba pozostaje nawiedzona. Duchy bardziej potrzebuj膮 ludzi ni偶 miejsca tak naprawd臋 bo o energi臋 偶yciow膮 chodzi i ludzkie emocje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ouh;o
S膮siadka ducha nigdy nie widzia艂a ale do艣wiadczy艂a jego obecno艣ci. Samo jej gas艂o 艣wiat艂o wieczorem w pokoju w kt贸rym siedzia艂a wy艂膮cza艂 i w艂膮cza艂 si臋 telewizor i nawet jak po艂o偶y艂a si臋 do 艂贸偶ka to miejsce by艂o ciep艂e i ule偶ane jakby kto艣 w nim spa艂, a sama by艂a wtedy w domu.

Udost臋pnij ten post

Aha! Ciekawe dlaczego ta te艣ciowa tam zosta艂a, zreszt膮 og贸lnie dlaczego jeden zmar艂y pokazuje si臋 inny nie. A ty masz tak膮 cech臋 偶e widzisz duchy czy ten jeden raz ci si臋 zdarzy艂o? Sorry 偶e tak dopytuj臋 ale mi si臋 nie uda艂o nigdy nic tajemniczego zobaczy膰 nawet jak w nocy wo艂a艂am duchy na cmentarzu (kiedy艣 mieszka艂am blisko cmentarza i chodzi艂am tam z psem na spacery nocami).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ouh;o
Te偶 co艣 ogl膮da艂am w TV, 偶e dla ka偶dego ducha jeste艣my 偶ywicielami. 呕ywi膮 si臋 energi膮 i pono膰 nawet dobry duch kiedy spr贸buje energii 偶ywego to si臋 do niej uzale偶nia i wraca jak narkoman po wi臋cej i staje si臋 natarczywy. Dlatego ka偶dego ducha trzeba wyp臋dzi膰. Jak to ogl膮da艂am to twarz zas艂ania艂am r臋koma. wystraszona na maxa, podobno ducha trzeba do domu zaprosi膰, 偶eby wszed艂. Nie powinno si臋 z nim rozmawia膰 w my艣lach, bo puki si臋 nim nie interesujesz to on nie ma dost臋pu do ciebie. Najwi臋ksz膮 g艂upot膮 jest wywo艂ywanie duch贸w, bo to zaproszenie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ouh;o
Tylko raz w 偶yciu widzia艂am, ale jako ma艂a dziewczynka do艣wiadczy艂am obecno艣ci ducha u kole偶anki. Dos艂ownie ten duch t艂uk艂 si臋 w innym pokoju, puka艂 do drzwi itp... przera偶aj膮ce. Nawet psy poucieka艂y do budy i nawet nie szczeka艂y, a 艣wiat艂o na czujnik przed domem bez powodu si臋 pali艂o i gasi艂o. Drug膮 kole偶ank臋 ten duch podobno zamkn膮艂 w pokoju na klucz, dok艂adnie w pokoju kt贸ry nale偶a艂 do niego. W tym czasie nikogo w domu nie by艂o tylko ta druga babcia. S艂ysza艂am, ze tam by艂y egzorcyzmy odprawiane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ouh;o
mia艂o by膰 drug膮 babci臋 kole偶anki zamkn膮艂 duch w pokoju, a nie kole偶ank臋... pardon...

Udost臋pnij ten post

O, w艂a艣nie, to samo przeczyta艂am w ksi膮偶ce "Op臋tani przez duchy", kt贸r膮 mi polecili przeczyta膰 jak tam dzwoni艂am pod numer w linku. Nie zaprasza膰, nie rozmawia膰, zastanowi膰 si臋 co ducha przyci膮gn臋艂o 偶eby przesta膰 by膰 dla niego interesuj膮cym i po偶膮danym obiektem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ouh;o
Mi si臋 wydaje, 偶e ducha ( kole偶anki babki) zaprosi艂 ojciec tej kole偶anki, czyli syn denatki, Nie m贸g艂 si臋 pozbiera膰 po 艣mierci matki, i p艂aka艂, 偶e t臋skni za ni膮. Mo偶e dlatego tam by艂a? 呕eby by膰 blisko syna? Ale dlaczego straszy艂a nas? Mo偶e chcia艂a energii? Bo pono膰 duchy wi臋cej energii kradn膮 dla siebie jak kogo艣 postrasz膮. To tak ja powiedzie膰 "jestem g艂odny" i wtedy daj膮 je艣膰. Wiadomo jak kto艣 g艂odny i si臋 nie upomni to nie dostanie. :)

Udost臋pnij ten post

Hehe, tak si臋 nakr臋ci艂am 偶e przestraszy艂am si臋 艣wiat艂a z myszki komputerowej. Myszka 艣wieci po suficie nad telewizorem i my艣la艂am 偶e to 艣wiat艂o z telewizora ale nie pasowa艂o do obrazu. Mia艂am wra偶enie 偶e co艣 jest w pokoju... Tak serio to s膮dz臋 偶e zwykle jest wyja艣nienie jakiego艣 zjawiska. Ale egzorcyzmy? Na pewno nikt nie zacz膮艂by egzorcyzmu gdyby szarpanie drzwiami zamkni臋tego, pustego pokoju da艂o si臋 racjonalnie wyja艣ni膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ouh;o
Wiesz co? Ja siedz臋 przy kompie PRZERA呕ONA. U mnie nie ma duch贸w na szcz臋艣cie, ale bez przerwy si臋 rozgl膮dam dooko艂a i wystraszy艂 mnie m贸j kot bo w kuchni z parapetu na pod艂og臋 skoczy艂 i by艂 ha艂as. Ma艂o zawa艂u nie dosta艂am :D

Udost臋pnij ten post

"Bo pono膰 duchy wi臋cej energii kradn膮 dla siebie jak kogo艣 postrasz膮." No tak, syn rozpacza艂, to przysz艂a... A to co piszesz o straszeniu ma sens. Ja si臋 dowiedzia艂am z ksi膮偶ki 偶e duchy ci膮gn膮 do negatywnych emocji. Strach wobec tego bardzo by im sie przydawa艂. Podobnie pono膰 dzia艂a gniew, z艂o艣膰, 偶al, poczucie winy, uzale偶nienia i r贸偶ne takie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ouh;o
To by艂o tak. Zamkn臋艂y艣my si臋 w pokoju ze strachu na klucz, a w pokoju obok duch ha艂asowa艂 i nagle te ha艂asy usta艂y i zacz膮艂 puka膰 do naszych drzwi. Nie g艂o艣no tak lekko ale puka艂!!! P艂aka艂y艣my na ca艂y g艂os i trz臋s艂y艣my si臋 ze strachu. Nikt z zewn膮trz nie mia艂 prawa dosta膰 si臋 do 艣rodka bo g艂贸wne drzwi by艂y zamkni臋te od wewn膮trz, a na 100% nikogo nie by艂o. By艂o to zim膮 w po艂udnie ale zim膮 szybko si臋 robi ciemno i rodzic贸w kole偶anki nie by艂o bo byli na zakupach i kole偶anka dzwoni艂a , 偶eby szybko przyjechali. Zdecydowanie o wiele bardziej przerazi艂a mnie ta sytuacja ze straszeniem ni偶 zobaczenie ducha kt贸ry sobie poszed艂 i nie straszy艂 mnie.

Udost臋pnij ten post

Haha! No tak. Mia艂am kota to wiem jak to jest. Nie s艂ycha膰 go a potem nagle huk. M贸j z rumorem otwiera艂 drzwi lub celowo wali艂 o szaf臋 kuwet膮 (偶ebym nie przegapi艂a 偶e si臋 za艂atwi艂).

Udost臋pnij ten post

Od twojej historii z tym pukanie mam ciarki na plecach. Nie zrozumia艂am najpierw 偶e duch tak konkretnie do was puka艂. My艣la艂am 偶e "tylko" t艂uk艂 si臋 gdzie艣 dalej.

Udost臋pnij ten post