Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karaaama

pierwsza miesiączka

Polecane posty

Gość karaaama

Witam. Moja córka ( 13 lat ) dostała pierwszą miesiączkę 15 sierpnia tego roku. Trwała 5 dni. Do dnia dzisiejszego jednak nie dostała drugiej miesiączki. I moje pytanie, czy mam się udać do lekarza, czy jeszcze poczekać ? Niby reguluje się to po ok 2-3 latach, ale nie wiem czy to aby nie jest za długa przerwa czasem ( 3 miesiące ). Ja dostałam pierwszy okres równie jak miałam 13 lat, z tym że od samego początku był regularny (+/- 2 dni ). Czy może brak tej miesiączki spowodowany być schudnięciem ok 2-3 kg i wysiłkiem fizycznym ( córka po skończeniu okresu pojechała na obóz taneczny, gdzie ćwiczyli ok 5 godz dziennie i przez 11 dni schudła z 44 kg do 41-42 kg, a od września tańczy 4*tyg po 2 godz i trzyma już tą "odchudzoną" wagę )?

Gość ruda*antonina****
jeszcze się nazmienia podpasek, ma czas do 16 rz.

Gość ja tez swoja druga miesiaczke
dostalam po 3 miesiacach albo i dluzej. Nie ma sie co martwic, stresowac i biegac po lekarzach, to dopiero poczatki ;)

Gość karaaama
Dziękuję za odpowiedzi. Mi też się wydaje, że wszystko jest narazie ok. Ale ostatnio mieli na lekcji wdż pogadankę i pani prowadząca powiedziała, że kto ma nieregularny okres musi do lekarza się udać. Więc postanowiłam zasięgnąć opinii na forum póki co.