Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KarolkA.

PRACA W SŁUŻBACH MUNDURPWYCH

Polecane posty

Hej. Chciałabym się dowiedzieć co trzeba skończyć aby pracować w służbach mundurowych ?

Średnią szkołę aby móc iść do policji, bo tak sporo dziewczyn idzie. Kasa też nie jest zła tylko, długo trwa rekrutacja, teraz około 9-12 miesięcy

Średnią szkołę aby móc iść do policji, bo tak sporo dziewczyn idzie. Kasa też nie jest zła tylko, długo trwa rekrutacja, teraz około 9-12 miesięcy

Gość Jagoda ...
co najmniej :D : - sześć klas szkoły podstawowej, - trzy klasy gimnazjum, - cztery klasy szkoły ponadgimnazjalnej, - jakieś studia, po linii najmniejszego oporu, socjologia, pedagogika chyba że jesteś ambitniejszy to jakieś specjalistyczne, kryminologia itp

Mnie interesują konkretne jednostki tj: żandarmeria, straż graniczna, służba celna, BOR bądź straż pożarna.

A jakie specjalistyczne kierunki oprócz kryminologii byś mi proponowała ? Oczywiście chodzi mi o te konkretne jednostki, które wymieniłam.

I jeszcze jedno pytanie... Czy po bezpieczeństwie narodowym lub wewnętrznym byłaby możliwość pracy w wojsku ?

SG nie polecam ponieważ cała formacja zmierza do likwidacji, policja ciężka robota za niewielkie pieniądze, żandarmeria też nie po drodze a celna kto wie co to za twór. Najbardziej odpowiednią formacją mundurową są księża, oni zawsze będą i nikt ich nie zlikwiduje...

Nie żartuj sobie :P Ja potrzebuję poważnej odpowiedzi :P To jaka jednostka byłaby Twoim zdaniem najlepsza ?

To zależy czego oczekujesz, nie da się tak od już zarabiać dobrych pieniędzy, na to potrzeba czasu i nie mówię tu o tygodniach czy miesiącach ale o latach służby, często trudnej. Pytanie tylko czy godzisz się na takie rozwiązanie... Ja osobiście pracuję w SG i nie ma kokosów...