Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejejaa zyciowa

Rodzina ma mnie za zero.

Polecane posty

zawsze bylam ta najgorsza.Bo nie mam studiow. Bo jestem biedna. a dlka mojej rodziny tylko kasa sie liczy.

Gość OZOR3
ech wszędzie tak jest

Gość niechce bo nie moge
ale bez mnie to nic zrobić nie mogą tylko pomnożyć i dodac i odjżć

ja mam 28 lat. zawsze bylam gorsza. wszystkie nadzieje pokladali w mojej siostrze. oplacali jej prywatne studia. zaliczyla 1 rok.a potem zrezygnowala mowiac ze ja to nie interesuje. jej pomagaja przy opiece nad dzieckiem. mi niechca pomoc. boli mnie to. a mowia ze tylko ja to moge zmienic. zeby inaczej mnie traktowali.

Gość niechce bo nie moge
wogóle tak na całego to wszyscy uważają mnie za głupka tylko ja sam tak nie uważam bo gdybym był głupi powiedcie gdyym był głupi to już przecież bym nie żył bo .. sami powiedzcie przetrwać miedzy ludźmi to jest duża sztuka a sztukę uprawiaja tylko inteligentni ludzie

Gość niechce bo nie moge
chciałbym przeczytać to co napisałem a reklama mi przeszkadza ALE JA JESTEM GŁUPI!

Gość niechce bo nie moge
aNIELE STRÓŻU MÓJ JA JUŻ MUSZĘ IŚĆ 20.00

Gość to pisz wprost
olać ich jak ktoś ma mnie za zero to nie utrzymuje z nim kontaktu:O

Gość ixyyyyyyyyyyy
bo widocznie jestes zerem sama nie potrafisz o siebie zadbac? tylko pomocy oczekujesz, bo jak nie to nie bedziesz sie rozwijac, dbac o swoja przyszlosc? trzeba bylo "na zlosc" im pokazac, ze stac cie na ukonczenie studiow, znalezienie pracy, ale nie ty wolalas zwalic wine na innych dlaczego nie poszlas na studia? bo nie chcieli ci pomoc? nie tylko tobie rodzice nie pomagaja a ludzie koncza studia, zdobywaja wyksztalcenie, maja prace

widzisz znalazlam sie w trudniej sytuacji. nie mialam na tyle sily zeby pojsc na studia. bo musialam sama sie utrzymac za 600zł miesiecznie. pojscie na studia wiazaloby sie z wyjazdem do duzego miasta. a ja balam sie samotnosci. wiec po szkole poszlam do pracy. po to zeby miec za co zyc. i wtedy w iweku 20 lat nie mysalam o przyszlosci. z perpektywy czasu wiem ze postapilabym inaczej. ale czasu nie cofne.

Gość ixyyyyyyyyyyy
wybacz, ale jakbys chciala to bys skonczyla studia tobie jest po prostu latwiej teraz mowic, ze nie poszlas na studia, bo rodzice nie chcieli ci pomoc

Gość pakistan cie zabije
tylko,że w wieku 20 lat nie mozna podjąć odpowiednich decyzji baranku choćby dlatego,że zero doświadczenia życiowego:O

ja nie mialam rodzicow. mama zmarla jak mialam 17 lat. ojciec alkoholik mial mnie gdzies.potem zmarl. skonczylam liceum, potem poszlam na studium administracyjne. pracowalam. bralakwalo mi ososby ktora dala by mi wsparcie i poczucie bezpieczenstwa.

Gość fererooo
w weku 20 lat nie mozna podjąć odpowiednich decyzji? Chyba w przypadku niedorozwinietych umysłowo tępaków bo większość ludzi w tym wieku powaznie mysli o swojej przyszłosci. Chyba ze ktos obraca się w towarzystwie patologii to owszem, priorytetem jest chlanie i ruchanie a nie nauka, kursy językowe i staże

Gość ixyyyyyyyyyyy
no to teraz masz doswiadczenie zyciowe i jestes zerem, lepiej ci z tym? poza tym nie wiem jakiego doswiadczenia zyciowego potrzeba by zdecydowac sie na studia

Gość pakistan cie zabije
wiekszość ludzi w tym wieku na garnuszku rodziców siedzi i nie ma pojecia o samodzielnym życiu nawet jak wydaje im się inaczej

Gość scsdr
Co wy macie z tymi studiami ??!! Jakby to coś w tych czasach znaczyło i były z tego jakieś sensowne korzyści. Dobrze zrobiła, że poszła po szkole średniej do pracy. Studia zawsze można zrobić kiedy indziej.

wyjezdzasz do obnecego miasta sama jak palec. i nie masz juz gdzie wracac. nie kazdy jest w stanie odwazyc sie i rzucic sie na gleboka wode. zlozylam papiery na studia, dostalam sie i zrezygnowalam. po szkole bylam na stazu.

Gość ixyyyyyyyyyyy
i co jej przyszlo z tego, ze poszla do pracy? i tak teraz nie ma nic jasne, ze wiekszosc jest na garnuszku rodzicow ale sa tacy, ktorzy CHCA studiowac chociaz maja np ciezka sytuacje finansowa i mimo przeciwnosci losu potrafia pogodzic prace ze studiami, sami sie utrzymuja, jak sie chce to nic nie jest problemem

Gość pakistan cie zabije
życie pisze rózne historie dzisiaj nie ma nic jutro bedzie miała wszystko by znów nic nie mieć więc nie ma co przesądzać

Gość scsdr
Tak ludzie poszli na studia i jak mówią statystyki duża ich część jest na bezrobociu lub pracuje nie w swoim zawodzie. Więc po co studiować? Większość studiuje dla samego studiowania. Mało kto wybiera świaidomie kierunek. A co ma z pracy?? Pieniądze bez tego żyć w naszych czasach się nie da. Zbiera też doświadczenie zawodowe, które może zaowocować w przyszłości. A na studia zawsze jest czas. Może pójdzie na kierunek związany ze swoją pracą a to jej zaowocuje np w przyszłości podwyżką i awansem.

Gość ixyyyyyyyyyyy
no to niech sierotka sie wezmie za siebie i swoje zycie a nie jeczy dorosla baba, ze nikt jej nie chcial pomoc, wiec ona teraz nie ma nic

cy ty zrozumialam sens pytania. widze ze nie.

Gość ixyyyyyyyyyyy
a gdzie zadalas to pytanie? :D

alboi jestes glupia albo udajesz. nie napisalam ze tylko licze na pomoc finansowa rodziny. bardziej brakalwao mi pokierowania takiego wsparcia.

Gość pakistan cie zabije
święte słowa wyżej

Gość ixyyyyyyyyyyy
zrozum kobieto, ze swoim zyciem mozesz kierowac tylko ty, potem bys miala pretensje, ze ci zle radzili a ze cie nie wspierali? no trudno i tak bywa w zyciu, ale zeby jeczec, ze niczego sie przez to nie osiagnelo :o

Gość jestem se jaka jestem
Właśnie co wy macie z tymi studiam.? Może fakt sa dobre ale mam kilka koleżanek które sa po studiach i pracy nie mają...bo nie ma dla nich pracy...ja po szkole średniej też poszłam do pracy i pracuje już kilka lat i teraz dopiero idę na studia...ale pracę mam... Autorko doskonale Cię rozumiem bo też tak mam ale ja staram się zych swoim życiem nie przejmuje się rodzina....może mnie nie stać na wiele rzeczy ale bez tego można żyć umiem cieszyć się z tego co mam a to jest najważniejsze cieszę się życiem takim jakim dostaje a to jest sztuka bo pieniądze to nie wszystko....