Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszkaaa28

Co mi jest?Nerwica jakas fobia?

Polecane posty

Gość kokoszkaaa28

Opisze swoje zachowanie. -mam blokade zeby wyjsc sama z domu. boje sie zapraszac kogos do domu. - stojac w kolejce w sklepie jak jest duzo ludzi to mam stresa, poce sie i chce uciec. - i taki dziwny odrcuh ze np. stoi ktos obok mnie a ja chce sie na niego rzucic czy przytulic. -Boje sie szukac pracy. - nie usiedze w jednym miejscu. za tydzien mam spotkanie z UP i jsk ja dam rade. - nie pojade sama pociagiem, samachodem z kims.

Gość jestes na najlepszej
drodze do wyleczenia, tylko musisz sie za to ostro wziac

- i taki dziwny odrcuh ze np. stoi ktos obok mnie a ja chce sie na niego rzucic czy przytulic. - jakie słodkie:) na fobię ten akurat objaw nie wskazuje raczej odwrtonie: na ludziofilię:)

whedif - możliwe, że na fobię, bo jednak się nie rzuca, a fobia ma swoje podłoże w wypaczonych relacjach międzyludzkich, w braku bliskości, stąd ta potrzeba. Fobia społeczna - naucz się manipulować ludźmi = będą jedli Tobie z ręki = będziesz wiedziała jak ich kontrolować = niepewność zniknie = będziesz czuła się pewnie = wyleczona! - just kidding :)

Gość kokoszkaaa28
leon- trafiles. ale jak to wyleczyc.???????

Zacznij siebie analizować - szukaj przyczyn, związków, żeby móc niwelować pewne zachowania, zwyczaje. Nabieraj pozytywnych myśli nt. życia, świata. Ludzie to ludzie - przeważnie każdy żyje swoim życiem, dlatego nie patrz na świat przez ich pryzmat. Ci, którzy stoją za Tobą w kolejce pewnie myślą o tym, "co zrobić dzisiaj na obiad", "ile kosztuje wysłanie listu", a nie o Tobie ;) Kiedy będzie dobrze? - wtedy, gdy sobie pomyślisz, że ktoś o Tobie myśli i Cię to nie ruszy ;)

strach przed zaproszeniem kogoś obcego do domu lub jazdą pkp jest jakoś tam uzasadniony

Gość no to musisz
Leon ma 100 % racji w tym co pisze

Gość kokoszkaaa28
bo to siedzi mi w glowie. mam dziecko , meza. np. chce gdzies wyjsc.niby normalnie wszystko ale mysl w glowie ze nie dam rady.ze w drodze zemdleje, dostane paniki i co wtedy zrobie jak do domu daleko??? dziecko do przedszkola woze rowerem. nie pojde na piechote sama. a jak ide gdzies z mezem to nie mam takich mysli.

Gość kokoszkaaa28
nie dawno byla taka sytuacja ze przyjechali zakladac mi kablowke. bylam sama wdomu, maz akurat poszedl zaprowadzic corke do przedszkola. dzowni dzownek ja nie otowrze jak jestem sama. udalam ze mmnie nie ma. przyjechal maz i jak przyjechali dopiero ich wpuscilam do domu.

Wygląda na sporą dawkę braku pewności, w dzieciństwie nie czułaś się pewnie, bezpiecznie? Telefon z gps-em, gaz pieprzowy, myśli, że wszystko będzie dobrze = zabezpieczona na każdy wypadek ;)

Gość kokoszkaaa28
nie czulam sie bezpiecznie. zylam w ciaglym leku i strachu. w mlodym wieku gdy bylam nastolatka zmarla moija mama. mieszkalam z ojcem alkoholikiem.

a może to po prostu brak stabilizacji emocjonalnej wynikający z braku drugiej połówki?

taki dziwny odrcuh ze np. stoi ktos obok mnie a ja chce sie na niego rzucic czy przytulic. -- mialem

Gość kokoszkaaa28
ale ja mam meza i dziecko.

to chyba wczesniej nie mialas takich lekow bo inaczej nie moglabys miec meza i dziecka z takim czyms nie lubie z kims jechac samemu samochodem bo nie umiem rozmawiac

Gość kokoszkaaa28
mam ten stan od pol roku. jesli chodzi o wychodzenie z domu. cy z tym przytualniem czy staniem w kolejce. bo jazda pociagiem, zapraszanie ludzi to mam od kilku lat.

Gość kokoszkaaa28
przez to zwolnilam sie z pracy bo mialam leki. nie bylam w takim stanie pracowac.

nie polecam tej drugiej ksiazki bo ona jest skierowana do posrednikow handlowych to ksiazka o tym jak zmanipulowac i sprzedac chociaz czytac zawsze warto

Gość gdgff,
socjofobia i socjofilia

Gość kokoszkaaa28
wczesniej przed urodzeniem dziecka pracowalam w sklepie. a jak juz urodzilam zmienilam prace i pracowalam na produckji w duzym zakladzie ok 300 osob.Prawie 2 lata.

Gość kokoszkaaa28
up

Gość kokoszkaaa28
up

Gość uwertura
pyscholog.

Gość kokoszkaaa28
up

Gość biedna smutna mała dziewczynka
Ja też mam fobię ale nieco inaczej się objawia, np. boję się odebrać telefon, boję się pierwsza do kogoś odezwać... jak na razie nie znalazłam na to lekarstwa... okropnie mi to utrudnia życie...

Gość kokoszkaaa28
up

Gość oliwkaa88
po