Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Booooli gardlo

Co na okropny bol gardla w 13 tc??

Polecane posty

Gość Booooli gardlo

Bylam lekko podzibiona ostatnio, ale wydawalo mi sie, ze sie wyleczylam, w sobote jednak Sie pogorszylo, a dzis niemalze stracilam glos. Pije goraca wode z cytryna, bo po miodzie jeszcze bardziej mi podraznia. Co jeszcze mozna zaradzic domowym sposobem?? Nigdy w zyciu nie mialam anginy a teraz ooo.

Gość Wieś Mack
mleko z miodem i czosnkiem na ciepło (wiem fuuj ale skuteczne) herbatka z lipy sok z malin gardło płucz co godzine septosanem albo szałwia+azulan

Gość masz co chciałas
jezeli to angina -- ropny nalot na migdałach-- to nie pij gorącego na gardło bo pogarszasz tylko sprawe. To tak jak bys na spuchniętą kostkę robiła gorący okład i dziwiła sie ze boli jeszcze bardziej. Na angine najlepiej pic zimne ( ale nie za bardzo) napoje. Mozna ssac zamarznięty sok w kostkach jak do drinka ( jezeli masz potwierdzoną angine). W innym przypadku to nienajlepszy pomysł. Kup sobie psikacz do gardła i psikaj. Najlepiej taki z lidokainą zeby troche znieczulał jak mocno boli gardło. Cos do ssania tez moze byc ale lepiej idz do lekarza bo moze potrzebny antybiotyk.

Gość masz co chciałas
w ciazy mozesz brac do ssania Faringosept. Naprawde działa i to szybko a przyjemne w smaku. mozesz tez zrobic mieszanke do płukania gardła z : pół szklanki wody przegotowanej , 2 łyżki wody utlenionej i kilka kropel jodyny!!. Działa lepiej od psikaczy ale cholernie obrzydliwie smakuje.

Gość ucchhg
Plukanie szalwia plus tantum verde w aerozolu,a najleoiej di lekarza bo moze tylko antybiotyk pomorzexnie mart sie sa antybiotyki bezpieczne dla dziecka

Gość Booooli gardlo
Dzieki dziewczyny, syrip z cebuli od wczoraj sie robi i troche juz lykam. Tak napisalam, ze to angina, ale nie wiem na pewno - nigdy nie mialam zadnym problemow. Nie chce isc do lekarza, bo znowu mnie w wali na miesiac na zwolnienie, a tak sobie. Ppracuje do srody z domu. jak mi sie jutro nie polepszy, to juz pojade do tego lekarza. Nalotu ani ropy zadnej nie mam, po prostu boli, drapie i jakby sucho. Wczoraj zjadlam sobie takie jabluszka przecierowe gerbera zimne, to mi ulge przyniosly... Ten psikacz z lidokaina, to mozna w ciazy?

Gość masz co chciałas
mam jeden w domu i nie było na nim przeciwwskazan do ciązy ( bo zawsze czytam ul;otke) to chyba mozna. Poza tym to lek miejscowy. Ja jak byłam w ciązy to tylko psikacze mi pomagały ale nie było tych z lidokainą to nie wiem .

Gość Booooli gardlo
Dzieki, dzieki za wszystko. Zrobilam sopbie zimnego mleka z platkami owsianymi na sniadanie i przyjemnie. Mam nadzieje, ze jutro mi sie polepszy, bo jak nie to faktycznie chyba zinnat dostane. Antybiotyku sie nie boje, tylko zwolnienia :-)

Angine miałam 4 razy do roku i zawsze leczyłam lodami albo zimnymi napojami. a jesli ten ból gardła nie jest związany z anginą to też szczerze polecam mleko z czosnkiem i miodem i oczywiście syrop z cebuli czosnku cytryny i miodu. najlepiej postawić na troche na grzejniczku, szybciej pusci sok:) powodzenia... jestem w 16 tygodniu i wczoraj sie tak zaprawiłam,że dziś cały dzień leże w łóżku:((

Gość ucchhg
Idz do lekarza zwolnienia wcale nie musisz brac to.twoja decyzja

Gość zainteresowana mama
W tym przypadku dobra jest homeopatia - w aptece spytaj się o engystol i krople L 52, dodatkowo mocz w gorącej wodzie z solą nogi, nie we wrzątku bo ty nie możesz ale w bardzo ciepłej wodzie i skarpety potem pod kołderkę.... Nie bagatelizuj!!

Gość zainteresowana mama
poczytaj sobie o tych lekach w internecie...

w 13 tc to ty powinnas bac sie antybiotyku a nie zwolnienia, jak ci lekarz da antybola bez mrugniecia okiem nawet, to zmien lekarza.

Gość zainteresowana mama
antybiotyku nie bierz za żadne skarby, praca nie ucieknie a z dzieckiem po antybiotyku może być różnie, ja bym nie bagatelizowała, podtrzymuję to co powiedziała poprzedniczka

Gość masz co chciałas
mozesz poprosic lekarza o wymaz z gardła i jak okaze sie to wirusowe to antyb jest niepotrzebny bo i tak nie pomoze a jak bakteryjne to bedziesz musiała wziąc bo jak sie gó.... rozpleni na oskrzela to bedzie gorzej dla ciebie. A i są antyb dla cięzarnych i wierz mi ze ja chorowałam jak wsciekła w ciązy i musiałam brac antybiotyk bo miałam naprawde zle z oskrzelami i jakos moje 2 szkraby urodziły sie zdrowe i całkiem w komplecie.

Gość ucchhg
Glupie baby antybiotyk jest mniej grozny niz zaawansowana infekcja,sa bezpieczne antybiityki dla kobiet w ciazy,a lekarz raczej wie kepiej niz jakas oinda z kafe