Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deesceentraadaa

Chciałabym już wyjść za mąż, założyć rodzinę, mieć dziecko

Polecane posty

no nie wiem.... Nie wszystkich stać nawet na kupno własnego M4. Co autorka zresztą wspomniała,że jest im ciężko. Nie wspominając,że niby można starać się od Państwa o mieszkanie,ale nie ukrywajmy jak i z tym jest:). Jeżeli już kogoś stać, to chyba jasne że lepiej wkładać na mieszkanie które się wzięło na raty, niż komuś za wynajęcie klitki za 1500-2000zł/mc:)

Gość arkadia zlote tarassy 33
Mam 333l moj facet 38, powiem ci ze ja stracilam juz nadzieje na wszystko, praca na zlecenie za 700zl, on ok 1500, Bieda , beznadzieja, bezrobocie, ani mieszkania ani dzieci ani niz ani przyszloscui, jedyne co widze to czarna dziure niz pozaty , taka wegetacja z dnia na dzien, mam nadz, ze koniec swiata bedzie w grudniu ja sznas nie widze zadnych ani na poprawe ani na zmiay, bo na wszystko kasa potrzebna.

no nie wiem.... Jak ktoś ma cel, zna angielski itp. to wiadomo,że łatwiej mu będzie ułożyć sobie życie za granicą niż w Polsce. Zależy jeszcze na jakim poziomie żyje w Polsce.

Gość mother mami
Juz nie wymyslajcie, ze w UK jest zycie rozami uslane. Malzenstwo, czy para (bezdzietni), gdzie tylko jedno pracuje tez sie nie utrzyma za najnizsza krajowa, ktora w wiekszosci zakladow oferuja (6,19 na godzine co daje niecale 900 funtow). Mam siostre, ktora w UK mieszka-wynajmuja na razie 1 Bed za 400 funtow, do tego 100 tax, a gdzie oplaty, jedzenie, ciuchy, przyjemnosci? Gdyby tylko jej maz pracowal, to nie daliby rady. Zreszta teraz w UK tez ciezko z praca-rzad chcialby sie pozbyc obcokrajowcow, bo zjechalo ich zwyczajnie za duzo. Juz teraz, siostra mowila, ze jak sie straci prace i jest Polakiem, to ciezko znalezc nowa.

Gość antygonka24
arkadia złote tarasy 33... a jesteście oboje wykształceni? (to nie jest żadna próba obrażenia Ciebie i partnera, pytam, żeby może coś doradzić...). Może warto wybrać się na jakiś kurs/szkolenie darmowe, które podnosiłoby Wasze kwalifikacje w oczach pracodawców?

mother mami Zależy jeszcze w jakim miejscu w UK. Na pewno nie porównujmy np. Londynu, bo tam wiadomo tanio nie jest. Nikt nie napisał,że tam jest życie och i ach..... ale lżej jest. Znam parę osób co wyjechali. Nie narzekają, nie zmyślają, po prostu stwierdzają,że jest lżej.

Gość kaaasssiiiiiaaa
a ja gratuluję autorce podejścia do życia i po prostu odpowiedzialności. znam mnóstwo kobiet które zdecydowały się na dziecko bo chciały, chciały mieć dziecko i maja a reszta juz sama się ułoży... niestety w żadnym z tych przypadków się nie ułozyło, klepią biedę, mieszkają na kupie, pracy jak nie było przed dzieckiem tak i nie ma po dziecku, teraz doszło jeszcze narzekanie jak to w PL ciężko dziecko utrzymać a MOPS tak mało daje.

Gość kaaasssiiiiiaaa
"lub kościelny -widać ze masz sianko zamiast mózgu dziecko ! a co ci po tym ślubie kościelnym jak on w świetle prawa nie jest ślubem Równie dobrze możesz sobie białą kiecke założyć i iść w niedziele w niej do kościoła" to ty zrozum ze kazdy ma inne priorytety w zyciu, dla mnie ślub koscielny jest BARDZO WAŻNY i nie wyobrażam sobie zycia z facetem bez niego. Aczkolwiek jeśłi ktoś woli żyć bez niego to też to szanuję i nie narzucam swojego zdania.... w pzreciwieństwie do ciebie.

Gość kaaasssiiiiiaaa
o ślubie kościelnym była mowa....

To zależy...autorka akurat podchodzi rozsądnie. Zależy w jakim mieście się mieszka. Jak jest praca to są pieniądze, no i wiadomo że w tedy jak małżeństwo czy para ma dziecko to nie jest tak źle, pod warunkiem że jest praca. Ale jak mieszka się w dość małej miejscowości,gdzie ciężko o prace to już jest ciężej, nie ma co ukrywać. Na Polskę dość sporo Polaków narzeka...no ale cóż,bywa i tak:)

Gość deesceentraadaa
kaaasssiiiiiaaa dziękuję :) nie chciałam właśnie żeby wyszło w temacie, że jestem jakąś zdesperowaną głupią małolatą która ma parcie na białą sukienkę i "maluszka". Bardzo chcę mieć rodzinę, ale chcę też abyśmy żyli na jakimś godnym poziomie, chcę żeby moje dziecko miało radosnych, kochających się rodziców a nie sfrustrowanych tym, że nie będzie czego do garnka włożyć czy za co zapłacić czynszu. A mój temat był wyrazem frustracji, że tak ciężko teraz w tym kraju żyć na swoim i nie martwić się tak bardzo finansami.

A co złego jest w ślubie kościelnym? Co złego jeżeli kobieta chce przeżyć ten cudowny dzień wyjątkowo...? Czy jeżeli kobieta chce go spędzić wyjątkowo, być w pięknej białej sukni to oznacza,że ma siano w głowie:D? Ech... każdy ślub jest dniem wyjątkowym czy to kościelny czy cywilny. Tak samo jak i bez ślubu można żyć dobrze.

Gość zielonaa ciżemka
ktoś tu napisał że ślub kościelny w swietle prawa nie jest slubem. Tak ale w świetle kościoła jest i to jest dla mnie ważniejsze niż prawo. A wiadomo że nikt nie bierze samego slubu koscielnego tylko oba albo konkordatowy. i darujcie sobie komentarze że jestem pusta i głupia bo wierzę w Boga bo nie robi to na mnie wrażenia WIERZĘ i życie wg przykazan jest dla mnie priorytetem aczkolwiek do świętości na pewno mi daleko :).... niestety.

Gość my life
wiewiorka- a z jakiej czesci UK jestes ?

Gość arkadia zlote tarassy 33
ktos mi kursy proponuje, hahaha jakie ja po marketingu jestem wiem masakra, maz tez po administracji, i proponowali mi kurz na widlowe wozki, ahhah a mi kurs wizazu w miesie oddalonymo 100km.. bralk mozliwosci dojazdu.. ej do dupy ja juz przyjmujelos jkakest nie walcze z wiatrakami

Gość aslo90
znalezc s ekolesia z hajsem i zaradnego i tyle, najgorzej jak bida z bida sie zejdzie, to juz katastrofa.

Gość my life
also90- masz dziwne myslenie to ty pokochalas swojego faceta za hajs a nie za to jaki jest ???

Gość zielonoooka
"najgorzej jak bida z bida sie zejdzie" śmieszne może ale prawdziwe

Gość aslo90
moj akurat mial prace i mieszkanie tojuz inaczej, ja tez mam stala mamdochod ok 10tys a nikt nie mysli o dzieciach i slubach..poki co oczywiscie moze kiedys, ale ludzie co to za maciezynstwo kiedy niema gdzie sie podziac ico do gara wlozyc?japodziekowalabym za takie atrakcje

Gość my life
also 90 - to masz racje jak ktos nie jest na to przygotowany nie powinien sie w to pakowac ... najgorzej tylko jak sie tego pragnie najbardziej na swiecie

Gość rrrrrrrrrr5666666666666666t6ak
tez mi marzenie, mezulek, dzidzis i kredyt na mieszkanko, kietat na 40l, za czym tu tesknic?nie lepiej singlowac sobie?zyc za grosze ale o nikogo sie nie martwic?a ty myslisz z e malzenstwo to taka slodycz? jasneee tez takmyslalam:( malzenstwo to pranie, gotowanie , sprzatanie, kasakasa, problemu, praca od rana do nocy i fachy meza i sexu jeszce chce a idz pan na chuj!!z tym malzenstwem

Gość deesceentraadaa
rrrrrrrrrr5666666666666666t6ak przykro mi, że Tobie nie wyszło. Jednak gdyby nawet ktoś podał mi 100000 powodów na to, że wg niego lepiej być singlem to i tak nie zmienię zdania co do tego, że ja jednak chcę mieć rodzinę. To tak jakby ktoś uparcie twierdził, że kocha lato a wszyscy wokół namawiali by go, by zamieszkał na Grenlandii bo tam jest lepiej, spokój i człowiek się nie poci.

Gość hhh56w irlandi za tyle godzin
A KTO CI DZIECINKO BRONI SIE HAJTAC.. BIEZ SE CHLOPA I JUZ, ZOBACZYMY KIEDY CI PRZEJDZIE OCHOTA NACOKOLWIEK