Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto pobierał?!!2

czy lekarz pediatra na podstawie zdjecia rtg,okreslic jaki drobnoustroj doprowad

Polecane posty

Gość kto pobierał?!!2

dzil do zapalenia?

Gość kto pobierał?!!2
pytam serio,bo moj lekarz tak okreslił na podstawie rtg,to powazna sprawa,jak ktos sie zna niech napisze,nie smieszy mnie to,,,,:(

Gość masz co chciałas
nie mozna odpowiedziec na smieszne pytanie w powazny sposób!! Jak niby chcesz rozpoznac drobnoustrój chorobotwórczy po rtg??? po kolorze?? po nazwisku?? po czym?? Od tego są badania krwi , moczu i innych wydzielin. A rtg stwierdza tylko czy np. w płucach jest ognisko zapalne czy nie. i czy są tam jakies cienie które nie powinny byc. Nic więcej ci nie powie rtg.

1. trzeba bylo zapytac lekarza jak to wyczytal ze zdjecia 2. sprawdz czy na pieczatce nie jest przypadkiem jednak napisane "wrozka" 3. zmien lekarza

Gość kon niepolski
moj mały mial jedynie rozmaz zrobiony ,crp i ogolne badanie krwi,czy z tego lekarz mogł+rtg wywnioskowac ze to bakteryjne zapalenie pluc?

Gość yuyuyuyyyuyuyuyuyuy
do littl d moze U nas było pierwszy raz zapalenie oskrzeli, inhalacje, antybiotyk - Klacid, później okazało się że, źle dobrany, Nie miała absolutnie żadnego kataru wtedy, ani gorączki. Tylko napadowy kaszel. Po tygodniu jakoś tak dziwnie szczeknęła raz w ciągu dnia i to mnie zaniepokoiło, dlatego poszłam do pediatry i dostałam skier. na RTG które wykazało zapal. płuc (atypowe właśnie). To było po 1 tygodniu choroby, czyli zapalenie płuc jako powikłanie zapalenia oskrzeli. Zaraz zrobiliśmy badanie z krwi na przeciwciała tej bakterii bo pani doktor po umiejscowieniu się zmian w płucach poznała że to mycoplasma, testy potwierdziły jej diagnozę. Summamed wtedy pomógł .