Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daz

zmiana z cilest na yaz

Polecane posty

Gość daz

gin zmienil mi tabletki z cilestu na yaz. yaz ma nizsza dawke hormonow wiec istnieje ryzyko zajscia tak? niestety nie moge brac ich bez przerwy, bo w czasie przerwy bylam u gina, zaczne je brac w niedziele i czy przez pierwszy miesiac powinnam sie zabezpieczac dodatkowo?

Gość przypadki chodzą po ludziach
moja siostra tak właśnie zmieniła tabletki na takie z mniejsza ilością hormonów i zaszła w ciążę w pierwszym miesiącu stosowania tych nowych tabletek, uważaj..

Gość grrrom
to że tabletki mają niższą dawkę hormonów nie oznacza, że jest większe ryzyko zajścia w ciążę. Są po prostu nowocześniejsze i zdrowsze dla Ciebie.

Gość gykuktgyk
Skuteczność nie jest w żaden sposób obniżona. Przeczytaj o tym w ulotce YAZ.

to powiedźcie to samo mojej siostrze...

Gość grrrom
znając życie zapomiała wziąć tabletkę

nie zapomniała, sama widziałam jej opakowanie od tabletek

Gość grrrom
zapomniała, wzięła później i było za późno. Ty też przecież nie powiedziałabyś nikomu, że byłaś tak debilna, że zapomniałaś wziąć tabletkę

Gość daz
pozniej skutecznosc jest ok, ale podczas zmiany mi chodzi. powinno sie przyjac ta tabletke odrazu po zakonczeniu starych, ale ja nie moglam bo juz mialam przerwe miedzy opakowaniami i teraz nie wiem kiedy zaczac brac yaz... po 7 dniowej przerwie ?

Gość w ogromnym przelocie XV
Nie wymyślaj tylko przeczytaj ulotkę YAZu. Pierwszą tabletkę możesz przyjąć w dowolnym momencie po odstawieniu Cilestu, ale nie później niż po 7-dniowej przerwie. Skuteczność nie jest obnizona.

Gość daz
w ulotce jest o koncu okresu a nie przerwy wiec sie pogubilam bo jest to niejasno napisane...

"Można rozpocząć przyjmowanie leku Yaz następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej substancję czynną z poprzedniego opakowania, ale nie później niż następnego dnia po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego produktu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego produktu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych)." Nie okresu w znaczeniu krwawienia. :o Tylko okresu bez tabletek-tzw. przerwy, lub po ostatniej tabletce nie zawierającej hormonów (tzw. placebo w przypadku YAZ czy Daylette).