Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prośba o podanie nazwy leku

Lek na bezsenność na tle nerwowym

Polecane posty

Czy mógłby ktoś polecić lek bez recepty na bezsenność najprawdopodobniej na tle nerwowym. Mam dwa problemy: 1)Bywam czasem bardzo zmęczona i senna ale kiedy położe sie do łóżka zaczynam odczuwać lęk przed tym, że nie zasnę, moja psychika broni mnie przed snem choć ogranizm go pragnie, coś karze mi czuwać.. 2)Kompletnie przestawiły mi się godziny snu, chciałabym zasypiac wieczorem i budzic się rano, tymczasem o 3 nad ranem jestem najbardziej pobudzona. Próbowałam leków ziołowych ale kompletnie nie pomogły. Powodowały że byłam bardziej śpiąca i zmęczona ale jednoczośnie jeszcze bardzij coś nie pozwało mi zasnąc - troche to idiotycznie brzmi. W aptece proponowano mi melatonine...ale nie jestem pewna czy to na odpowiedni lek na moje problemy. Prosze o podanie nazw leków najodpowiedniejszych w moim przypadku.

Gość karraamm
Witaj, mam podobny problem tzn.albo nie mogę zasnąć wogóle albo zasnę po 2 godz.się wybudzam i męczę się do rana. Z ziołowych leków nic nie działaa na mnie, a mocniejsze niestety na receptę są. Ale mi rodzinna wypisywała bez problemu ( sama zresztą zaproponowała ). Tabletki nazywają się "na sen ", mi pomogły , także możesz spróbować koszt 10 zł za 10 szt

Gość karraamm
Aha bo nie doczytałaam jak masz jakiś problem z nerwami to może zamiast na sen hydroxyzynę 10 mg spróbuj. Ale też są na receptę. Mi rodzinna dała , bo mam nerwicę i powiem że też pomaga. Najlepszy oczywiście psycholog czy psychiatra, ale ja jeszcze nie trafiłam na swojego.

Relamax...nie brałam ich systematycznie tylko kiedy byla potrzeba ale nie pomogly

Gość oj ludzie, ludzie
tylko nie hydroxyzynę, przecież to psychotrop i to uzalezniający. Są leki nasenne tylko nasenne, ale też po 3-4 tygodniach jak chce się odstawić to trzeba niestety stopniowo to robić wg zaleceń lekarza. Nie bądźcie sami dla siebie lekarzami

sporadycznie, kiedy nie moglam zasnąc owszem bylam po nich zmęczona ale tak jak w pierwszym punkcie napisalam i tak cos nie pozwalało mi zasnąc

a co myślicie o tej melatoninie...czy ona moglaby pomoc?

Gość jest taki lek
ktory sie nazywa Coaxil. Na ulotce napisane: nie powoduje uzaleznienia. Wydawany tylko na recepte. Dziala lagodnie, pomaga zasnac, ale nie jest to typowy lek na sen. Z reguly bierze sie go 3-4 tygodnie. Brak snu nie wystepuje ot tak sobi sam z niczego. Trzeba sie przebadac, wykluczyc lub potwierdzic przyczyny i wtedy uderzac farmakologia, bo inaczej bledne kolo moze sie zaczac

Gość opiekinka 86
uwazaj na coaxil, to jest antydepresant i paradoksalnie moze nasilac niepokoj! silny i niebezpieczny lek, podaje go mojej podopiecznej i absolutnie nie nadaje sie jako srodek nasenny.zapytaj lekarza o nitrozepam

Gość najlepszy jest KETILEPT
ale niestety na receptę

Gość najlepszy jest KETILEPT
clonazepam uzależnia.

Gość bzdury opowiadasz
że coaxil jest silnym lekiem. Jeden z najsłabszych jaki znam. Brałam, też mi pomógł i nie uzaleznił. Brałam pod okiem lekarza. Tylko że u mnie był taki epizod ze snem i nerwowością, trochę tarczycą spowodowane. Dlatego przebadaj się najpierw, a najlepiej nie przesiaduj przed kompem, tylko wieczorem ubierz się odpowiednio i na długi spacer. Tak przez miesiąc, a wszystko samo się wyreguluje

trzeba sie zdrowo odzywiac, dotlenic, chodzic spac o regularnej porze. a takie ziolowe tabletki to lepiej brac regularnie, wtedy lepiej dzialaj, np co wieczor po 2 rabletki meisy mozesz brac, przy okazji trawienie sobie uregulujesz. ja np nie moge zansac jak mi za goraco wiec zwroc uwage czy ci nie jest za cieplo

Gość autor topicu
ale czy ta melatonina może mi pomóc??????

Gość ja polecam Stilnox
z tym, ze to typowy lek nasenny, na recepte, ale z tych wszystich psychotropow jest najlagodniejszy. dziala bardzo szybko, i wystarczy niewiele (ja dziele 1 tabletke na 3 czesci), biore of roku.

Gość Avp2
sprobuj chelat calcium. Cynk -zincas forte, magne b6 5 tabletek i chela calcium -500 mg. zasniesz

Gość Avp2
Jestem lekarzem, nie polecajcie zadnych benzodiazepin ani innych anxiolitykow, bo pozniej autor z tego nie wyjdzie. Bedziesz chcial odstawic to nie bedziesz mogl zasnac przez 3 miesiace

melatonina może pomóc ale ludzie mieli po niej różne skutki uboczne a najczęstszym z nich była nerwowość i uczucie niepokoju więc nie wiem czy Ci pomoże akurat

Gość ja polecam Stilnox
a ja cierpie na bezsennosc, na tle nerwowym.wiem co to znaczy bezsennosc, wiec polecam autorce to co mi pomaga. poza tym autorko, poczytaj o zlej higienie snu.

Gość Seba---
stilnox jest bardzo drogim lekiem

Gość ja polecam Stilnox
ale starcza na dlugo, 30 tabletek x 3 (bo 1 tabletke dziele na trzy czesci) starcza na 2-3 miesiace (czasem biore wiecej). No i nie jest z grupy lekow silnie uzalezniajacych. No, ale to jest srodek ostateczny, jesli autorka moze rozwiazac klopoty, albo poprawic higiene snu, to polecam zaczac od tego.