Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzuszowe kafe 6767

Ubieracie się w obcisłe czy luźne ciuchy? Podkreślacie brzuch czy chowacie?

Polecane posty

Gość brzuszowe kafe 6767

Zauwazylam ze coraz wiecej kobiet w ciazy mniej czy bardziej zaawansowanej wybiera ciuchy opinajace, przy ciele. Kiedys natomiast nosilo sie "namiotowe" sukienki, maskowalo brzuszek... jak do tego podchodzicie? Sama mam kilka luzniejszych ciuszkow i chyba jakos bardziej komfortowo psychicznie sie czuje i bede czula w luzniejszym ciuchu, ale nie worku ;) ale to chyba dlatego ze i tak rzadko chodzilam w megaobcislych ciuchach, bo zawsze mialam faldki hehe

Gość Mamuska razy 3.
Zalezy kto w czym dobrze sie czuje. Ja nie wyobrazam sobie zalozyc spodni ogrodniczek czy nawet sukienki ogrodniczki bo sa one wstretne niemodne juz i nadaja sie dla malych dzieci a nie dla doroslej kobiety. Podkreslam brzuch czemu nie w sumie czy bede starala sie go zamaskowac czy nie to ciazowy brzuch najczesciej i tak widac.

Gość brzuszowe kafe 6767
niektore szczuple mamay maja fajne brzuszki ale jesli ma sie kilka kilo wiecej to te brzuszki sa otluszczone, a nie takie jak prezentuja modelki hehe. wiec moze lepiej nie podkreslac tego tluszczyku. gdyby nei ciaza to wiekszosc z tych kobiet nie zaloazylaby tak obcislych ciuchow. ale dla wiekszosci to staromodne "namioty" a tyle fajnych ciuchow jest... a ogrodniczki rzeczywiscie niewypal:D

Gość ipsi sipsi
ubieram się w to, co wygodne, nie uciska mi brzucha i nie krępuje ruchów chyba nie o mnie tutaj chodzi i moją chęć pokazania lub ukrycia, a o dziecko

Gość brzuszowe kafe 6767
sasiadka kiedys w rozmowie ze mna mowila, ze teraz to sie tak "obciskaja" a przeciez chodzenie w luznych bluzkach nie jest jednoznaczne ze wstydem, czy "niechceniem" ciazy.

Gość brzuszowe kafe 6767
nie chodzi mi o uciskajace ubrania a przylegajace do ciala. wczoraj w tv wypowidala sie jakas pani na ulicy i miala mega obcisla sukienke do pol uda i leginsy. nie wygladala zbyt dobrze... a zauwazcie ze kazda "celebrytka" jaka pojawia sie p w sniadaniowej tv ma raczej luzne ubrania.

jak komus wygodnie w mini to niech nosi mini. mi jest najlepiej w leginsach i jakiejs opinajacej brzusio dluzszej bluzce tak za posladki.

Gość Mamuska razy 3.
Ale te ubrania niby wygladaja na obcisle ale sa uszyte z takich materialow ze tylko ladnie opinaja brzuch a nie uciskaja. Dla mnie nie ma znaczenia czy kobieta poza brzuchem ciazowym ma faldki czy nadwage, ciaza to piekny stan i nie trzeba nakladac do brzucha szerokich swetrow. Zreszta ja mieszkalam dwa lata w Irlandii i tam kobiety tak sa wyluziwane i tak nie wstydza sie faldek i nadmiaru kilogramow ze az przyjemnie popatrzec:) oczywiscie ze nie kazdej pasuje cos przylegajacego np ostatnio na ulicy widzialam kobiete w obcislych dresach spod materialu wyrazne widac bylo celulit na posladkach:O ale ciaza przeciez wiadomo ze jest ten brzuch i jest ta nadwaga czego tu sie wstydzic! Co do legginsow to nie rozumiem co w nich zlego w ciazy? Sa super! Z rurkami juz gorzej bo uciskaja i moga blokowac krazenie ale leginsy sa jak najbardziej ok.

Gość hipcia12
Ja miałam i luźne i obcisłe. Rodziłam w lato i w luźnych rzeczach sie nie pociłam. Ale miałam tez obcisłą sukienkę i świetnie się w niej czułam. Ale ja w ciąży to nie byłam zbyt gruba

Gość mia mamma
A ja się zdecydowanie lepiej czuję w obcisłych (ale nie gniotących!) ubraniach. Mam fajny brzuszek, taki wypięty do przodu i nie czuję potrzeby żeby go maskowac. W lużnych, workowatych rzeczach wyglądam jak kolumbryna, a jeśli ubiorę obcisłą dłuższą bluzke czy tunikę a do tego sweterek, to wyglądam o wiele lepiej, na młodą dumną przyszłą mamę :)

Gość kassika
ja wybieram raczej dopasowane ubrania. Jestem trochę za połową ciąży, ale brzuszek mam niewielki, zresztą nigdy nie byłam gruba i zawsze chodziłam w dopasowanych ubraniach. Teraz kupiłam ciążowe jeansy, też dopasowane. W luźnych ciuchach czuję się ogromna. Oczywiście ubrania są wyłącznie dopasowane, a nie obcisłe!!! Nie wyobrażam sobie żeby ugniatały mi brzuch.

Gość ohoho
W Happy Mum sa zajefajne ubrania. I luźne i opiete i takie też nosiłam w ciązy.

Gość poroocznikova
Ja zawsze chodze w ubranich nieobcislych i tez nie worach -po prostu dopasowanych. Nie chce wydawac kupy forsy na ubrania ciazowe,ktore posluza ledie 4 miesiace,wiec wybieram ze swoich starych rzeczy te bardziej rozciagliwe

Gość mia mamma
No właśnie, ja też ze stricte ciążowych ubrań kupiłam tylko spodnie i legginsy (są tak wygodne, że nie wiem jak wróce po ciaży do normalnych) ;) A bluzki, swetry, tuniki mam zwykłe, tylko wybieram te dłuższe.

u mnie brzucha jeszcze nic nie widac, ale w talii przytylam rownomiescie 5 cm i jednak rurkowate spodnie z nizszym stanem mimo, ze mi sie dopinaja, to jednak uciskaja. Zatem na razie nosze swoje stare spodnie z niezapietym do konca rozporkiem i na to luzne koszule albo moje albo mojej mamy (jest o rozmiar wieksza niz ja). a na to luzne kardigany chcialam nosic rajstopy czy leginsy i sukienki, ale jakos mnie obciskaja. jak juz mocniej urosne, to kupie sobie ciazowy dres jakis zawadiacki (taki po pracy) i ciazowe rurki z elastycznym pasem (do pracy i dalej będę nosić z koszulami).

a wlasnie - te z happy mum to dobre jakosciowo sa ubrania? bo na necie ogladalam ich katalog i sie napalilam strasznie :-)

ja pokazuje brzuszek bo czekałam na niego aż do 30 tyg, przedtem nikt go nie zauważał. Zaopatrzyłam sie w ciążowe bluzeczki i spodnie, leginsy. Śmieszy mnie natomiast to że niektóre przyszłe mamy wciskają sie w swoje za małe rzeczy i wszystko wisi albo wystaje np: odkryte pępki, wylewające boki i leginsy z krokiem w kolanach to już wole kiczowate ogrodniczki...

Gość nie znam ciążowych ubrań
Ja w swoje spodnie-biodrówki wchodziłam do samego porodu. Brzuch miałam duży,ale był wysoko. Jak stałam tyłem,to nie było widać że jestem w ciąży. Chodziłam do tego w tunikach i długich bluzkach. Nie były one obcisłe,ale i nie workowate. Zawsze były to bluzki takie do połowy uda. Mi nie przeszkadza jak ktoś nawet z większą wagą chodzi w bardzo dopasowanych ubraniach. Jedyne co mnie razi to jak kobieta w ciąży zakłada bluzkę która odsłania brzuch,bo uważam,że jest to nieestetyczne,aby pokazywać goły pępek.

Gość ale nie przebadac sie
ja kupiłam tylko spódniczke i spodnie ciążowe. Bluzki nosze te same co rpzed ciążą. Nie wsyztskie sa dobre, ale te ktore sa ( czyli normalne bluzki, nie na guziki itp ) noszę, a brzuszek już dosyc spory mam. Wyglądam ładnie i wszyscy mi mówią, że ładnie w tych ubraniach wyglądam. Ale ogólnie nie mam jakiejś nadwagi, fałd itp po prostu mam brzuch ciążowy i tyle. Widziałąm kiedys dziewczyne w jakichs biodrówkach ( dziewczyna dosyć otyła ) i miała krótka bluzkę, ktora co chwile jej sie podnosiła i ona szła z takim odkrytym brzuchem, a na tym brzuchu pełno czerwonych rozstepów...wyglądąła wprost okropnie i odrażająco. Lepiej juz ząłożyć leginsy i tunikę

Gość nosleep27
a to różnie bywa, zalezy od okazji :P polecam fajny sklep www.sweetmama.pl

Gość gość
nie uwazam, ze trzeba koniecznie podkreślać ten brzuch, oczywiscie sa zwolenniczki takiego chodzenia, ale ja na przyklad wole kupic sobie luźną koszulkę (zazwyczaj kupuje tu www.chillout-shop.pl ) i łącze styl, tak, że wygląda to naprawdę fajnie i na luzie:)