Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kylex1

Pellety czy ekogroszek?

Polecane posty

Gość jullek
To że nie brudzi to chyba mnie najbardziej przekonuje do pelletu a i łatwo dostępny jak zamawiam ze strony to zaraz przywożą.

Gość Sławko
Pellet i po spaleniu ma wartość choćby jako naturalny nawóz. Oczywiście oby tak było najpierw trzeba wybrać ten najwyższej jakości. Ja kupuję ze strony www.epellety.pl i jestem go pewien.

Gość gość
no ja przymierzam się do zakupu pelletu przez internet ale bezpośrednio ze strony producenta firmy Stelmet maja w swojej ofercie pellet Lava i Olimp.

Gość gość
akurat w naszej miejscowości jest dopłata do zakupu pieca na pellet z racji paliwa ekologicznego jak dla nas jest to bardzo dobry sposób aby pozbyć się starego pieca.

Gość Dziddek
To super że są gminy które dofinansują zmianę starych kotlów na nowe, bardziej nowoczesne i wydajne. Widziałem ostatnio kocioł do spalania pelletu aż dziwne ze są tak oszczędne.

Gość Patryk Jowicki
My zamawiamy ekogroszek w hurtowni opału KGM. Mają bardzo dobrze przygotowaną ofertę z dobrymi cenami oraz wysokiej jakości ekogroszek i węgiel (przygotowana frakcja, wysuszeniem i co ważne nieduże ilości generowanego popiołu). Jeżeli chodzi o kontakt z obsługą to nie ma najmniejszego problemu i co ważne równiez terminowa dostawa.

Gość lekosa
czy taki pellet jak coś zostane po zimie będzie się nadawął do palenia na następny sezon? nie straci jakoś na mocy?

Witam! Lekosa, dobrze przechowywany pellet (w miejscu wolnym od wilgoci, w hermetycznych workach i np. na palecie) nie powinien stracić swojej wartości opałowej. Po pellet (Lava oraz Olimp) dobrej jakości, potwierdzonej stosownymi certyfikatami zapraszam do sklepu internetowego firmy Stelmet https://epellety.pl Andrzej Wysocki eRzecznik marek Lava i Olimp - pelletu firmy Stelmet

Gość gość
my zdecydowaliśmy się na piec na pellet jest to paliwa coraz bardziej popularne do tego ważny argument nie zanieczyszcza środowiska.

Gość gość
A tak z ciekawości zapytam, prawda to, że tona węgla o kaloryczności 26 to równoważnik ok. 1,5 tony peletu?

Gość gość
no pellet w porównaniu z innymi prowadzi ponieważ jego emisja Co2 jest zerowa a to obecnie jest najważniejsze