Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babajaga24

Czy złożyć komputer jest trudno?

Polecane posty

Gość babajaga24

Widziałam na necie mnóstwo instrukcji jak to zrobić. Wydaje mi się, że to trudne nie jest. Pytanie, czy mam racje? Chcę sama złożyć komputer - nie wiem czy się za to brać, czy nie... co mi radzicie?:P

Gość qwrqrqwerq
jeśli dobrze dobierzesz podzespoły to nic trudnego

Gość babajaga24
Już dwa razy udało mi się po przeczytaniu instrukcji złożyć mojego laptopa, bo myślałam, że ta klapa odtaje na stałe

Gość tecza...w modzie
ahahaha pytasz na forume i juz to jest argument zebys sie za to nie brala

Gość babajaga24
Proszę się nie podszywać.

Gość babajaga24
bo sobie pojdę:classic_cool:

Gość babajaga24
A co w tym złego że tu pytam? Może liczę na to, że trafię na osobę, która myślała tak jak ja, że to proste jednak gdy wzięła się za to okazało się, że to nie takie banalne jak się wydawało. Co mnie odwiedzie o tego pomysłu ;)

jak nowy komputer to trudno złożyc bo wszytko musi miec odpowiednie taktowania i pasowac do siebie bo jak zle złożysz to potem będzie sie zawieszał

Gość babajaga24
a co to sa te taktowania? to cos od muzyki?

Gość sam jestes wyzsza szkola jazdy
nawet nie masz pojecia o co chodzi w tym wszystkim🖐️

Gość biedna dziewcyznka ;))
Powyżej to oczywiście podszywać. Części do komputera mam już wybrane przez fachowca ;) który niestety jest daleko dlatego planuje sama złożyć komputer z tych części.

nie mieszaj dziewczynie w glowie, bo jakos nie wyobrazam sobie kogos kto pyta jak zlozyc komputer, zakladajacego procesor, paste termo, chlodzenie itd🖐️

Orientuje się ktoś ile takie złożenie komputera kosztuje? Może więc lepiej zainwestować w laptopa? bo nie tlyko będę musiała zapłacić za złożenie stacjonarki lecz również za taksówkę, żeby ten złożony komputer przywieźć do domu. Od laptopa z kolei odstrasza mnie fakt, że gdy się zepsuje naprawa dużo kosztuje (oczywiście gdy jest po gwarancji) i nie zawsze jest możliwa. Nie wiem co robić - proszę o rady :)

Gość rewrewrwe
wg mnie najlepiej kupic uzywany sprawny komputer stacjonarny, jest tego pełno bo teraz ludzie wymieniają na laptopy

bydlaki z serwisu czy ogloszenia malo nie biora, lepiej popytaj wsrod znajomych. ja skladalem za pol litra czy pare piw, bo o suchym pysku czlowiek przeciez nie jest w stanie pracowac;)

Nie mam takich znajomych, którzy znają się na kompach ;( pozostaje mi serwis, samodzielne złozenie lub kupno laptopa - która z tych opcji jest najlepsza?

wylukalem, ze składanie komputera z części klienta to ok 50zl. myslalem, ze drozej ;)

Gość rewrewrwe
Ja trochę umiem , ale najlepiej się uczyc po trochu, miałam uzywany od kogoś, potem kupiłam inna kartę graficzną, dodałam RAM, jak się procek zaczął grzac to nauczyłam się go smarowac, itp Tak od zera to wątpię

Gość Marcin_wwaaa
jak chcesz to naucze cie skladac kompy ale tego nie da sie zrobic na odleglosc i sama lepiej nie probuj. Oczywiscie nie za darmo, musisz zadbac zeby nauczyciel mial piwko w kufelku w czasie nauki. :P