Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonia905

dieta "przerywana głodówka"

Polecane posty

Gość sonia905

Witam, Ostatnio przeczytałam artykuł o przerywanej głodówce, podobno w stanach robi furorę i zastanawiam się czy nie spróbować. Dieta polega na tym, że przez 2 dni w tygodniu jesz 500 - 600 kcal, a przez pozostałe 5 dni jesz normalnie. Ciekawe czy działa ;) jak nie spróbuje to się nie dowiem. Tak sobie myślałam żeby przez te pozostałe 5 dni jeść ok. 1200 - 1300 kcal. A może któraś z was już próbowała tej "diety"? Czekam na opinię :)

Gość pola101
no nie wiem czy ta dieta bedzie dobra, no bo tak, przez dwa dni jesz bardzo malo, a przez 5 podwajasz ilosc kalorii, moze byc tak ze organizm zwarjuje, będzie magazynowal jedzenie bo bedzie myslal ze glodujesz i potem kazde dodatkowe kalorie bedzie odkladal...

Gość sonia905
Od jutra zaczynam, czyli jutro i pojutrze dni 500 - 600 kcal, mam nadzieję że wytrzymam :) ŚNIADANIE: serek wiejski lekki 150g - 112,50kcal pół pomidora 90g - 18kcal kawa z mlekiem 0,5 % 46,25kcal DRUGIE ŚNIADANIE: jogurt pitny fruvita 0% truskawkowy 200ml 82kcal OBIAD: jajko na twardo 97,30 kcal szynka wędzona z indyka 50g 48,95 kcal pół pomidora 90g 18kcal PODWIECZOREK czyli do godz. 18: jajko na twardo 97,30kcal kawa z mlekiem 0,5% 46,25 WSZYSTKO = 566,55 KCAL w drugi dzień 500 - 600kcal ten sam jadłospis,na następny tydzień wymyślę coś innego :)

Gość taaaaaa,,
ale to 2 dni pod rzad jesz te 600> a 5 normalnie? bo tez słyszałam o tej diecie ze działa ale nie wiem czy na mnie by zadziałała

Gość taaaaaa,,
gdzie tak dokladnie to wyliczyłas te kalorie na------ ile wazy????

Gość serersstantai mała
ja bym mogła zaczac ale od poniedziałku pon i wtorek po 600 kcal a od srody do niedzieli normalnie i td

Gość qloloq
sonia napisz jak z dieta

Gość qloloq
tez słyszalam ze sie chudnie na tej diecie

Gość allapap
ale chyba lepsza jest 50/ 50 nawet dla organizmu tak mi sie wydaje

Gość sonia905
no i jestem już po śniadanku :) serek wiejski lekki, pół pomidora i kawa z mlekiem 0,5 %, myślę że wytrzymam bo już nie na takiej głodówce się było :) A co do wyliczania kcal to mam taką fajną stronkę, na której można wszystko wyliczyć http://www.tabele-kalorii.pl/