Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakby to powiedzieć...

jak powrócić do normalności ? HORMONY

Polecane posty

Tabletki antykoncepcyjne brałam ok 4 i pół roku. Odstawiłam je półtora roku temu i do tej pory mam rozregulowane cykle, od takich trwających 15 dni aż po 35. Miesiączki raz obfite, raz skąpe. Do tego sporadyczne bóle podbrzusza jak przed okresem, natomiast w różnych momentach cyklu. Macie podobne doświadczenia? Jak sobie z tym radzić ?

dziewczyny, długo czekałyście z unormowaniem cykli po odstawieniu antykoncepcji? żadna się nie wypowie?

odstaiwałam, i od razu wracało do normy,idz do endokrynologa

Chyba tak będę musiała zrobić... wcześniej byłam u ginekologa, zleciła badania ale wszystko w normie. Moim zdaniem ciężko jest znaleźć dobrego lekarza, który dobierze antykoncepcję na podstawie wykonanych badań. Większość przepisuje w ciemno... dla mnie to tak jakby brać przez 5 lat tabletki na serce będąc zdrowym. Teraz o tym wiem, ale trochę jest za późno na takie przemyślenia. Boję się że znowu trafię na konowała który będzie chciał wcisnąć mi kolejne hormony :(

Gość bialamasajka
Zmień lekarza moja droga. U mnie cykle powracały do normalności w pół roku. Przez ten po prostu korzystałam z mikroskopu owulacyjnego by wiedzieć w jakiej jestem fazie i jakoś to było. Ale jak dla mnie półtorej roku to stanowczo za długo