Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zew ryczacej gesi

Wielki Brat patrzy (PO)

Polecane posty

Gość zew ryczacej gesi

To chyba szczyt absurdu! Posłowie są tak wścibscy i ciekawscy, że chca zobowiązać kierowców (samochody firmowe i prywatne) do ewidencjonowania wykorzystywania samochodu. A zapiski należy przechowywac przez dwa lata. I pokazywać na żądanie. Jeszcze trochę, to będziemy zmuszeni prowadzić dzienniczek (najlepiej szczegółowy, z wyczerpującymi opisami) wyjść do toalety. 8.00 - 8.15 - jechałam po chleb na śniadanieę. 8.30 - 8.45 - zapomniałam kupić masła do tego chleba, musiałam jechac jeszcze raz. (spaliłam 1 litr beznzyny [p95, zakupionej tam i siam], przejchalam 3km (w tym 0,5 było na parkowanie podczas pierwszej i drugiej wycieczki) 12.00 - 13.30 - pojechałam na zakupy (moja trasa obejmowała....; spaliłam ......litrów beznyny; p[rzejechałam ........km) 15.01 - 15.45 - kupuję farby do malowania 16.10 - 16.15 - jadę po pędzle, bo się okazało, że nie ich nie mam 16.40 - 17.00 - jadę wymienić pędzle, bo sie rozmyśliłam co do tych konkretnych 18.00 - 19.30 - w sprawie koloru farby tez się rozmyśliłam... 20.00 - 20.15 - krążę po osiedli w poszukiwaniu miejsca do parkowania (ilośc okrążeń:.....; km:.......; ilość spalonej beznzyny:........) 23.00 - 23.10 - przeparkowuję samochód bliżej bloku (zrobiłam .......km; zużyłam:.......l.benzyny; wykonałał następujące czynności w samochodzie:............) I tak codziennie, co do minutki i dokładnego miejsca pobytu. A wszystko to ładnym starannym pismem i na dobrym papierze, żeby przetrwały dwa lata. Czy oni juz naprawdę (za MOJE podatki) nie mają juz co robić? !#$%#$%^# Wielki Brat i totalna inwigilacja, cholera! Godzina 3.00 rano. Mąż otwiera drzwi. W progu stoi żona. - Gdzie byłaś ? O 20.00 dzwoniłaś, że już wyjeżdżasz. Gdzie byłaś ?? - ... Parkowałam. http://prawo.rp.pl/artykul/793784,951054-Trudniej-bedzie-uniknac-punktow-karnych.html

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować