Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieńkaaaaa33

kiedy wasze dzieci zaczęły same chodzić?

Polecane posty

obie mialy rok i miesiac.mlodsza prowadzala na smyczy psa( zabawka na baterie) i trzymajac ta smycz tak zaczela chodzic.(chyba myslala ze jak ma cos w raczce to sie nie przewróci)

Gość ludomiła pospolita
syn, 15 miesiecy, z dnia na dzien tak bez niczego wstał i zaczął w kółko chodzic po całym pokoju. szok:)) ze tak sam to rozkminił i nie po kroczku tylko odraz spacerował.

moja ma 11 m-cy i idzie sama jak wie że ktoś ją asekuruje,jak zobaczy że nikogo nie ma odrazu się przewraca:) czy korzystały dzieci z chodzika?

Gość a moje dziecię
pierwsze kroczki miało wcześniej za sobą, ale pierwszy raz przeszło cały pokój 3 dni przed ukończeniem 11-tego miesiąca życia :) Nie korzystaliśmy z chodzika. Teraz ma 12 i pół miesiąca i zaczyna biegać ;)

Gość tez jestemmamaaaaa!
14 miesiecy

Gość Mmmamamamaaaagaaatka
Moj miał 9 miesiecy...

Gość fajnie fajnnie
Moja miała 11 miesięcy. Poprostu się puściła :) cieszę się, że nie miała etapu "prowadzenia za rączki" to musi być bardzo uciążliwe dla kręgosłupa. Jak już się puściła to chodziła sama

Gość Mmmamamamaaaagaaatka
My tez nie mielismy chodzika

Gość Moja córka jak miała
9 miesiecy to trzymała sie wszystkiego, a jak miała 10 miesięcy to już łaziła samopas ;) Wszyscy sie dziwili ze poszła tak szybko - ale Ona nie miała grama tłuszczu wiec nie miała duzo do unoszenia ;)

Ma mieliśmy chodzik u jednego i u drugiego dziecka. U obojga odstawiliśmy jak zaczęli się samodzielnie przemieszczać. Córka zaczęła chodzić jak miała skończone 11 miesięcy. Mały 2go skończył 9 i póki co raczkuje jak mały przecinak, wstaje przy meblach. Czasem nawet się puszcza i (sama w to nie wierzę), ale potrafi ustać stabilnie z 10 sekund po czym siada na pupę. Myślę, że szybko puści się za siostrą:)

Mój malec ma 9,5 miesiąca...na razie dzielnie wstaje gdzie popadnie i przy meblach nawet cos tam świruje z kroczkami...Za rączki wcale nie chce maszerowac..ale jestem dobrej mysli że roczek sam przejdzie już zaczyna pięknie stawiać całe stopy na podłodze jeszcze tydzień temu były to same paluszki.

Gość sfffff
11,5 miesiąca