Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czuły_Krzysiu

BMI kłamie!!!

Polecane posty

Moja dziewczyna ma 160cm wzrostu. Ostatnio się ważyła i miała 51kg. Wcześniej miała 48. Widać po niej, że przytyła. Jest drobną osobą ale tłuszcz odkłada się na biodrach, pupie i udach. Mówię jej, żeby uważała teraz ze swoją wagą aby już więcej nie tyła a ona mi wywala, że wg BMI to nadwaga będzie od 64kg. Poniżej jest w normie. 13kg więcej to już będzie wielkie dupsko jak szafa.

Gość lawki gerl
w ogóle waga kłamie :P mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, więc wysportowana dziewczyna ważąca 55 kg może meć wąską talię i jędrną pupę, a nie ćwicząca może mieć 50 kg, rozlazłą dupę z cellulitem i fałdę na brzuchu :)

Gość IMO12358
lawki gerl "mięśnie ważą więcej niż tłuszcz" Cóż za brak logiki. ;)

Gość powiedzmy ****
Powiedziałabym twojej dziewczynie żeby zmieniła chłopaka. Jak Ty jej 3 kilo wypominasz to nie wróżę szczęścia.Popatrz na siebie w lustrze, masz posturę Apolla, kulturysty, albo innego "cuda"?

Gość powiedzmy ****
A może nie chodzi o to co jej powiedziałeś, a w jaki sposób? Poza tym BMI jest dla wszystkich ludzi, od 18 do 100 lat. 64 kg przy 160 cm wzrostu to może ważyć kobieta po 50, a twoja dziewczyna jest chyba młodsza nie?

Gość lawki gerl
"Cóż za brak logiki" xxxxx gdzie ty tu widzisz brak logiki? taka sama objętość mięśni waży więcej niż identyczna objętość tłuszczu, coś o tym wiem bo jestem trenerką fitnessu

Gość źle się wyraziłaś
ta sama ilość mięśni (wagowo) zajmuje mniej miejsca objętościowo niż ta sama ilość tłuszczu

Gość IMO12358
No i teraz jest prawidłowo. ;)

Gość powiedzmy ****
Zgadzam się z przedmówczynią, z obiema jej wypowiedziami, chociaż mi nie udało się tego jędrnego tyłka wyćwiczyć, niestety. Ale uważam ciągle że 50 kg przy 160 cm wzrostu jest całkiem do przyjęcia i się czepiasz.