Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enkepenke

kaszel u dziecka ktory trwa pare miesiecy-diagnozy brak.czy ktos tak mial?

Polecane posty

Gość finezja 80.,
przcież napisałamm, że skopiowałam to z innego forum, żeby potwierdzić jak wielki to problem.

Gość finezja 80.,
tutaj nie chodzi o żadne zaperry, bo odrobaczyć można się wnajprostrzy sposób, sokiem z kiszonej kapusty i czosnkiem, chodzi o to żeby ludziom naświetlić jak wielki to jest problem.

Gość tatko 2 dzieci
Przyczyną kaszlu suchego jest b.często odwodnienie. Trzeba dużo pić i nawilżać w ten sposób drogi oddechowe.

Gość alergie dobre sobie ..
własnie czytam i nie wierze... "Wydaje się, że przyczyną jest atopowe zapalenie skóry, alergiczny nieżyt nosa albo astma spowodowana roztoczami kurzu domowego. Co więcej, nawet wyniki niektórych badań krwi mogą wskazywać na uczulenie! Dziecko ma np. podwyższony poziom IgE (immunoglobuliny typu E), a także tzw. eozynofili, czyli granulocytów kwasochłonych. Te badania często mają potwierdzić alergię, tymczasem mogą one równie dobrze świadczyć o obecności pasożytów! Niestety, trudno to wykryć. Wiele zależy od intuicji lekarza. Jeśli jednak zaleci badania kału, zgódź się. Nawet gdy trzeba je będzie kilka razy powtarzać. Nie przerywaj też zaleconej kuracji. I co najważniejsze: muszą się jej poddać wszyscy w rodzinie!"

Gość alergie dobre sobie ..
moja córka chyba też ma robaki, odkąd poszła do przedszkola co chwila choruje, katar i kaszel, nie ma apetytu jest blada ale boje sie że w badaniach nic nie wyjdzie:( już tak kiedyś było...

Gość libertina_32
Czytam i czytam i nie mogę uwierzyć własnym oczom, bo moja pociecha też ma podbne objawy do tych wyżej opisanych, chyba udam się na badania.

Gość enkepenke
tylko jak zmusic lekarza zeby dal skierowania?w rozmazie jej wyszlo duzo ponad norme i upiera sie ze to alergia albo pasozyty a ze dostala leki na pasozyty i nadal kaszlala to twierdzi ze to alergia tylko na co skoro testy wyszly ujemne wszystkie mam nawilzacz nawilzam codziennie teraz jest 5 dzien na antybiotyku i jakby kaszel zrobil sie bardzo mokry niewiem czy to lepiej czy gorzej:(

Gość gimigimigimi
szukaj infoamcji w internecie bo jest zatrzesienie infomacji na ten temat.

Gość enkepenke
up

Gość doktor marchewkaa
Winko z czosnku. 24 ząbki czosnku średniej wielkości /istotne/ rozgnieść , zalać sokiem z trzech dużych cytryn i litrem przegotowanej ciepłej wody. Potrzymać w cieple pod przykryciem 24 godziny. Odcedzić i przechowywać jak wino a zakorkowanej butelce. Pić rano i wieczorem po kieliszku. w/g I.Gumowskiej "Ziółka i my", ten sam przepis poleca Aleksander Ożarowski. Sprawdzony i polecam. II przepis Raz w roku przez miesiąc: 1 szklankę drobno pokrojonego czosnku, 4 łyżki utartego chrzanu wsypać do słoika, wlać 4 szklanki octu jabłkowego własnej produkcji. Postawić w kuchni na 10 dni , codziennie wstrząsnąć . Przecedzić, dodać 5łyżek miodu, wymieszać. Stosować 3x dziennie po 2 łyżki, rozcieńczyć ciepłą wodą. w/g Stefani Korżawskiej współczesnej propagatorki ziół i naturalnego odżywiania ta mikstura była często polecana przez lekarzy Polski przed wojennej, -likwiduje gronkowce, paciorkowce i inne nieżyczliwe mikroorganizmy. Osobiście stosuję go profilaktycznie, w/g specjalistów ok. 80% społeczeństwa jest nosicielami nie proszonych gości a lekarze pierwszego kontaktu zachowują się jakby problem nie istniał, Więc chuchajmy na zimne i bądźmy w tej pozostałej 20. Spotkałam się z opinią, że sole potasowe i karoteny zawarte w marchwi mają działanie przeciwrobaczne i tak w celu usunięcia glist przewodu pokarmowego należy w ciągu 24 godzin nie przyjmować innego pokarmu prócz 1 kg surowej marchwi. Owsiki usunąć można przez regularne spożywanie na czczo i wieczorem przed udaniem na spoczynek 1-2 marchewki. Marchewkowej kuracji nie miałam okazji sprawdzić. Myślę , że dla dzieci marchewka byłaby przyjemnym lekarstwem.

Gość aaaaaaaaaaaaaaawe
a moze pasożyty??

Gość robale jak nic.
aaaaaaaawe- całe dwie storny własnie o tym piszą :D

Gość aaaaaaaaaaaaaaawe
wiem, już przeczytałam ;) ja odpowiedziałam na pierwszy post w wątku

Gość gh
moze to chlamydia

Gość enkepenke
a jak zbadac dziecku pasozyty?

Gość nie rób badań -
odrobaczaj co pół roku np. vermox. Lekarze mi wciskali alergie, astme a po odrobaczeniu kaszel ustał

Gość nie rób badań -
i dla chętnych... świetny lekarz Maciej Wszelaki do znalezienia w necie... polecam

Gość enkepenke
dostala tez tabletke na pasozyty ale nie przestala po niej kaszlec.

Gość karolina z koszalina
bo same tabletki cudów nie uczynią, tutaj potrzebna jest zmiana diety.

Gość zygaaaaaaaaaaaaa
moze w mieszkaniu cos takiego jest co powoduje kaszel

Gość kici 100
Przyszła farmaceutka . Nalezy zaobserwowac jaki jest to kaszl czy jest suchy czy mokry . Jak wystepuje kaszel suchy -kaszląc nic sie nie odksztusza i nie ma wydzieliny tabletki i syropy przeciwkaszlowe , jak mokry -czyli pod wpływem odruchu kaszlu odrywa sie wydzielina to preparaty wykrztusne ,aby upłynnic wydzieline . Mozna posmarowac dziecko mascia rozgrzewajaca , ktora ma w skladzie składniki kamfora itd pod łopatkami ,zeby wygrzac miejsce . Czy napewno jest to kaszel suchy ?Czesto zdaza sie ,ze jest nam trudno stwierdzic jaki jest kaszel -pobrac preparaty , ktore maja dwa skladniki na kaszel suchy i kaszel mokry . Kaszel suchy syropki , ktore sa bez recepty w skladzie prepaty zil np syrop z babki lancytowatej , Ziele miodunki , Ziele tymianku .itd Branie nie odpowiednich preparatów nie na odpowiedni kaszel szkodzi a nie pomaga zwlaczyc kaszel

Gość gość

Novama Familino Pro do Flaem – według mnie najlepszy inhalator jaki jest w sprzedaży, polecam! Nie wiem czy ktokolwiek inny daje dożywotnią gwarancję tak jak tutaj? Działa wygodnie, szybko, nie ma w związku z inhalacją jakiegoś drażniącego hałasu, maseczka wygodna, wyprofilowana.