Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandrusia18

dziwne zachowanie 2,5 miesiecznego dziecka..czy to normalne ????

Polecane posty

moje 2- wu i pol msieczne dziecko robi czasem cos dziwnego unosi zgiete nozki do gory krzyzuje je w gorze i za chwile opuszcza i rozprostowuje ehh czasem jeszxze przy tym tak jakby przeciaga sie biorac rece do gory i rozprostowujac je ...czy wasze dzieci tez tak robily ?? co to moze oznaczac ?

Gość a może jednak żart?
Przeciąga się? Ale zaraz napiszą,że wnm, adhd, autyzm, kolka, asymetria itp,itd.

Gość cvfbn
nie- nasze dzieci nie ruszały się. leżały w łóżeczkach jak kłody. A Twoje- jak pisze koleżanka wyżej- na pewno ma jakąś dolegliwość. migiem do lekarza z nim

ale mi chodzi konkrernie o takie zachowanie wiec nie pisz ironicznie ;-) bo wyglada to dziwnie dziecko sztywnieje przy tym ale juz po chwili jest znow rozluznione i wraca do poprzedniego stanu

Gość mama_mloda bo 26latek
to odruch moro- poczytaj i nie martw sie to normalne

Gość cvfbn
Kobieto- ironizuję bo ty przeginasz. dziecko się przeciąga:O po czym wnioskujesz, ze to wnm??

Gość cvfbn
pewnie chodzi ci o skrzyżowane nóżki tak? to musisz wiedzieć, że źle jest, kiedy dziecko krzyżuje rozprostowane nogi. kiedy są zgięte to nie jest problem

Gość cvfbn
i napięte jest, bo się przeciąga:) przepraszam za zaczepny humor ale mam zły dzień;) nie panikuj. chyba, że dostrzegasz coś jeszcze- wyginanie się w łuk, mocno zaciśnięte piąstki czy coś w tym rodzaju

raczki ma jeszcze czasem zacisniete , a czasem otwiera roznie to jest ..czy dziecko 10- cio tyg nie powinno juz na stale miec otwartych ??

Gość cvfbn
Różnie z dziećmi bywa. Skoro samo otwiera piąstki, nie zaciska do czerwoności czy sinizny to powinno być ok. oczywiście przez internet nikt nie zdiagnozuje Tobie dziecka. Możesz więc przy najbliższej wizycie u pediatry powiedzieć o swoich niepokojach. Ale wydaje mi się, że nic złego się nie dzieje

Gość cvfbn
moje dziecko miało wnm. tak zaciskało piąstki, że siniała mu cała ręka- aż do ramienia. leczenie zaczęliśmy dopiero po 3 miesiącu- wcześniej lekarze sprawdzali, czy samo mu nie minie

a napisz cos wiecej jakie jeszcze dziwne zachowania mialo Twoje dziecko ? czy po porodzie odrazu mial problemy z napieciemmiesni ? czy krzyzowal tez nozki ? a raczki w piesc mial zacisniete non stop czy czasem mial luzne ?? czy kciuk byl w srodku czy na zewnatrz ? czy wnm zauwazylas Ty czy pediatra i czy mieliscie normalnie szczepienia w 6 tygodniu oraz czy urodzilas w terminie ? z gory dzieki za pomoc ;-)

Gość cvfbn
Urodziłam w 35 tc. Młoda byłam, nie czytałam na kafeterii- nie orientowałam się więc we wszystkich chorobach świata:P NAs zaniepokoiło zaciskanie piąstek do tego stopnia właśnie, że rączka siniała. Powiedzieliśmy o tym w poradni wcześniaczej i lekarka już się tym zajęła. Kciuk był w środku. Oprócz tego mały wyginał się w łuk. JAk z nóżkami było nie pamiętam, ale chyba jakoś szczególnie nie krzyżował. Szczepiony był normalnie- w 6 tygodniu życia

Gość cvfbn
A po porodzie nikt nie zauważył żadnych napięć. sami zaobserwowaliśmy to- jak mały miał ponad 2 miesiące. Aa! i jeszcze bardzo długo potrafił trzymać główkę w górze, w pozycji na brzuchu. wszyscy mówili, że to "silne dziecko". a to taki objaw wnm był. I często spał z rączkami w górze. ale to też nie zawsze jest objaw wnm. Wszystko można właściwie różnorako interpretować. dlatego w razie wątpliwości lepiej iść do specjalisty. Oni widzą więcej niż my:)

bo czytalam tez aby nie szczepic dzieci z napieciem i dlatego troszke sie boje bo zaszczepilam aaaa szczepilas w 6 tyg zycia czy 6 wieku korygowanego ??

Gość cvfbn
W 6tygodniu życia. Nikt mi nie mówił, że wnm jest przeciwwskazaniem do kolejnych szczepień. Co więcej- wtedy nie wiedziałam, że wcześniaki powinny mieć inny kalendarz szczepień. Ehh ci pediatrzy:(

a powiedzieli Ci od czego zrobilo sie wnm ?? maly ile mial apgaru ?? w te raczki.mial stale zacisniete czy byywalo ze byly otwarte ??

Gość dadaDAadDA
nogi to chce sie zalatwic

Gość cvfbn
To był wcześniak- wiec miał prawo być "niedoskonały". Piąstki miał bardzo często zaciśnięte- ale nie zawsze tak mocno. czasem rozprostowywał paluszki. apgar: 8,8,9