Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elka felka

Mamusie, jakie tytuły bajek, powieści dla dzieci byście poleciły?

Polecane posty

Mój synek ma co prawda niespełna 3 miesiące, ale bardzo lubi jak mu coś czytam. Chciałabym kupić jakieś fajne książki, by mu codziennie czytać. Polećcie mi jakieś tytuły, będę wdzięczna.

Gość hgtfrhjrxd
"Redtube pod kołderką"

Gość cecerece
Seks wakacje Czerwonego Kapurka i leśniczego!!!

Gość vergffregw
tylko najpierw nauczyc sie czytac

Gość tylko nie baśnie braci
grimm, my dostalismy wielka ksiązek, tego nie da sie czytac. Bardzo trudny jezyk, historie w zasdadzie bez sensu ( az zaczelam sie zastanawiac dlaczego ich opiwiesci sa az tak znane ? ).Moje dziecko ma ponad trzy lata a nie znosi jak mu czytam Braci Grimm, bo jezyk jest za trudny, pogwatwane historie , nieciekawe dla maluchów. Polecam małe ksiązeczki, ktore mozna kupic w kioskach. Ja mam serie np "niedobrze panie bobrze", "jajko niespodzianka" itd. Któtkie, fajne historie. A juz najbardziej polecam Ci kupic wiersze np Brzechwy, rozne, zeby byly rymowane, bo dzieciaki uwielbiaja rymowanki.

Panna masakra - jakbym chciała kupić pierwsze lepsze to bym nie pytała tutaj o pomoc. Aleś doradziła... Pierwsze lepsze to czytaj swojemu dziecku.

Gość lodzzia
Brzechwa,tuwim,klasyka typu fredro,porazinska,papuzinska -wiersze. Sla troche starszych -astrid lindgren,to tak pierwsze co mi wpada do glowy. Grimmowie sa dosc brutalni,andersen smutny,nie ciepie.andersena. Fajne sa erica carla bardzo glodna gasienica i czy chcesz byc moim przyjaxielem. i ogolnie tekturowe ksiazeczki,dzieci lubia przewracac strony same

Gość gluck:):)
Dzieci z Bullerbyn, najpiekniejsza ksiazka mojego dziecinstwa

Gość gthghfg452gf35
na samym początku maleństwa lubią rymowane, śpiewne wersy i teksty w których są słowa dźwiękonaśladowcze jak "bam", "trala-la", a także dialogi czegoś takiego szukaj

Gość wrwqrwrqwqr
wierszyki-typu a to feler westchnął seler, ja mojemu to czytam i inne glupie rymowanki spiewam, dre sie miala baba koguta

Gość wrwqrwrqwqr
spiewamy żono moja

Gość do olorinek bidulinek
Ja mojemu kupuje takie małe książeczki z grubymi stronami, zwykle są tam jakieś wierszyki, ale głównie duże, proste ilustracje, np kot, itp. Niedługo się przydadzą do zabawy i oglądania. A jeśli rzeczywiście chcesz czytać to też polecam wiersze, najlepiej krótkie- Tuwim, Brzechwa.

Gość elzbietka0101
idź do księgarni i przejrzyj kilka pozycji, zorientujesz się sama