Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hmmmmm...,

Macie konto na filmweb.pl? Dawajcie '1' dla antypolskiego filmu "Pokłosie".

Polecane posty

Gość Hmmmmm...,

Oceniajcie na '1' ten śmieszny, zenujacy, antypolski film. Nie bedzie nikt plul nam w twarz!

Gość jfjfjf
Dokładnie. Ja już dalem note 1... Szkoda ze nikt nie nakreci filmu o tym co zydzi robili z polskimi dziecmi. To by byl horror gore, a nie jakis tam dramat-kryminal....

Gość mentaI cut
bo żydowskie zbrodnie i kolaboracje to temat tabu muahaha

Film jest świetny. Pokazuje bolesną kartę z życia Polaków, ale nie jest antypolski. Jest mocny. I dobrze, że go zrobili.

ale dzieciarnia w ogóle nie oglądała tego filmu, ale naczytała się komentarzy na onecie i wp i teraz daje jedynki na filmwebie żałosne!

Smutne, że nie potrafią oddzielić fikcji od prawdy. Film nie jest historyczny, ale porusza wątki, które nie są z sufitu wzięte. Wiadomo, Pasikowski lubi żeby było brutalnie i mrocznie, ale nie czarujmy się, Polacy w stosunku do Żydów nie byli kryształowi. W drugą stronę też różowo nie było. Ale te relacje trzeba przepracować, wybaczyć i iść dalej, a nie miotać się i tupać nogami, bo ktoś zrobił film inspirowany Jedwabnym. Takich Jedwabnych było na przestrzeni wieków sporo, oj sporo. Takich sytuacji prawdopodobnie też kilka się zdarzyło.

no co ty, po co oglądać trudne filmy? wygodniej przecież odpalić forum kafe lub byle jaki artykuł na wp/onecie i porzucać gównem w Żydów, których w PL prawie nie ma.

chociaż oczywiście zawsze ich można sobie wymyślić, albo użydowić kogoś, kto się czymś naraził. :o

A potem wziąć "Lokomotywę" Tuwima i dziecku poczytać. A przecież Tuwim był Żyd i trzeba zakazać :/ Nie ogarniam takich ludzi. Robi im się film w konwencji kryminału, troszkę horroru, trochę dla rozrywki, trochę do pomyślenia i już plują i sapią, bo to o Żydach. A w niedzielę do kościółka modą się do Żyda i Żydówki, zadowoleni z siebie :D

Po pierwsze- takie a nie inne nastawienie wobec żydów nie było bezpodstawne. Po drugie- jak można mówić o dialogu, kiedy oni mogą nam w mordy pluć, a my musimy im dupy lizać???? Niech ktoś odważy się zrobić film krytykujący żydów, ciekawa jestem, czy opinia publiczna się o tym w ogóle dowie, bo będzie bloowany w mediach. Po trzecie- tak, to prawda, że nikt nie jest kryształowy- ale żydzi się na takich kreują, na jedynych poszkodowanych niesłusznie i zuepłnie NIEWINNIE!

Tak, a od czego się zaczęło prześladowanie Żydów przez Polaków, no opowiedz mi? Bo ja się tym zawodowo zajmuję, ale chętnie się dowiem czegoś nowego, słucham

Zawodowo się tym zajmujesz? :D:D:D:D To nie musiałbyś pytać na forum o takie rzeczy, bo to oczywistość, gdybyś się zawodowo tym zajmował, to byś wiedział, jaka była sytuacja żydów w polsce przed wojną i nie tylko, a jakie luksusy mieli u nas od średniowiecza na tle innych panstw Europy!- do książek, dziecko, a potem się wypowiadaj.

Polsce rzecz jasna* Ale widzę że macie już mózgi wyprane antypolską propagandą, zasługujecie na to, co macie, polaczki całe szczęście wyjeżdżam stąd już niedługo, wstyd być jedną z was, skoro uważacie, że kopanie was w mordę jest w porządku :D i dobrze, płaszczcie się dalej :)

No i co? Nie masz nic do dodania?? Może przedstawisz nam swoją koncepcję historii, skutecznie mieszającą z błotem Polaczków? Lubicie to :classic_cool:

Gość Skjold-nzl
Nie, aż mi się od Twoich plwocin komputer zawiesił. Luksusy? No tak, pogromy się zaczęły dopiero w Renesansie. To wielki przywilej nie być mordowanym na ulicach. No tak, wspaniale jest robić za kozły ofiarne jak dziedzic wieś rozpijał przy pomocy szynku oddanego Żydom w dzierżawę. A potem, Żydów wina, a jakże. No tak, w końcu Pogrom Warszawski to było takie małe nic, nie? Wspaniałe życie mieli, zamknięci w gettach dla bezpieczeństwa, biedni, bo bogatych Żydów było niewielu i zaczęli się pojawiać dopiero wtedy, kiedy z hanldlu obwoźnego i drobnego, przerzucili się na większy. Jak fantastycznie im się żyło to w literaturze sobie poczytaj, z pozytywizmu coś na przykład. Ja wiem, Chawę Rubin na przykład.

Ha-ha-ha, pewnie, jak sobie powybierasz wygodny dobór lektur, ZWŁASZCZA z pozytywizmu, który był wybitnie żydofilski, to nic dziwnego. A jak ci tak źle w Polsce i Polska taka zła, to wypieprzaj, proste. Mówiłam, że nikt nie jest bez winy, a także że nic nie dzieje się bez przyczyny, ale ty jesteś tak zaślepiony na swoją biedną żydowską martyrologię, że i tak rozmowa z tobą to strata czasu, poczytaj sobie może, co o nas sądzą na zachodzie, poczytaj sobie "Zapomniany holokaust" a najlepiej wraz z perypetiami, jakie ta książka i jej autor przeżyli w USA :D

Postrzeganie wszystkiego w czarno-białych barwach to na pewno nie jest podejście naukowe, więc jeśli jesteś historykiem, to co najwyżej w jakiejś żydowskiej pipidówie :P

Gość skkjo
A kogo mam przytoczyć? Krasińskiego? Który na widok Żyda w karczmie spluwał? Bo go tak wychowali dobrzy, miłosierni, katoliccy księża? Hipokryci śmierdzący? Kogo? To co Żydzi nakręcili po II wojnie, to jest dobry marketing i temu nie zaprzeczam. W trakcie tej wojny się działy rzeczy dziwne i straszne. Ale oni sobie w ten sposób odbijają tylko lata szykan i gnojenia ich. Niesłusznego. Bo dzieci chrześcijańskich raczej na macę nie przerabiali. Nikt święty nie jest. Ale powojnie bym jednak zostawiła w spokoju, bo to jest temat śliski i nie wiadomo kto ma więcej za uszami. Wcześniej to Polacy najczęściej dawali dupy, szukając sobie kozłów ofiarnych.

Tak, tak, to wszystko usprawiedliwia żydów, że robią holokaust niewinnym palestyńczykom, nam dupę obrabiają gdzie się da, wyzyskują wszystkich ponad miarę, wykorzystując bezczelnie śmierć swoich przodków :D:D:D

Kiedy inne kraje były nietolerancyjne, Polska otwierała dla nich granice, brakowało u nas kupców i Żydzi wypełniali tą niszę, więc daruj sobie, "historyczko". To, ze zdarzały się antyżydowskie incydenty to nie dlatego, że ludzie mieli takie "widzimisię" tylko dlatego,ze napięcia społeczne do tego doprowadzały, ale co to obchodzi taką UCZONĄ

Gość napięcie społeczne z dupy
się nie wzięło. propagandy przeciw Żydom sami Żydzi przeciwko sobie nie tworzyli. to zazdrosne polaczki, którzy od wieków byli nieudacznikami, nie mogli przeżyć "bogactwa" żydowskiego, nie pojmowali, że można sobie radzić w czasach kryzysu itp. stąd brała się nienawiść, zawiść i antysemityzm głupi naród polski do tej pory nic się nie zmienił. łyka każdą głupotę, jaką podaje im na tacy telewizja, internet bądź prasa. przykład na czas dzisiejszy - ciemna masa zwolenników polskiego rządu - zarówno PiSu jak i PO. porozmawiajcie sobie najpierw z ludźmi, którzy pamiętają czasy wojny, którzy żyli zasymilowani zarówno z narodem niemieckim, żydowskim jak i polskim. dodam, że mają to być NORMALNI ludzie, a nie zryte berety ówczesna propagandą dowiecie się, że wśród Żydów byli porządni ludzie, tak jak i wśród Niemców, którzy ostatnią kromką chleba podzielili się z głodnym dzieckiem polskim dowiecie się też, że wśród polaczków były prawdziwe szuje, które dybały tylko na majątek bogatszego sąsiada, donosili na gestapo, podkładali świnię każdemu, który krzywo na nich spojrzał prawda boli polaczków. bo polaczek to taki niewinny człowiek, który jako jedyny ucierpiał najwięcej podczas wojny, tylko jemu jest najgorzej. cała reszta miała i ma lepiej :D polaczki tylko pomagali, nie mają nic na sumieniu. tak, jasne :classic_cool:

o co kaman z tym pokłosiem? co to za afera? nie rozumiem. nawet jesli polac z tej wsi powyrzynali tych żydów w jedwabnem to trudno🖐️ takich sytuacji było wiecej...np pogrom żydów gdzies we lwowie czy okolicach niesłusznie oskarzonych o kolaboracje z bolszewikami. jak sie okazało kolaborował tylko jeden żyd i tto on anonim podrzcił polakow że żydki kolaborują z ruskimi. w efekcie doszło do pogromu w którym dochodziło do masowych gwałtów, rabunków i mordów. a prawdziwy winowajca i autor anonima , zydek spierdolił do rosjii.... no i co, trudno....nie rozumiem czemu polacy mają problem z przyznawaniem sie do takich rzeczy. :O przecież wazne jest stanowisko polskich władz! nie było kolaboracji i wydawania żydów jak to miało miejsce w innych państwach podbitych lub zmuszonych lub dobrowolnie przystępujących do koalicji z hitlerem... xxx w polsce żydów spotkało dużo złego ale i dużo dobrego. gdyby było inaczej nie żyłoby ich na ziemiach polskich przed wojną az tylu! zaznaczam że nie widziaęm ani nie czytałem fabuły i recenzji tego filmu. wiem że ostatecnzie został jakiś niemiec skazany za jedwabne (miedzy innymi) ale polacy bez winny nie sa, brali czynny udział w tym. xxx no i chuj. takie czasy, było trudno, przyznać się, w czym problem? wazne żeby takie coś nigdy więcej sie nie powtórzyło, wojna, pogromy, mordy itd.... xxx ps.trzeba być debilem zeby dawać na filmwebie ocene 1 nie oglądając filmu:D:D:D bo ktośtam napisal na kafe czy na innym forum ze film chujowy:D:D:D::O🖐️

max , wkuwia mnie takie wrzucanie do jednego worka:O jacy żydzi kolaborowali z bolszewikami czy np stalinem to znacyz że wszyscy zalsużyli na kare np dzieci na to zbey je wymordowac...i w druga strone, ze jakies polaczki ćwiercmózgi , najwyklejszy motłoch mordował czy wydawał zydów na smierć czy to z pobudek ideologicznych czy finansowych to nie znacyz że wszyscy polacy to robili. byli rózni. polska ma czarne karty w swojej historii i nie rozumiem problemu w tym zeby sie do takich rzeczy przyznawac. ja z tego tytułu że jacycs polacy zabili jakis żydów mi osobiście wisi, nie mam zmaiaru z tego powodu kogokolwiekprzepraszac ale nie widze tez powodu zeby to ukrywac i zaprzeczać

Gość kbyjftydetstr
czy ta ruda paskudna małpa wszędzi musi wciskac ta wstretną morde,kurwa rzygac sie chce tym palantem

Gość kbyjftydetstr
chodziło mi oczywiście o mojego ojca

Gość kbyjftydetstr
nie o ojca a o ryżego tym razem to znowu ja,który pewnie sie podszył beszczelnie,nie dziwie sie ,ze tu siedzi notorycznie bo w realu był nie do strawienia to sie go pozbyli,teraz smieci tutaj

Tym razem to znowu ja! ja nie widziałewm nigdy przyzwoitego zydka:P.Dlatego żydków trzeba traktować jak przestępców:P.Oczywiśćcie jak się wyda że to prawda zydek powinien wracać w worku:P.