Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksięzastanawiam

Starsze mamy

Polecane posty

Gość taksięzastanawiam

Czy są tu jakieś starsze mamy, które już rodziły albo są w ciąży? MI ktoś ostatnio powiedział, że w moim wieku to już nie wypada być w ciąży ....

Gość sowhat?
E tam, olej

Gość a ile masz lat?
28?

Gość elzbietka0101
to prawda, te stasze niż 35 lat nie powinny zachodzić, prawdopodobieństwo urodzenia downa gwałtownie wzrasta, niepotrzebnie czekałaś tak długo

Gość wsiowababa
Też coś...ja urodziłam pierwsze dziecko jak miałam 39 lat....synek jest okazem zdrowia.Kilka dni temu urodziła moja znajoma też grubo po trzydziestce,córka śliczna i zdrowa:) Leżała na sali z młodszymi mamami i właśnie one urodziły chore dzieci...:(

Gość sowhat?
No właśnie, co to znaczy ze po 35 roku będzie down? Na głowę upadł ktoś????

Gość taksięzastanawiamy
Czekałam ? nie, nie czekałam, ale dopiero niedawno spotkałam odpowiedniego faceta. Miałam się puścić z kimkolwiek? Mam 35 lat. Też myśle, że za dużo, ale co mam zrobić?

Gość tadam!
Ja miałam 33 i wszystko jest ok, nie rozumiem czemu miałoby nie być.

Gość taksię.zastanawiam
A czy to prawda, że strumień natężenia pola elektrycznego, przenikający przez dowolną powierzchnię zamkniętą w jednorodnym środowisku o bezwzględnej przenikalności dielektrycznej , jest równy stosunkowi całkowitego ładunku znajdującego się wewnątrz tej powierzchni do wartości tejże przenikalności?

Gość pisowwwa
To zależy, ja bym tak późno nie rodziła, sorrry

Gość justyna 26
Bardzo wiele kobiet rodzi w tym wieku, i to zupełnie naturalne. Ja mam juz dziecko w wieku szkolnym :classic_cool: i naprawde dużo kobiet jest tam po 35r.ż które własnie urodziły kolejne dziecko lub sa w ciązy.

Gość pisowwwa
No nie wiem. Za 20 lat juz będą za stare i nie będą miały o czym rozmawiać z tymo dziećmi, bo za dużo różnica wieku.

Gość justyna 26
Tak jasne. Są matki i 40l które mają 20l a nie mają z nimi o czym rozmawiać, to zależy od człowieka a nie różnicy wieku. Nie słuchaj tych troli na forum, 35l to zupełnie normalny wiek na ciąże. Jest t taka tendencja- gdy pisze ok 30l kobieta o planowaniu dziecka to piszą że za stara urodzi chore dziecko etc, gdy pisze dziewczyna 20l twierdzą że to qrwa i pewnie menelka/blachara i niewykształcona będzie bo za wczesnie rodzi... :D

Gość moniadona
Moim zdaniem jak kobieta jest zdrowa, to niech se rodzi nawet po 40-tce, chociaż to juz ryzyko jest duże. A 35 lat to jeszcze ok, chociaż na pewno byłoby lepiej wcześniej. Więc się nei przejmuj Autorko.

Gość fanaaaaa
to ostatnia chwila na dziecko.mnie mama urodziła jak miała 45 lat i mimo że jestem zdrowa jest miedzy nami taka przepasć pokoleniowa że totalnie nie mozemy sie dogadać. kocham moją mamę, ale chciałabym żeby była młodsza, sprawna fizycznie, mniej zgryźliwa itd tak naprawde teraz okazuje sie że rodzice siedzą ciagle u lekarza a ja jestem opiekunką. wiem że nie jeste tak w każdym przypadku, ale generalnie czesto tak bywa jak u mnie.

To wcale nie za pozno!! Ja znam kobitki ktore rodzily pierwsze dzieci w ieku 37 i 39 lat i wszystko jest SUPER!!

Gość moniadona
Ale sama nie wiem czy nie lepsza 45 letnia matka czy jakaś 19-letnia siksa, która klnie i ma gówno w glowie.

Gość tararara111
Gówno mnie obchodzą wasze problemy, mamuśki :P

Gość staramama
up up

Ja mam 38 lat, najstarsze dzieci maja 16 lat, a najmlodsza ma 4 :)wiec w sumie jestem mlodamama dla najstarszych, a dla najmlodszej juz jestem troche starszą mamą :)

Gość Nootropil
Moja matka urodziła mojego brata jak miała 41 lat. Lekarz jej powiedział że albo będzie mądry i inteligentny albo będzie miał downa. Jest inteligentny i zdrowy

Gość TakaSObieMama:)
Urodzilam w wieku 36 lat pierwsze dziecko... ciaze przeszlam nawet lepiej niz ksiazkowo bo bez mdlosci, czulam sie swietnie i pracowalam do konca 8-go miesiaca. Corka ma dzisiaj niecale 4 latka i jest okazem zdrowia :) Wcale nie czuje sie "starsza mama" w moim otoczeniu ciaza po 35 roku zycia to norma .... nawet pierwsza :) Nie przejmuj sie autorko, glupim gadaniem :).... COKOLWIEK bys w zyciu nie zrobila ZAWSZE znajda sie tacy ktorzy cie skrytykuja ... wiec najlepiej kierowac sie wlasna opinia, robic to na co ma sie ochote i nie patrzec na innych :)

Gość taksięzastanawiam1
Dzięki za słowa otuchy :) Niby to wiem, ale jak słyszę niektóre komentarzem, to naprawdę się zaczynam zastanawiać. Zawsze będziemy w mniejszości, ale trudno :)