Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość febbaa

Problem ze sprzedaza mieszkania

Polecane posty

Gość bez sensuu
dajesz linki do najdroższych mieszkań, które się nie sprzedają. Poszukaj najtańszych i tych w średniej cenie i wtedy porównuj. Jak ktoś wystawi kawalerke 20m2 i napisze, że chce 1 milon PLN to co Ty policzysz, że masz prawie 2 razy większą to chcesz 2 miliony???? Całkowicie nielogiczne podejście. Współczuje

Gość punkt widzenia kupującego
febaa- i taka dobra rada :) Może warto się przejść do dobrego biura nieruchomości? Po pierwsze oni prawdopodobnie powiedzą Ci ile max możesz dostać za mieszkanie i pomogą sprzedać.

Ja mam kuchnie za ok 16 tys i wiecej nie dam.a zmieniam Co 3 lata,ty musisz miec 1na caly zywot:P

Gość febbaa
ogłaszam w biurach, kazdy mówi ze takie mieszkanie w wysokim standardzie i na chronionym, monitorowanym osiedlu nie bedzie kosztowało nigdy poniżej 200 tys. czekam i tyle

Gość fanfarella
ja bym omijała pośredników bo trzeba im dodatkowo wybulić :O i zaczynają się wyzwiska i chamówa :O🖐️

Gość terty
to się nazywa nieumiejętność własnej oceny tak samo jak gruba baba która mysli że jest szczupła i kupuje sobie seksi obcisłe ciuchy tak samo ty zobaczyłaś inne mieszkania , lepsze i bardzo drogie, nie sprzedają się i uroiłaś sobie że za swoją kawalerkę tez tyle weźmiesz i wlozyłaś w remont ok 20, 30 tys :O

No to może napisz w ogłoszeniu zamiast 220 tys to 200, ale jak ktoś przyjdzie obejrzeć i mu się spodoba to powiedz, że już nie ma negocjacji od tej ceny? Bo skoro piszesz, że odzewu nie ma no to wydaje mi się ze cena ludzi odstrasza.

Gość materonka
niepotrzebnie poruszyłas temat tutaj widzisz kto się odzywa/? ;) daj spkój, trzymaj się swojego,czekaj cierpliwie, na pewno spzredaż ktoś był w ogóle interesowany? oglądał?

Nie tlumaczcie babie bo i tak nie pokuma,ona byznes zaplanowala w tym parokrotny zarobek,Do tego widac Co to znaczy,podniecilas sie ty,nie ja obys sraczki nie dostala:D

Nie no:D jestem pośrednikiem nieruchomości i padłam w tym momencie :D 230tys. za 36m?:D Tak to Ty się będziesz bujać latami z tym mieszkaniem :D Ludzie szukają ofert atrakcyjnych:) a ta zdecydowanie nie jest :0 Tak z grubsza opisze wymogi :) 1 TANIO 2 Jak największy metraż 3 Dobra lokalizacja 4 dobra komunikacja 5 blisko parking lub miejsce parkingowe 6 niskie piętro (1/2) 7 najlepiej cegła, blok max 4 pietrowy :) 8 blisko szkoły, przedszkola ogólnie sklepy i td 9 dużo zieleni i cisza To tak z grubsza :) ludzie często wolą mieszkania do remontu niż po remoncie bo każdy woli według siebie je urządzić, za 230tys to ja sprzedawałam mieszkania ponad 60m a Ty tu wyskakujesz z 36?:) Każdy woli 2 pokoje a w 38m to już można 2 zakupić, nikt nie kupi kawalerki raz tak dużej gdzie w tym metrażu może mieć 2 pokoje, 2 za taka cenę wytrzaśniętą z kosmosu:) Skoro chcesz sporo opuscic to zaniz cene bo tak to ty nikogo nie zachęcisz, jaki sens dawania kolosalnej ceny skoro i tak duzo chcesz opuścić :) Ty jestes tak naiwna i łudzisz się że ktoś kupi to mieszkanie w tej cenie?:)

Gość febbaa
tak, sa jakies telefony, byli oglądac, podobało się mieszkanie, i to że fajne otoczenie, spokojne, ze niski czynsz i zwroty z ogrzewania - zawsze to podkreślam

Gość terty
kiwi1988ldz - nie tłumacz jej bo ona i tak tego nie pojmie upiera się , oczekuje że ludzie będa się do niej ścigać bo mieszkanie ma ona nie przyjmuje do swojej tępej głowy żadnych argumentów chce tyle i czeka

Gość febbaa
no to moje ma te parametry na którym ludziom zalezy ; nei martw się a to ze kazdy woli większe - musze cię rozczarowac - studenci czy single szukaja jednak małych mieszkan a nie 60 czy 100 m ;) Ostatnio było młode małżeństwo i szukali kawalerki,powiedielei ze jest za...duża! :D ze mysleli o 26-30m2

Gość cew we
ale się rzuca towarzystwo? szkoła sie skończyła czy jak????

Pracowałam kiedyś w nieruchomościach. Bardzo dużą rolę odgrywają zdjęcia (robił Ci ktoś profesjonalne, czy sama? Ładnie Ci wyszły?) trzeba ładnie zaprezentować mieszkanie, to po pierwsze.Wszystko co najładniejsze- fotografuj, ładny widok z okna- też możesz dac do ogłoszenia. Po drugie- wymień dokładnie wszystkie cechy mieszkania, tak żeby kupujący widział, że jest naprawdę warto kupić to mieszkanie (nowe budownictwo/np cicha atmosfera/bezpieczeństwo/sklepy/połączenia komunikacyjne/miejsca parkingowe/blablabla co tam wymyślisz). Powodzenia :)

Gość terty
proponuje ci czekać do swojej własnej śmierci , ewentualnie daj zlecenie kto po twojej śmierci ma to sprzedać za 220 tyś

Gość sasdsdsdsdsdsd
feba wole mieszkac z rodzicami do smierci niz takiej podlej babie jak ty placic 200 tys za jakies male marne meiszkanko;)

Gość gfgfdgfdgf
"studenci czy single szukaja jednak małych mieszkan" małych mieszkań ale w małych cenach ;)

Gość cew we
to ze ktos nei ma kasy... trudno, są tacy co wyłoża gotówke i na 100m2 jestes biedny - nie kupujesz, mieszkasz w ruderze z rodizcami, babciami

Gość ninkaaaaa27777
No dokladnie.lublin to ta biedniejsza czesc polski,nie ma szans,chyba ze stanue sie cod i znowu bedzie szal na mieszkania jak pare lat temu,w co watpie,skumaj ze kupilas je w szczycie a teraz jest mkryzys i niit ci takiej sumy nie zaplaci

Febaa- a studenci i single faktycznie szukaja kawalerek, ale nie oszukujmy się- studenci z reguły nie mają pieniędzy więc albo szukają do wynajęcia, albo żeby kupić okazyjnie i jeszcze blisko uczelni. Masz szansę, że jakiś bogaty tatuś kupi dziecku od Ciebie tę kawalerkę, albo faktycznie singiel. A rodzina z dzieckiem- wątpię, raczej przydałby się oddzielny pokój dla dziecka

fanfarella A co Ty myślisz że pośrednik to wszystko zrobi za darmo? Wybacz ale ja dla "ciebie" marnuje swój czas, paliwo, dzwonie płace rachunki za telefon, wyciagam papiery z KW,RG, UM co Ty myślisz że to wszystko za darmo? Jesli jest umowa to prawnikowi tez trzeba zapłacić do tego ogłoszenia do gazet i td:) macie troszke mylne pojecie, jak kogos stac to niech korzysta jak nie to nie, nikt WAS nie zmusza żebyście przychodzili do biura tylko potem własnie są skutki kupna mieszkania z lokatorem lub zadłużeniem bo jeden z drugim nie pomyśli aby wszystko sprawdzic tylko idzie i płaci:D. a potem płacze:D

Gość terty
cew we - czy ty tępa głowo nie pojmujesz że są ludzie którzy mają 220 tys ale mają wyższe aspiracje nie chodzi o to że ktoś NIE MA KASY czlowieku bez mózgu :O niech napisze że chce milion i mówi że musi kupić ten co ma kasę - nonsens :O

Ja nie mam nawet ruiny,to moje marzenie bylo,musialam puscic zwieracze

Gość Oczywiście że
sprzedałem mieszkanie w sierpniu 47m/Warszawa/za 400 000.Budynek z 1949roku.5 piętro.Bez wielkich remontów.Na nabywcę czekałem 1 miesiąc,bez pośredników.

Gość terty
to dobrze że to był żart wynika z tego że tacy głupi ludzie jak autorka nie istnieją śmieszne jest to że niektórzy cię bronili

fanfarella A co Ty myślisz że pośrednik to wszystko zrobi za darmo? Wybacz ale ja dla "ciebie" marnuje swój czas, paliwo, dzwonie płace rachunki za telefon, wyciagam papiery z KW,RG, UM co Ty myślisz że to wszystko za darmo? Jesli jest umowa to prawnikowi tez trzeba zapłacić do tego ogłoszenia do gazet i td macie troszke mylne pojecie, jak kogos stac to niech korzysta jak nie to nie, nikt WAS nie zmusza żebyście przychodzili do biura tylko potem własnie są skutki kupna mieszkania z lokatorem lub zadłużeniem bo jeden z drugim nie pomyśli aby wszystko sprawdzic tylko idzie i płaci . a potem płacze