Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość febbaa

Problem ze sprzedaza mieszkania

Polecane posty

Gość febbaa
fanfarella - dzięki :D musze uzbroić się w cierpliwość\jak patrze na inne kawalerki... to jednak drastycznie nie opuszcę na razie ceny ;) poczekam

Gość fanfarella
"- mieszkań do remontu (każdy chciałby mieć świeże mieszkanko, nie zrobione wg czyjejś wizji)" z tym się do końca nie zgodzę - wiele osób szuka mieszkania w stanie 'do wprowadzenia się' bo zwyczajnie nie mają kasy/czasu/możliwości na wykończenie mieszkania deweloperskiego - sama byłam w takiej sytuacji i mimo, że mieszkanie z rynku wtórnego do końca nie odpowiadało mojej wizji idealnego mieszkania to nadal marzę o remoncie generalnym a póki co drobnymi poprawkami je ulepszam ;)

Gość fanfarella
a jaka to dzielnica Lublina?

Gość 220 tys
za mieszkanie 36 m2 w Lublinie????? to chyba dużo za dużo. Jakbyś takie sprzedawała w Warszawie za taką kasę to już byś sprzedała. :-) Eskluzywne wykończenie za 30tys.??? chyba żartujesz. Ja za same meble i sprzęty do kuchni swojej dałem 32 tys. Kuchnia ma 9,5 m2.

Gość ninkaaaaa27777
Sory ale jest kryzys i za 2 stowy nikt ci tego nie weznie,masz szanse na 150 tys wiecej nie ma szans,200 to w szczycie kosztowalo a teraz mieszkania duzo stanialy

Gość punkt widzenia kupującego
Ja prezentuję tylko punkt widzenia swój, swoich znajomych i rodziny bo wiele bliskich mi osób i ja także kupowaliśmy ostatnio mieszkania. Nikt z nas nie kupił wyremontowanego mieszkania, bo jeśli mam dopłacić 20 czy 30 tys za remont- tak jak ty piszesz ze chcesz 220 za swoje to wole kupic za 200 i sama ten remont zrobic. Zreszta 200 tys to dla mnie kosmos :o Co prawda nie mieszkam w Lublinie, ale wydaje mi się że to bardzo przesadzona cena. U nasz kawalerki chodzą średnio po 120 tys.

Gość febbaa
bez pzresady! za 150 - to najtańsza deweloperka, która się dopiero buduje nawet, często parter, To ze sa kawalerki za 150 gotowe - oczywiscie w blokach mrówkowcach stareee, instalacje stare, nieciekawe sąsiedztwo, wszystko do remontu... CO TU PORÓWNYWAC? Nie pokaze na forum, daj maila.

Gość cew we
20 30 za remont? teraz to ja na kuchnie wydam ponad 30 tys... a za cały remont...?

I zerknęłam z ciekawości za ile można kupić kawalerkę w Lublinie. Są i takie po 80, 90 tysięcy, także po 120, 130 to zdrowy człowiek weźmie taką i sobie taki remont zrobi za oszczędzone pieniadze ze hoho ;)

Gość febbaa
a mni e wk... takie tępaki biedaki co wyszukają sobie najłądniejsze a mają wyskrobane na to 100 tys. i sie upuerają ze tyle warte ;)

Gość febbaa
wiesz co... nie wiem gdzie szukasz tej kawalerki w Lublinie - ale na dzielnicach meliniarskich i chyba bez achu ta kawalerka :D:D:D:D

Gość weqwweewe
Z tego wynika,że chcesz 6 tys. za metr.taka cena to cena metra mieszkania NOWEGO w Poznaniu , Wrocławiu lub Trójmieście.Kraków jest po 6,6 tys. Twoje mieszkanie i cenę możesz dać jaką chcesz ,ale nie pisz ,że nie możesz sprzedać. Przejrzałem ogłoszenia z Twojego miasta ,za 130 tys. spokojnie kupię kawalerkę i jeszcze metrażem większą,wiec chcesz bardzo dużo za dużo i się dziwisz,że nie ma kupców?

Verty-racja!i to jeszcze Polska Lublin? Dobre! O jacy to na kafe majetni,Ci oi 30 tys za kuchnie dali:-)

I uwierz mi, że nie każdy patrzy aż tak bardzo czy to nowy blok, czy nie. Ważna jest dzielnica. U nas np zajebiste budownictwo jest na peryferiach, a co- ceny mieszkań niższe niż w centrum, bo trzeba dojeżdżac, często korki są. Większość woli kupić mieszkanie w mrówkowcu i iść z buta do pracy niż kupić na peryferiach i stać później godzinę w korkach, a na koncert do centrum musieć dojeżdzać autobusem czy taksówką jeśli chce się napić alkoholu

Gość liczba 3498
Daj cenę pół miliona i potem się dziw. Co Ty myslisz,że sprzedajesz dom w ekskluzywnej dzielnicy?

Gość weqwweewe
No i co z tego,że deweloperka jest w takiej cenie.Ty masz już mieszkanie z rynku wtórnego,więc nie jest nowe.Poza tym zauważ,że jakoś w deweloperce te mieszkanie nie idą. Z takim podejście ,to na przykład w Nowy Jorku są po 3 miliny dolarów , też bedziesz porównywała?

Gość mój kolega kupił
w warszawie za 220 tys 31m2, osiedle zamknięte, 2006 rok, w pełni wyposażone. Raczej nie sprzedasz tego za taką kasę w tym czasie. No chyba, że trafisz na jelenia. Generalnie jak kuiłaś mieszkanie kilka lat temu i chcesz teraz sprzedać to się traci. Twoje podejście, że chcesz żeby kasa włożona się zwrócila znacznie utudni Tobie sprzedaż.

Gość febbaa
do surowego stanu dodaj sobie min. 40 tys. na wykończenie

Gość febbaa
vene - a coś sie tak podnieciła niezdrowo? :D:D:D:D:D:D:D:D:D

zgadzam się z ninka27- większość woli kupić obskórne. Ja np brzydziłabym się po kimś prysznica czy kibla używać. Zreszta ja kupiłam obskórne (taki był zamysł- mieszkanie do remontu) i robiłam wszystko łacznie z zrywaniem podłóg, czyszczeniem ścian, itp. I teraz mam świeże mieszkanie, które wyniosło mnie mniej niż koszt tej twojej kawalerki

Gość sasdsdsdsdsdsd
a kgoo stac teraz na meiszkania? 200 tys? :O wolaalbym jakies obskurne ale za 100 tys, ale i tak wole meiszkac ze starymi niz wypruwac sobie flaki i brac kredyty, zeby jakiejs pazernej babie zapalcic 200 tys :O a potem sie dziwią, ze tyle samobojcow, bo nabiorą kredyty na meiszkania a nie mogę ich splacic, bo pracy nie ma.

Gość cew we
Vene - a ty za ile kuchnei kupiąłs za 550 zł w BRW? :D:D:D:D:D

Gość febbaa
ja na szczescie falaków nie wyprówam z rodzicami nie mieskzam bo jestem dorosła współczuje :)