Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markizza33

co ze mna bedzie

Polecane posty

Gość markizza33

witam mam 34 lata mam dziecko niepełnosprawne urodziła się niesłysząca teraz słyszy ma implant ślimakowy troche mówi ma 8 lat wychowuje ją sama i mieszkam z mama ciągle się kłócimy o byle co . z ojcem dziecka nie jest dobrze nie daje alimentów bo jest obcokrajowcem .ciągle myśli że wróce ale on jest dyktatorem wszystko na jego warunkach a ja tak nie chce od 2 roku życia dziecko jest już w polsce nie mam pracy tylko zasiłki na dziecko martwi mnie to co ze mną bedzie bo nie mam żadnych perspektyw życiowych nie mogę nikogo poznać bo nie mam przyjaciół a oprócz tego moja mama rozstała się z moim tata jak byłam dzieckiem i jest nerwowa bardzo chyba mam toksyczną mame ciągle jak kogoś poznam wyzywa mnie od najgorszych ku... su.... chodz jestem normalna kobietą ja poprostu oszaleje mam jakąś depresje inni mają jakieś normalne życia moje 2 siostry wyjechały za granice jedna tez ma syna i mieszka juz tam 10 lat młodsza nie ma nikogo panna nie szuka nikogo a starsza ma faceta ale nie mają ślubu . nie mam nikogo bliskiego z kim mogę pogadac o tym. ciężko mi w dodatku dziecko poszło do normalnej szkoły integracyjna klasa .alenikt nie bardzo może ją zrozumiec narazie ma same 5 tki ale co z tego jak pani ciągle mnie pyta czy ona wszystko słyszy a ja jej na to że tak i wszystko rozumie tylko mało mówi ale oni nie mają żadnej orientacji jeżeli chodzi o dziecko niesłuyszące wzieli ją bo to szkoła rejonowa starzałam się do innej gdzie są takie dzieci też integracyjna ale sie nie dostała co ja mam zrobić jak życ!!!!!!

Gość to nie prowo, to życie:O
wyślij dziecko do szkoły dla niesłyszących, a sama znajdź pracę. będzie dobrze:)

Gość markizza33
ale ja nie chce żeby chodziła do szkoły dla dzieci niesłyszących

Gość to nie prowo, to życie:O
ale dlaczego? ta szkoła jest taka sama jak normalna szkoła, a dziecko ma lepsze perspektywy niż w normalnej szkole. nauczyciel wie, że dziecko nie słyszy i bierze to pod uwagę. jest indywidualne podejście do dziecka, nie tak jak w szkole dla dzieci słyszących, wiem co mówię, kuzynki 2 dzieci chodziło najpierw do normalnej szkoły i to czego nie dosłyszeli nie umieli zrobić. a w szkole dla niesłyszących uczą się na 5! uczą się tam wszystkiego tego co w programie jest, plus język migowy. dzieci jeżdżą często na wycieczki, obozy, są zajęcia sportowe, zawody. nie jest źle. dla dziecka na pewno będzie lepiej, nie będzie się czuło inne.

Gość markizza33
tylko boję się bo w tej szkole migają a ja po to wszczepiłam jej ten implant żeby mówiła a słyszałam że tam dzieci jak trafiają to już zapomnij o mowie

Gość fanka świnekk
To bardzo smutne, młoda jesteś a życie Ci ucieka.. Nie wiem czy Twoje dziecko wymaga pomocy przy normalnych czynnosciach czy problemem jest słuch a co za tym idzie opóżnienie mowy? Może jakieś fundacje pomogą? Dobrz by było gdybyś mogła pójść do pracy mieć taki swó świat, wyjść do ludzi, wyprowadzić się od okropnej matki..

Gość markizza33
wiesz moje dziecko funkcjonuje normalnie jest w normnie wszystkie czynności wykonuje samodzielnie tylko mowa jest zaburzona mówi króciutkie zdania tak jak dziecko 4 latka ale jest bystra i inteligentna

Gość fanka świnekk
Więc parcuj nad rozwojem mowym, to bardzo wążne by ona mogla zyć normalnie, a co za tym idzie i Ty.

Gość markizza33
cała moja rodzina dziadek babka siostry które są daleko nikt nie pomaga w rehabilitacji mowy zdana jestem tylko na siebie i na specjalistów tak było od zawsze dlatego tak mi ciężko tylko już kiedyś był taki temat może taka szkoła wszyscy w rodzinie no co ty niech idzie do normalnej lubia ją w normalnej bo jest piękna ale co po piękności to jeszcze dzieci ale jeśli chodzi o zabawe to nie bardzo bo z nią nie mogą się dogadac zresztą ona jest bardzo nerwowa tez to widze

Gość fanka świnekk
Ja miałam problem z opóznieniem mowy u mojego dziecka, chodzilismy na terapie sensoryczną, bardzo pomogła. To prawda ze dziecko nie mówiąc staję sie nerowe jest to chyba naturalne, frustracja wynika z braku swobody w porozumiewaniu się. Ja bym starała się znależć prace, bo to pomaga, staniesz się bardziej niezależna finansowo, co ułatwi Ci zmienić swoje życie, szkoda ze nie masz koleżanki, czy kogoś pomocnego trudno jest tak samej wszystko robić, nie majac mozliwości nawet ponarzekania koleżance :)

Gość markizza33
dzisiaj np moja mama chciała żebym jej wytarła plecy bo była po kąpieli oczywiście wytarłam jej bo jest po ciężkiej chorobie i nie może ruszyć ręką i zażartowałam a kto mi będzie wycierał plecy bo sama nie dostaje a ona na to juz cie o nic nie poprosze zawsze mi łaskę robiłas ze coś mi pomożesz życzę ci abyś też miała swoją córkę taka sukę jak ty wyrodna co o tym sądzicie podkreślam że moja mama słucha radia maryja ciągle w kościele