Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacia20

Czy spróbować od nowa?

Polecane posty

Gość pacia20

Hej. Chodzi o to, że ponad miesiąc temu zerwałam z chłopakiem, z którym byłam prawie 4 lata.. (nie układało się, ciągłe kłótnie itp). Teraz gdy minął miesiąc od zerwania jesteśmy dobrymi kolegami. Oczywiście miłość do końca nie ,,prysła''. Ale sęk w tym, że kolegujemy się, ale on bardzo się stara by być ze mną, kocha mnie i wiem, że zrobiłby wszystko. Tylko, że ja nie jestem pewna i na razie nie chcę się z nikim wiązać.. Oczywiście on o tym wie i szanuję moją decyzję. Mówił, że poczeka na mnie. Tylko, że mnie za bardzo nie ciągnie do niego ani nie wiem czy kiedyś będzie. Przeżyliśmy ze sobą bardzo dużo.. chwile gorsze i lepsze. Z Jego mamą się dogadywałam super.. Ona też bardzo chcę żebyśmy byli razem.. Ale ja nie wiem czy teraz chcę się wiązać z kimś na zawsze, dlatego chcę być pewna aniżeli miałabym później żałować. Proszę Was o szczere wypowiedzi.. Co myślicie o tym? Czy warto kiedyś spróbować wszystko od nowa? Z góry bardzo dziękuję :)

Gość pacia20
Wypowie się ktoś? Bardzo mi na tym zależy. Proszę :)

Gość pacia20
Dodam jeszcze, że było kilka takich sytuacji, że zrywaliśmy a po jakimś czasie i tak wracaliśmy. Tylko wtedy byłam pewna a teraz nie jestem..

no ja sobie mysle tak: skoro kilkakrotnie juz dochodzilo do zerwania , skoro byly ciagle klotnie , to raczej nie warto wracac po raz kolejny. Znow pewnie( niekoniecznie -jesli wyciagniecie wnioski ) powielicie schemat . Tym bardziej, ze nie czujesz takiej potrzeby i presji uczuciowej.Ja bym dala sobie duzo czasu . Jasno okreslila swoje uczucia i stanowisko. I tak trzeba przyznac, ze twoj chlopak ma klase, ze tak szanuje i ladnie zachowuje sie .Nie kazdy potrafi po zerwaniu przyjaznic sie . Dobrze o nim swiadczy i o Tobie tez.

Gość pacia20
Tak, oczywiście ja chcę dość czasu odczekać i być pewna. Teraz pisząc z nim i spotykając czuję jakbym poznała całkiem nowego chłopaka, jakby to była nowa znajomość.. On ma tak samo.. Zapewniał mnie, że gdybyśmy wrócili do siebie, to dalibyśmy sobie więcej luzu, więcej zaufania i że nie było by tak jak wtedy. Pisał, że by mnie nosił na rękach hehe:) i, że byśmy razem dbali o naszą miłość. Czasami myślę o tym, by się do niego przytulić itp ale aż tak mnie do niego nie ciągnie..

Gość pacia20
Co o tym myślicie? ://

Gość pacia20
Nikt więcej się nie wypowie? :(( Błagam Was..

Gość pacia20
Proszę.. To dla mnie na prawdę ważne...

Gość powiem,ze......
Ja gdy rozstałam sie z moim mężem tez lubiłam spędzać z nim czas on ze mna tez. Mogliśmy razem konie kraść i widziałam jak sie "zmienił" jak fajnie sie.dogadywalismy itp ale nie umiałam juz sobie wyobrazić żebym mogła byc dłużej jego żona, kochać sie z nim. Mogłam sie przytulić ale od reszty mnie odpychalo. A on byl tak dobry i fajny tylko do czasu gdy zrozumiał,ze ja nie żartowałam z tym rozstaniem.

Gość pacia20
Tylko, że zawsze gdy wracałam to miałam ochotę się przytulić itp.. Teraz tak nie mam.. W pewnym sensie zależy mi na nim ale sama już nie wiem co czuję..

Gość pacia20
Tylko, że to on jest moim pierwszym chłopakiem, z którym byłam najdłużej, którego przyprowadziłam do domu itp.. Nie umiem tak go wymazać z życia i z pamięci.. Ale nie ciągnie mnie tak do niego...

Gość sylwusiaaa2
Jeśli go nie kochasz to nie ma sensu się zmuszać, powiedz mu to. Jeśli się kogoś kocha to jest się pewnym swoich uczuć i nie może się bez tej osoby żyć. Chyba że u ciebie jest inaczej, ale jest takie powiedzenie że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. Takie jest moje zdanie :) Chyba że naprawdę go kochasz to wtedy wróć do niego, bo później będziesz żałowała że tego nie zrobiłaś jak on znajdzie sobie inną. A to że to twój 1 chłopak to nic nie znaczy... :) Jeśli go nie kochasz to to nie ma sensu wg mnie. Na pewno masz miłe wspomnienia z nim, ale jeśli nawet cię do niego nie ciągnie to nie warto tego ciagnąc.