Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dakklajsh

Ile jedza wasze od2-3letnie dzieci?

Polecane posty

Gość No właśnie... no właśnie
Oczywista oczywistość - nie pij mleka! Picie mleka jest najprostsza droga przede wszystkim do osteoporozy.

Gość No właśnie... no właśnie
Mleko krowie jest odpowiednim pokarmem dla cielaka - stosunek wapnia do fosforu odpowiedni do rozwoju kopyt i szkieletu tego właśnie ssaka -a mleko kobiety dla noworodka. Tak działa natura czy nam sie to podoba czy nie. Żadne inne zwierze w przyrodzie [oprócz człowieka] po okresie karmienia mlekiem juz go nie spożywa a w przypadku człowieka mowa jest o piciu mleka od innego gatunku! Ciekawe ze ten fakt tak nie wielu ludziom daje do myślenia. W dzisiejszych czasach eksploatacja krów nienaturalnie przedłużanie okresów laktacji i faszerowanie ich hormonami doprowadziła do tego, że większość krów ma zapalenia wymion więc zupełnie powszednim zjawiskiem jest obecność w mleku ropy i krwi. Doskonale rozumiem jak ciężko jest zmienić swoje nawyki żywieniowe szczególnie, że od małego mamy prany mózg jakie to mleko jest zdrowe.

Gość matka ..................
Jesli wasze dzieci malo jedza albo wcale nie chca, przebadajcie je na pasozyty i na lamblie dokladnie.

kfi - część osób nie toleruje białka mleka albo laktozy - na to tez są badania naukowe - i nie ma im o tego wciskać moje dzieci jedzą przetwory mleczne, ale mleka od krowy nie piją - piją napój owsiany - jakiś czas temu jeszcze syn pił bezlaktozowe, ale przestawiłam go na owsiane i reszta wysypki zniknęła córka natomiast po zwykłym mleku (bo dwa razy próbowałam jej to wprowadzić) ma wysypkę od razu oraz koszmarne kupy, o dziwo kefir wciąga jak herbatę i po nim nic jej nie jest? dlaczego?

Gość DO KFI KFI
ex debill - dzieki za poparcie. Ty to maz przynajmniej przykład, bo ja po prostu zaakceptowałam taka wiedze i nawet nie próbowąłam dawac mleka. Mała była 1,5 roku na cycku a potem juz mleka nie dostawała.

A dawaliscie dzieciom mleczko sojowe? bo ja moim podawalm sojowe zamiast krowiego Po krowim srodkową i najmlodszą brzuszek bolal,nie mialy zadnych wysypek, ani plam, ale bóle brzucha wystepowaly, wiec sojowe piją jak mają ochote, krowiego nie

młodsza po sojowym rzyga, więc przez wzgląd na miejsce w lodówce dzieciaki piją owsiane;)

Gość gość
moja córcia ma prawie 3 latka waży 17kg i mierzy 100cm .nie jest gruba ,bardziej ubita bym powiedziała. a je tak: rano ok 7 je zbożowa kaszke na leku ok 200ml o 9.30 jabłko lub całego banana , 12.30 kanapka z sekiem topionym i drugą z nutellą. po drzemce je albo kilka rodzynek albo jogurt albo jakies ciacho. O 17.30 -18.00 je obiad tzn zupke z miesem ok 200ml lub mięsko z ziemniakami ale nie zawsze w porządanej ilości :) za to zupe raczej tak. po obiedzie jakiś kinder lub kinder jajo ,miseczka chrupek serowych czy kilka żelek. między posiłkami dostaje wodę z sokiem do picia a słodycze tylko jak zje obiad.jeszcze o 19.30 je to co na śniadanie tez ok 200ml. z kupą nie ma problemów raczej sadzi po 2 lub 3 w ciagu dnia :). . nie ma z tym problmów bo załatwia sie do wc no i chyba jej sie podoba cały rytuał (nakładka ze schodkami , spuszczanie wody ,mycie rak itd-czuje się ważnym członkiem rodziny :))

Gość Mama111
Corka 2 lata 3 miesiace Sniadanie kasza mleczno ryzowa -200 ml II sniadanie jogurt okolo 100-150 ml lub pol banana/jablka/brzoskwini, 6-8 winogron Zupa: okolo 250 ml (brokulowa,rosol, pomidorowa, krupnik, barszcz czerwony, zurek) do zupy dodaje pokrojone mieso lub 1 sredni pulpet ok. 40 gram 2-3 razy w tyg. Drugie danie po okolo 2 godz. (Moje dziecko nie lubi takich tradycyjnych dan wiec najczesciej jest to polaczenie podwieczorku z drugim daniem. np. nalesniki z dzemem 1-2 szt. Makaron z serem - mala miseczka, makaron ze szpinakiem, czasem pulept z kasza jeczmienna (1pulpet 2 lyzki kaszy), ryba w sosie koperkowym z ziemniakami, mus truskawkowy z makaronem (150 ml musu 2-3 lyzki makaronu) Kolacja: kanapka 1 szt. minus skorka