Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaasamotna

Grzybica pochwy ?

Polecane posty

Gość jaaaasamotna

Mam problem, już prawie tydzień czasu boli mnie podbrzusze, czuję się tak jak bym miała okres, mam dostać go dopiero za 2 tygodnie. Odczuwałam też takie jakby kłucie jajników. Wcześniej bolało mnie krocze, ból zaczął się po stosunku, ale stwierdziłam że to otarcia spowodowane sexem, zaczęło mnie to swędzieć, w nocy kilka razy się drapałam, wiem głupota, to swędzenie trwa już nie całe 2 tygodnie, czerwone krocze tłumacze sobie tym że to przez podrapanie go.. Od wczoraj leci mi wydzielina z takim białym serem, do tego bolą mnie piersi, myślałam że to ciąża ale test niczego nie wykazał. Czy to grzybica ? Jak się ją leczy. ? Miewałam już infekcje, ale wtedy wydzielina miała taki śmierdzący zapach, też mnie to swędziało. Ale teraz zapach jest normalny. Co o tym myślicie ?

Gość Grzybica
jak nic . Czemu jeszcze u lekarza nie bylas jak to trwa 2 tygodnie?

Gość zzaa
Na to wygląda że grzybica. Idź do gina po globulki dopochwowe.

Gość Goldi 2011
Może być grzybica. Idź do gina. Grzybicę leczy długo i dość ciężko. Partner też. Chwilowo uśmierzy Ci świąd Clotrimazol w maści - bez recepty. Ale to tylko półśrodek!

Gość jaaaasamotna
najgorsze jest to że nie całe 2 miesiące temu byłam na badaniach, i ona mi powiedziała coś o infekcji, i przepisała globułki, ale że nic mi nie było, brak objawów itd, to ich nie zaczęłam stosować.. Mogę użyć ich teraz bez konsultacji z ginekologiem ?

Gość zzaa
Czy ja wiem czy ciężko? Ja poszłam do lekarza szybko i dostałam konkretny lek, który raz dwa mi pomógł.

Gość jaaaasamotna
najgorsze jest to że nie całe 2 miesiące temu byłam na badaniach, i ona mi powiedziała coś o infekcji, i przepisała globułki, ale że nic mi nie było, brak objawów itd, to ich nie zaczęłam stosować.. Mogę użyć ich teraz bez konsultacji z ginekologiem ?

Gość zzaa
Jakie globulki i na jaką infekcję?

Gość jaaaasamotna
nie powiedziałą co to za infekcja, tylko że są jakieś zmiany w śluzie które ona widzi... a że mi nic nie było to to zignorowałam, bo już nie raz szłam zdrowa do lekarza rodzinnego a on mi antybiotyki przepisywał więc chyba rozumiecie.. tabletki to chyba gynaligin czy jakoś tak bo nie umie się rozczytać. Do tej osoby co też miałą grzybice ? towarzyszył ci przy tym ból jajników i podbrzusza jak przy okresie ? no i ten śluz trochę póżno bo dopiero 2 dzień, i już mnie to tak nie swędzi, bo przestałąm się drapać więc sama już nie wiem

Gość zzaa
U mnie było tak: podrażnienie i opcuhnięcie krocza, potem doszły jeszcze upławy. Najpierw było tylko podrażnienie. Z tego co piszesz to owszem jest grzybica. Ale gin wskazany. Ja miałam w domu Clotrimazolum w globulkach ale poszłam do gina i on mi zapisał inne leki bo powiedział że Clotrimazolum nie pomoże. Idź więc.

Gość zzaa
Brzuch też mnie pobolewał a do tego zaczerwienienie. Więc jak widzisz zgadza się.

Gość jaaaasamotna
ale ten brzuch bolał cie tak jak w czasie okresu ? mnie jeszcze bolą jajniki

Gość zainteresowana mama
oby nie było zapalenie jajników...

Gość zzaa
Pobolewał tak jakby na okres. W czasie okresu mnie nie boli więc nie mam porównania. Ale czemu tak drążysz zamiast iść do gina?

Gość jaaaasamotna
bo nie przepadam do niego chodzić, a po za tym na wizyte i tak sie troche czeka

Gość zzaa
To trzeba sobie wybrać takiego lekarza do którego chętnie pójdziesz.

Gość Jak się ma
jakąś infekcje to na wizyte się nie czeka tylko lekarz przyjmuje odrazu. Moja siostra gynalgin stosuje na jakieś zapalenie. Kiedys tez miałam grzybice, miałam maść clotrimazolum i tabletki( nazwy nie pamiętam)

Gość jaaaasamotna
to ja mam te same tabletki co twoja siostra, spróbuje najpierw sama sobie z tym poradzić, jak nie minie to wybiorę się na wizytę

Gość vvviolka
Nie powinnaś zwlekać z wizytą u ginekologa. Na Twoim miejscu zrobiłabym posiew z pochwy, wtedy się dowiesz co wywołało infekcję. Mi ostatnio z posiewu oprócz C. albicans wyszła również E. coli. Lekarz leczył mnie tylko na grzybicę i dopiero po posiewie włączył antybiotyk na infekcje bakteryjną. Każde leczenie warto wspomagać probiotykami, ja w takich sytuacjach zawsze stosuję dopochwowo invag, ponieważ działa bardzo skutecznie i szybko przynosi mi ulgę. Po każdym okresie stosuje go profilaktycznie w celu odbudowy naturalnej mikroflory pochwy, która jest wypłukiwana razem z krwią menstruacyjną.

Gość moniaaaaaaaaaaaaa
hej, Miałam grzybicę pochwy w ciązy i nie miałam żadnych objawów oprócz upławów,żadnego swędzenia itp,więc pewnie miałaś już jakis albo stan zapalny,albo grzybicę,dostałaś globulki i trzeba było je wziać! Teraz pewnie przy takim swędzeniu i zaczerwienieniu masz już ostrego grzybka. Nie używaj raczej żadnych płynów do higieny intymnej,tylko ciepłą wodę i kup te globulki. Ja bym tak zrobiła,a jeśli nie przejdzie to do lekarza. Powodzenia. ;)

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Ze względu na dolegliwość w podbrzuszu proponuję jak najszybciej udać się do ginekologa i nie podejmować leczenia we własnym zakresie. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl

jaaaasamotna, objawy, które opisujesz wskazują na infekcję grzybiczą. Jednak stwierdzić to może tylko lekarza, po przeprowadzonym badaniu. W takich przypadkach, gdy występują uciążliwe dolegliwości, zazwyczaj na wizytę nie trzeba czekać. A odpowiednie leczenie szybko likwiduje objawy.

jaaaasamotna "to ja mam te same tabletki co twoja siostra, spróbuje najpierw sama sobie z tym poradzić, jak nie minie to wybiorę się na wizytę" Nie lecz się na własną rękę, bo nawet jeśli objawy ustąpią, to infekcja niedoleczona infekcja może nawrócić. Do tego konieczne jest leczenie partnera, bo u mężczyzn wiele infekcji przebiega bezobjawowo.