Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adka1234567

Słabo widoczna kreska na teście ciążowym

Polecane posty

Gość Adka1234567

Witam. Niedawno, gdy kochałam się z moim partnerem sytuacja ,,wymknęła'' nam się spod kontroli. Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy i w polu przy literce T jest widoczna kreska...a raczej jej kontury, nie jest różowa, ale też nie trzeba wytężać wzroku, by ją dostrzec. Wiem, że testy krwi są pewniejsze, ale nie wiem po jakim czasie ciąża zostałaby wykryta. Miewam objawy,ale myślę, że każda z Was to zna. Gdy jest takie podejrzenie, kobieta potrafi czuć się jakby była w ciąży, mimo, że nie jest. Czy ten test mogę interpretować jako pozytywny? W jakim czasie powinnam zgłosić się na badanie krwi? Z góry dziękuję za Wasz czas :)

Gość niana
powtórz test z rana. Kiedy było to niedawno?

Gość Adka1234567
2 tygodnie temu. Wiem, że test raczej jeszcze by nic nie wykazał, ale wiadomo jak to jest- kobieta chce wiedzieć JUŻ ;)

Gość A.w.e.r.t.y
A zrobiłam ten test z porannego moczu po terminie @ ? Ja bym powtórzyła jeszcze następnego dnia i poszła na badanie krwi

Gość Niebieska Maliwna
a czy ta blada kreska pojawila sie w danym czasie czyli chyba do 2 czy 3 minut? Jesli tak to raczej jestes w ciazy

Gość Adka1234567
Z rannego, nie po terminie. Wiem, że powinnam tak zrobić, ale pomyślałam, że ,,na zaś'' zrobię wcześniej.. zrobilam, a niepewność wciąż jest, bo nie wiem, co wnioskować :/

Gość Adka1234567
Niebieska Malwina- tak, w tym czasie do 5 min :)

Gość A.w.e.r.t.y
To tez dobre pytanie, kiedy zobaczyłas ta kreskę ? Test jest wiarygodny tylko do 15 min od zrobienia potem do kosza

Gość Niebieska Maliwna
to duże szanse że jesteś w ciaży :) podobno kreska a nawet jej cień nie mają się prawa pojawić jeśli ciąży nie ma...ale poczekaj parę dni, powtórz test po terminie miesiączki, albo zrób sobie badanie krwi..powodzenia!

Ja tez tak mialam, test w terminie miesiaczki -wyszla baaaaardzo blada kreska, a za kilka dni zrobilam nast test i juz byla o wiele wyrazniejsza!!! Najprawdopodobniej jestes w ciazy!!!

Gość ahajajshshdj
Ja w dniu spodziewnej @ mialam slaba kreske po godzinie i w ciąży jestem :-P nigdy mi nie wyszly 2 kreski nawet slabe i po czasie jak w ciąży nie byłam :) także gratuluje :)

Gość Adka1234567
O maaatko-wiecie kobitki, to nie byłaby planowana ciąża.. i odważę się Wam nawet zwierzyć, że nie jestem w odpowiednim wieku...chociaż bywały i młodsze. Ale nie mogę powiedzieć, że nie będę się cieszyć- wiem, że nie będzie łatwo, ale jeżeli naprawdę jestem w ciąży, to wiem, że dam radę i zajmę się dzidziusiem najlepiej jak potrafię. :)

i to jest bardzo dobre podejscie!!!! Zobaxz na moja stopke!!

Gość Adka1234567
Brava- dziękuję bardzo. Bałam się trochę pisać na forum, bo widziałam już wcześniej parę uszczypliwych komentarzy w podobnych tematach. Dlatego dziękuję bardzo za ciepłe słowa :)

Gość A ja się jeszcze zapytam
kiedy ma być miesiączka i kiedy była poprzednia?

aha no i jak z cyklem twoim?

Gość Niebieska Maliwna
Adka, dasz radę, a dziecko to zawsze radość, jeśli Mama choć trochę panuje nad swoim życiem...a Ty mi się wydajesz taką osobą..jeszcze raz powodzenia!

Gość Adka1234567
Ostatnia miesiączka była 20 października, może 21. Dodam, że miałam ,,mokre dni'', więc płodne :) Niebieska Malwina- dziękuję ! :))

Gość Adka1234567
Cykl mam regularny, zwykle 31 dni :)

A kiedy był ten stosunek?

Gość Adka1234567
Dokładnie 4 listopada

No to trafiliście na owulację.Tzn na dni ją poprzedzające :) plemniczki mogły przetrwać do owulacji ale jest jedno ale-za wcześnie na test troszkę.Masz jakieś 6 dni do terminu tak?Ta kreska słabiutka to pewnie ciąża ale test ją ledwo co wykrył. Mówisz że jesteś za młoda.Powiem ci że dużo starsze od ciebie są głupsze.Ty sprawiasz wrażenie mądrej i zdrowo myślącej.Myślę że masz koło 20 troszkę mniej.

Gość Adka1234567
W niedzielę obchodzę 19 urodziny :) Dziękuję po raz kolejny za miłe słowa! :) No nic, poczekam te kilka dni i zrobię kolejny :) a z krwi po jakim czasie test wykryłby ciążę? :)

Ja dzisiaj tez zrobilam tes ciazowy i tez mam taka sama sytuacje. dla pewnosci zrobilam test z krwi ale niestety wynik moge odebrac dopiero jutro. tez nie wiem czy to ciaza czy nie a musze wiedziec bo jestem chora i nie wiem czy moge brac lekarstwa :)

Gość Adka1234567
abcd123 To daj znać jutro jak tam! :)

Gość Adka1234567
Kobitki, chyba wariuję powoli ze stresu... cały czas mam temperaturę 37, chwilami powyżej (nie jestem przeziębiona. Cy to może oznaczać jedno?

Adka ja dzisiaj rano powtorzylam test i jest tez jasna kreska ale juz duzo bardziej widoczna niz wczorajsza. Pozniej odbiore bete to napisze ci jaki jest wynik :)

Gość Adka1234567
Powodzenia!! :) :)