Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JOANNA.V

NIE MYJESZ TWARZY WODA=PIEKNA CERA

Polecane posty

Gość Jaaaaaa27777777
Zwykła kosmetyczka Ci na trądzik nie pomoże. One często nawet nie wiedzą jak traktować skórę z łzs, trądzikiem różowatym itp., nie mówiąc już o diecie. Lepiej poszukaj informacji w necie. A co do diety to mogę powiedzieć, że jak zrezygnujesz ze słodyczy, żywności mocno przetworzonej, pieczonych rzeczy i tłustych potraw to skóra się na pewno polepszy.

Gość solniczka pieprzniczka
whedif- ale ja poważnie nigdy ładniejszej cery nie miałam jak teraz kiedy ją myję wodą z mydłem. Kiedyś używałam najróżniejsze żele/toniki/peelingi i zawsze albo pryszcz wyskoczył, albo się tłuściła masakrycznie albo łuszczyła. Mam cerę tłustą, skłonną do zaskórników, po myciu żelem to takie wrażenie miałam jakby jeszcze brudna była. A teraz odkąd myję woda+mydło- mam świetlistą cerę, mniej się tłuści- ale koniecznie muszę szybko nałożyć krem (używam jednego z bardziej uniwersalnych). Nie wiem może z wiekiem cera mi się ustabilizowała, ale jeszcze niedawno miałam problemy i chodziłam do dermatologa a dziś jest ok :D Ale nie to że polecam mój sposób bo wiadomo każdy ma inną cerę i na każdego podziała inaczej mój sposób

Gość Ymmymmy
A w ogóle można pozbyć się trądziku wągrow itp czy muszę już z tym żyć?

Gość JOANNA.V
umylam przed chwila twarz sama woda mineralna, i zmylam makijaz wacikiem nawilzonym oliwka johnson baby.

Gość Jaaaaaa27777777
Jesteś młoda więc powinno przejść. Mi się trądzik pojawił dwa lata temu i to dopiero był kłopot. Odkąd jestem na diecie to rzadko się coś pojawia.

Gość JOANNA.V
jaka to dieta?:)

Gość Jaaaaaa27777777
No pisałam już: zero słodyczy, żywności wysoko przetworzonej, nic pieczonego, dużo warzyw, żadnych napojów słodzonych, dużo wody, herbaty zielonej. Stosuję dietę przez chorobę, ale po jej wprowadzeniu cera się znacznie polepszyła:)

Gość JOANNA.V
SłodkaCzekolada- a mialas wczesniej sklonnosci do wypryskow?

Gość gość
Ja rowniez rzadko myje twarz.Tzn czasem mam takie zrywy,kiedy to o siebie dbam i robie to codziennie.Z reguły jednak twarz myje raz/dwa razy w tygodniu mydlem dzięgciowym lub szarym.Cere mam w stanie dobrym.