Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz mnie strzeli coś

Czy to co wyczynia admin poczty o2 jest legalne. Pytanie do prawników!

Polecane posty

Zablokowano mi pocztę na tlenie. Oto wyjasnienie admina dlaczego: Szanowny użytkowniku, W sieci, pojawiła się lista loginów/haseł z różnych systemów pocztowych w tym m. in. wp, onetu, interii, gmail oraz o2.pl Do wycieku doszło z serwisu nie powiązanego w żaden sposób z o2.pl W związku z tym, by Państwa dane nie dostały się w ręce osób trzecich, zdecydowaliśmy się na zablokowanie wszystkich kont, których dane były takie jak w ujawnionej w sieci liście. W celu odblokowania dostępu do konta poczty elektronicznej prosimy o zmianę hasła za pomocą jednej z poniższych opcji oraz dodatkowo zalecamy przeskanowanie komputera programem antywirusowym: *1.* Samodzielnie na stronie poczta.o2.pl (instrukcja widoczna po zalogowaniu się) *2.* W przypadku braku możliwości samodzielnej zmiany hasła (punkt 1) proszę wypełnić poniższe oświadczenie: http://firma.o2.pl/doc/Wniosekpocztao2.pdf (proszę przekopiować link do przeglądarki) Do formularza należy dołączyć kserokopię dowodu osobistego. Proszę pamiętać, iż podpis na wniosku musi być zgodny z podpisem na dowodzie osobistym. Proszę również upewnić się, czy dowód osobisty jest czytelny. Dowód osobisty można powiększyć i rozjaśnić. W przypadku osób niepełnoletnich, formularz powinien wypełnić opiekun prawny (np: rodzic), załączając ksero dowodu osobistego oraz swój podpis. Dokumenty należy wysłać Pocztą Polską na adres: o2 Sp. z . ul. Jutrzenki 177 02-231 Warszawa Jak można żądać bym przesłała im swój podpis i ksero dowodu? Śmierdzi mi to na odległość!

Gość sdf
OLEJ rUSKICH I ZAŁÓŻ NOWE KONTO

Mam na wp i gmailu i wszystko ok. Ale co to ma być za wyłudzenie danych??

A w życiu, żadnych skanów nie wysyłaj! O.o' ich pogięło chyba całkiem.

Gość qwreqrqwrqw
:O *1.* Samodzielnie na stronie poczta.o2.pl (instrukcja widoczna po zalogowaniu się) *2.* W przypadku braku możliwości samodzielnej zmiany hasła (punkt 1) proszę wypełnić poniższe oświadczenie: Można sobie wybrać, mózgi 🖐️

qwreqrqwrqw nie wyzywaj jak nie wiesz o co chodzi. Samodzielne odzyskanie nie działa! Chyba nie jestem aż taka głupia! Samodzielne odyskanie polega na tym, ze na komorke wysla Ci kod za 3,66 zł ale jesli nie podales nr komorki na o2 to sie mozesz w dupe pocalowac. Ja nie podalam! Więc samodzielne odzyskanie odpada!

Gość CHYBA ICH POGIĘŁO?!
W żadnym wypadku nie wysyłaj swoich danych! Śmierdzi mi to oszustwem.Na Twoim miejscu zgłosilabym to na Policje. Co oni sobie myślą? Jakim prawem chcą zeskanowania Twojego dowodu? Może chcą wziąć kredyt na Twoje konto? Gdzieś już słyszałam o takich oszustach!

Gość Heidi Klummmmm
napisz do nich bo nie wierze ze to z tlenu,ktos Ci sie włamał na konto i teraz chca zdobyc twoje dane i podpis,a za jakis czas sie okaze ze masz kredyt do spłacania. Niczego nie wysyłaj i zgłosiłabym to na policje

Gość ojojku
No, cos w tym dziwnego. Jakim cudem niezaleznie od nich wyciekly ich hasła? I jakby sie cos takiego w sieci pojawiło to chyba by sie glosno w okól sprawy zrobiło.. tak mi sie wydaje. Też bym żadnego skanu nie wysyłala nigdzie.

Jutro zadzwonie do nich do Wawy. Na policję tez mam zamiar to zgłosić.

Gość ojojku
i jeszcze cos - w adresie na ktory masz wyslac podali o2 sp z o.o. a tymczasem o2 jest juz spólka akcyjną... takich bledow sie raczej nie robi w oficjalnej korespondencji.

Gość kenworth90
mnie też zablokowali poradźcie coś bo chcę odzyskać konto ale boję się im wysłać ksero dowodu. Dzwoniłem dzisiaj do Wa-wy i gościu powiedział mi że mogę zamazać nr dowodu i zdjęcie ale chcą mój dokładny adres i pesel na dodatek mam napisać na kserokopii dowodu 'za zgodność z oryginałem" i się podpisać. Nie chce się wpakować w jakieś gów.o. Nie mam nawet pewności czy to są naprawdę oni czy jacyś wyłudzacze.

No chyba żartujesz?? Przecież to nielegalne!! Zaraz tam dzwonie!

ja czegoś nie rozuzmiem. masz u nich maila założonego...załóżmy ze nawet darmowego. no i nagle ci blokują dostęp...nie z twoje winy!!!!!!!!!!!!!! to cie to gowno obchodzi jak i co ale mają ci odblokować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! żadneych esemesow nie wysylaj a tymbardziej dowodow osobistych skanow ani pdpisow!!!!!!!!!!!!!!! xxx dzwonis zl, opierdalasz ze chcesz dostep do konta i chuj cie boli jakis wyciek hasełka,...zzalogujesz sie starym haslem i zmienisz od razu na nowe

Gość SUPER EXPRESS
:D jutro będzie fajny artykuł w naszej prasie na ten temat aha doniesienie do prokuratury każdy składa samodzielnie ...

Gość gdhdhdh
idz z tym na policję

Tak,jakiś pacan mi powiedział, że jak nie prześle im swojego ksera dowodu z podpisem, to nie odblokuja mi konta i koniec. to jakaś paranoja!

Gość NIE WYSYLAC NICZEGOO!!!
NIE WYSYLAS ZAADNYCH KSERODOWOEDOW,napiszecie do o2 i zapytajcie cie czy to oni takie cos wyzsylają

Gdy sie do nich dzwoni do wawy, to a zutomatu mówi sekretarka, że jak w sprawie zablokowanego konta to bla bla bla. Pewnie mnóstwo ludzi juz wydzwania.

Oczywiście, że nic nie podawałam! W o2 powiedzieli,ze takie są procedury przy zablokowanych kontach! Haha. Śmiechu warte!

Gość NIE WYSYLAC NICZEGOO!!!
Mowie ci ,wyslij na ten adres im wiadomosc co w loinku podalam,ale podaj inny mail , w pole email,abys mogla odczytac, bo teraz na swoje o2 nie wejdziesz

NIE WYSYLAC NICZEGOO!!! Ja juz im wysłała maila. Odpowiedź w pierwszym poście!

Zadzwoniłam do o2 i Pan mi potwierdził, że to mail od nich! Takie procedury.

Gość nie znam odpowiedz na to
Jest to bezprawne działanie o2. Sprawa zgloszona na policje. Mam to samo!