Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mordka123

Chce przebić ucho mojemu 2msc synkow

Polecane posty

Gość Mordka123

i zastanawiam sie jakie jest wasze zdanie na ten temat? bardzo podobaja mi sie kolczyki u niemowlakow i chciala bym zafundowac taki mojemu synkowi tylko czy to nie za wczesnie? moze powinnam poczekac do 1 urodzin?

Gość do autorki!...!....
powinni cie kurwo wysterylizowac zebys wiecej nie miala takich problemow niedojebana patologiczna szmato cipe sobie przebij

Gość z nerwica za pan brat o 15 lat
łeb sobie przebij, debilu :O

Gość natmik
jesteś nienormalna! nic nie wygląda tak okropnie jak kolczyki u niemowlaka. to tylko świadczy o tym jak pusto masz w głowie

Gdybym miala dziewczynke to na pol roku bym przeklula. chlopcu nigdy. chcesz zeby go juz zawsze z dziewczyna mylili?

Gość trudne pytania...
jesli tak ci sie podoba to dlaczego nie?ja co prawda mialam coreczke i uszka jej przekłułam jako niemowlakowi ok 3 miesiąca chyba nie słuchaj :matek polek" bo to hipokrytki

dokladnie!! a przeciez kolczyk to nie tatuaz zawsze moze go zdjac prawda :) a do autora pierwszego postu- tam kolczyka juz mam ;]

Ja u chłopca tez jakos niebardzo to widzę , może warto zaczekac ? nawet jak będzie miał 5-6 lat ?

córce to rozumiem, ale synkowi?! żartujesz?! ja mam synka i w życiu bym czegoś takiego mu nie zrobiła. do głowy by mi nie przyszło... poza tym mi chłopcy z kolczykiem to się kojarzą z łobuzami.

u niemowlaka nie wolno przebijac uszu, jeszcze rozumiem jak jest to dziewczynka ale to dopiero conajmniej rok musi miec1 a ty z syna juz od malego robidz pedala! ? mja pier....chora jestes. jezeli nie zalezy ci na zdrowiu to dawaj przebij mu wszystko! dodawaj mu cierpienia itd! jak sobie zadrze ucho lub zaczepi o kolderke! ja pintole nie wierze w takie go.w.no jak Ty glupia szmato! nosz kur!

Gość juwenaliaaaaa
nie wierzę ze są tacy głupi ludzie. to provo.

Gość trudne pytania...
diewocka????czytalam przed chwilą twój temat http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5417510 i wiesz co ci teraz odpowiem?nie zachódz w ciąże a twoj partner ma racje,ze tego nie chce bo ty zwyczajnie jestes niedojrzala a ta wypowiedż tutaj świadczy o zaburzeniach emocjonalnych jak mozna w ten sposob sie odezwac ?autorka nie chce zrobic nic zlego a ty w ten sposob?zastanow sie mala nad sobą

Gość trudne pytania...
i po raz pierwszy słysze cos takiego,ze dziecku uszy mozna przekłuwac po 1 roku zycia? cos ci powiem,w kraju,gdzie mieszkałąm przez kilka ostatnich lat robi się to nawet przy porodzie ,co kraj to obyczaj Polsko,dlaczego masz takich idiotów za obywateli?

Gość trudne pytania...
i po raz pierwszy słysze cos takiego,ze dziecku uszy mozna przekłuwac po 1 roku zycia? cos ci powiem,w kraju,gdzie mieszkałąm przez kilka ostatnich lat robi się to nawet przy porodzie ,co kraj to obyczaj Polsko,dlaczego masz takich idiotów za obywateli?

Gość przekuj mu ucho
Brew, pepek i napletek :)a i sutek, doczep tez taki lancuch, od razu na smoka bedzie ;)

Gość Mordka123
trudne pytania- dziekuje za wsparcie, widze ze nikt nie potrafi mi powiedziec dlaczego mam tego NIE ROBIC tylko wola jechac po mnie, jezeli mam tego nie robic bo NIE WYPADA to jakos to do mnie nie przemawia. widac ze poziom kultury na kafe siega powoli zera i pisze sie tu chyba tylko po to zeby wyzyc sie na kims kto pyta i oczekuje normalnej odpowiedzi a dostaje odrazu zmieszany z blotem

Gość Mordka123
a czemu gejem? ilu jest mlodych mezczyzn co ma kolczyka a nie jest homoseksualista.

Gość Jabardzo
Przekuj mu ucho - bardzo dobre :D Ja też mam synka 6-miesięcznego i w życiu mi do głowy taki pomysł nie przyszedł. Może daj mu możliwość wyboru czy chce mieć ten kolczyk. A zresztą jakim to trzeba być poronionym ćwierćmózgiem by skazywać w imię mody dziecko na cierpienia.

Gość Mordka123
a co chlopiec bardziej czuje bol niz dziewczynka? gdybym zapytala o corke to pewnie by inna gadka byla

tak mam zaburzenia emocjonalne jak widze takie glupie matki! ktore nie licza sie ze zdrowiem dziecka! to chore! to chora nienormalna "moda" zeby niemowlakom uszy przebijac a moze niech podrosnie i sam zdecyduje czy chce! ja bym nigdy taka niemyslaca nie byla! nie jestem egoistka! a ty stara malpo sama sobie mozg przebij

ja jestem niedojrzala? tylko niedojrzale i nieodpowiedzialne matki robia krzywde dzieciom przebijajac im uszy! jkaies pieprzo.ne malolaty1

Gość Jabardzo
Jakbym miała dziewczynkę to też by to mi do głowy nie przyszło. Przecież to boli nawet dorosłego, potem może się paprać. Zamiast tego sobie coś jeszcze przekłuj.

Gość alaaafty
Ale z Ciebie egoistka. Tobie sie moze i podoba ale twojemu synowi jak dorosnie juz nie musi. To jego ciało, szanuj to. Moj maz np. strasznie nie lubi kolczykow u facetow. A to ze zdjac mozna - dziurke i tak bedzie wiac.

chcesz argumentow? to mysl włącz mozg to zobaczysz argumenty! po pierwsze ie zawsze po przebiciu uszy sie goja dobrze-niepotrzebny stres i cierpienie dla dziecka! mojej znajomej corrka w wieku poltora roku majac przebite uszy zaczela miec tam zapalenie, przeszlo na ucho i niedoslyszy! wiec wiedz ze zawsze jest ryzyko, ale ty ryzykuj i szpec dzieciatko takie malutkie, tylko potem nie mow i nie placz ze ci dziecko placze, choruje i umiera1 a moze jest takie wstretne jak ty dlatego chcesz je podrasowac...

Gość Barwy Nocy
Ja nie chcę po Tobie jechać, sama uwielbiam piercingi, miałam pełno kolczyków, noszę dready, bo ładnie w nich wyglądam i ba\rdzo to lubie, chciałabym mieć też tatuaż, ale dzieci to już inna kwestia, jeśli kiedyś mój synek do mnie przyjdzie i sam stwierdzi ,że chciałby mieć kolczyk, ok, jego sprawa, ale jak będzie miał te ileś lat skończone i będzie mógł sam decydować o swoim ciele. Dziura po kolczyku zostanie na całe życie, wiem po sobie. Najlepiej poczekaj z tym, jest jeszcze bardzo malutki, mnie osobiście nie podobają się takie ozdoby u dzieci, co innego u dorosłych. Pozdrawiam

Gość asdfghjkllio
ja nie zamierzam atakować autorki jak inni ale nie popieram jej decyzji. po pierwsze gdyby to była dziewczynka to jeszcze ok, bo dziewczyny zawsze nosiły i pewnie będą nosić kolczyki. ale jeśli chodzi o chłopaków ta moda się często zmienia i jak będzie starszy może nie być zadowolony z tego że ma dziurkę w uchu, bo niestety ale po długim noszeniu kolczyka nawet u małych dzieci nie zawsze te dziurki zarastają. jakby nie było to jest ingerencja w ciało dziecka które nie może powiedzieć czego ono chce. moja mama wychodziła z założenia że nie będzie mi przebijać uszu i zrobię to sama jeśli będę chciała wiec miałam dopiero 13 lat jak dorobiłam się pierwszym kolczyków. i nie mówię że dzieciom nie można uszu przekłuwać ale nie wydaje mi się to zbyt rozsądne bo często się zdarza że dziecko samo albo ktoś mu wyrwie kolczyk, wystarczy zahaczyć o sweter, bo nie ma co ukrywać dzieci nie są tak uważne jak dorośli. ja na miejscu autorki nie przekłuwałabym uszu dziecku.

Gość Traperka :)
Chcesz poznac opinie dlaczego masz nie przekuwac? To proste bo to glupio wyglada,i skad wiesz ze syn chce tego kolczyka?Jak bedzie chcial go miec to sobie zalozy gdy bedzie sam mogl decydowac.Ja czesto na ulicy spotykam wlasnie malych chlopcow z kolczykiem w uchu i wyglada to okropnie takie prostackie i z moich obserwacji wnioskuje,ze sa to dzieci z rodzin gdzie alkohol,papierosy i rozne uzywki sa na porzadku dziennym.

Nie przekłuwaj uszu niemowlakowi,nnie wazne juz czy to chlopczyk,czy dziewczynka, ale daj sobie czas i spokoj Nie jestem za tym aby niemowlęciu uszka przekłuwac, i niezbyt mi sie to podoba. Uszka mozesz przekluc kiedy dziecko bedzie juz na tyle swiadome i pewne decyzji,ze chce miec kolczyk, a nie że ty chcesz mie Ja zawsze bralam pod uwage zdanie moich dzieci, kiedy juz byly w odpowiednim wieku,ale to nie byla chwilowa fanaberia, tylko widzialam ze są już zdecydowane wpelni,i nie zalują do tej pory :) Poczekaj minimum te z 3-4 lata, i to nie wczesniej

Gość wewrrtt65
"trudne pytania- dziekuje za wsparcie, widze ze nikt nie potrafi mi powiedziec dlaczego mam tego NIE ROBIC tylko wola jechac po mnie, jezeli mam tego nie robic bo NIE WYPADA to jakos to do mnie nie przemawia." to ja ci powiem- taka dziurka zostaje na całe życie i zawsze juz będzie widoczna. twój syn w przyszłości może nie podzielać twojego upodobania do kolczyków w męskich uszach i wręcz uważać je za obciach i odpowiadanie na pytania: "nosisz/nosiłeś kolczyk?" w stylu: "nigdy bym takiego badziewia nie załozył, to moja mamuśka", moga go przyprawiać o k..cę. twoje dziecko to nie choinka i nie twoja zabawka do strojenia, żeby robic z nim wszystko na co masz ochotę.