Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Indoorka

Imię SCOTT dla synka. Co myślicie?

Polecane posty

Gość Indoorka

Za miesiąc urodzi się nasz (mój i męża) synek. Cały czas sprzeczamy się o imię dla naszego Maleństwa. Chciałabym, aby imię nie było jakieś oklepane, typu: Jan, czy Stanisław, a jednocześnie nie tak pretensjonalne jak: Gracjan,, Adrian, czy jakiś Xawery. Co myślicie o imieniu z tematu?

Gość tryt trytt
mysle ze jesli mieszkacie w Pl to bedzie brzmiec pretensjonalnie.

Gość pluuum:)!!!
w Polsce jesli jedno z rodzicow nie jest obcokrajowcem zapis takiego imienia w dokumentach bedzie wygladal tak - SKOT

Gość niebieskie maki
Może lepiej SZKOT? hehehhee

mni się podoba, ludzie dawajcie dzieciom na imię jak chcecie, jak otoczenie będzie prymitywne i nienawistne to będzie przyzywać janka i kasie

Gość karolina kordiana
Okropne imie.

Jesli mieszkasz w polsce i ccesz tac dac na imie to jestes pojebana. jesli mieszkasz w uk to ok.

Gość trudne pytania...
akceptowane jedynie na wyspach;)

Gość Indoorka
Nie żyjemy na emigracji, mieszkamy w wielkim, polskim mieście. Mnie się bardzo to imię podoba, nie wiem tylko jak męża do tego imienia przekonać, oraz czy nie będzie z nadaniem takiego imienia problemu.

Jeśli nie mieszkacie w Polsce to jak njbardziej ok.Jeśli jednak w Pl,to skrzywdzicie synka. Dzieci w przedszkolu będę się z niego śmiać. Jesteście związkiem mieszanym? Mąż jest obcokrajowcem? Mój mąż jest Tunezyjczykiem, jednak dzieci mają "uniwersalne" imiona. Marysia(jak moja babcia) i Adam. Imiona moich dzieci są używane w PL oraz we wszystkich krajach Islamskich.

Może poszukaj jeszcze jakiegoś ładnego imienia. Uniwersalnego, ale nie pretensjonanlego. Sama pochodze z Krk i to wcale nie jest tak,że dzieci w wielkich miastach nie są szykanowane z powodu imion. Miałam w swojej klasie Gertrudę i pomimo,że super z niej dziewczyna, nie miała lekkiego życia.

Gość Indoorka
Spotkaliście się kiedyś z wymienionym przeze mnie imieniem? Ja jakoś nie, tak więc mój syn miałby oryginalne imię. O jakichś Brajanach, czy denisach już słyszałam. Nie dość, że brzmi to okropnie, to jeszcze dzieci by się w szkole wyśmiewali z dziecka o wymienionych imionach. Wołaliby za nim np. Denis-penis. A Scott brzmi dumnie.

Denis-penis :D dobre Ale naprawę zagraniczne imiona z polskimi nazwiskami nie brzmią najpiej. Sama wybrałam inne imiona,ale niestety musiałam zmienić decyzje ,bo arabskie nazwisko. Scott Kwiatkowski czy Nicole Nowak brzmią zabawnie,ale to tylko moje zdanie. Przemyśl to jeszcze, naprawdę

Gość ojtam ojtam
autorko pomyśl jakby ci się żyło do tej pory jakbyś miała na imię Christine czy jakaś July ?? pamiętasz przedszkole, szkoły itd? dziwoląga chcesz mieć? zaraz będą pytać z kim puściła się twoja matka ze masz takie imię..

ja dla synka miałam typy: Serafin Raszej Kryspian Kajetan :) Seweryn w takich imionach wybierałam ale jest dziewczynka :]

Gość trtrtrtrtr
Wiesz co? Jeśli chcesz nadawać imiona wg widzimisię, to spraw sobie zwierzątko domowe lub lalę i eksperymentuj z imionami. Co do dziecka, to nabierz do niego więcej szacunku. P.S. Masz IQ z pogranicza z upośledzeniem umysłowym?

Gość Indoorka
Skrzywidziłabym swoje dziecko, gdybym nazwała je Jaś, Zbyszek, Zdzisiek, czy Andrzej. To są imiona typowe dla patologii i pijaków. Po za tym mam nadzieję, że moje dziecko w przyszłości wyjedzie z tego dzikiego kraju, przez co nie będzie miało tam problemu, że jego imienia nie da się wymówić i brzmi dziwnie, albo śmiesznie. Scott to imię uniwersalne - proste do wymówienia w Polsce jak i za granicą.

Ja chciałam nazwać syna Józef ale mój mąż odmówił, no i by brzmiało dziwnie. DLa córeczki miałam typy Karina, Joanna, Magdalena ale mąż upierał się przy Sarze. Poszliśmy a kompromis, i córka została Marysią

Gość olinkowa
Jesteś trolem, bo w takie ograniczenie umysłowe jakie tu prezentujesz nie wierze.

Gość juwenaliaaaaa
:o:o:o

Gość Indoorka
Nie jestem żadnym trollem, ani nie jest to prowokacja. Zdrobnienie tego imienia, to np. Scotti.

Gość ojtam ojtam
ja nazwałam synka Aleksander - w polsce fajne a za granicą będzie Aleks i już - ale scott bym nie dała

Gość natasza andriejewa
Chcesz, żeby w każdym urzedzie, przychodni, szkole musiał literować swoje imię?Ok, jeśli chcesz, to daj sobie jak chcesz. Dla mnie to strasznie pretensjonalne mieszkać w Polsce i nazywac dzieci zagranicznymi imionami :D Mam kumpelę, która zamiast "w" w imieniu dała "v", bo musi być światowo!Mieszkałam w UK trochę czasu i Scottów spotykałam z różnych środowisk, także nie bądź taka pewna, że to superwydumane imię dla klasy wyższej...

weź pod uwagę co napisała plum - marne szanse, że chłopak będzie miał w metryce Scott, raczej urzędnik wpisze skot - i to juz będzie dziwne imię tak ogólnie to mi się podoba, ale właśnie... Cooper też ładne, a po polsku jak wyszło?

masakra, nie ma juz ladnych polskich imion? co was tak ciagnie na zachod??/miejcie troche przywiazania kulturowego.

Gość gfhgsh
Myślę, że spadłąś z dywanu na podłogę i dlatego taki pomysł Ci zaświtał :D A po drugie imię Adrian nie jest pretensjonalne.