Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niesikająca

Problem z oddawaniem moczu u kobiety

Polecane posty

Gość Niesikająca

Witam, od około 2 lat mam okresowe problemy z oddawaniem moczu; obecnie bardzo się zaostrzyły. Wygląda to tak, że pomimo przyjmowania dużych ilości płynów nie czuję potrzeby sikania - zero parcia na pęcherz. Od razu zaznacze, że z tym problemem latałam juz po lekarzach - urologach, nefrologach; raz nawet pojechałam na ostry dyżur, bo od rana do nocy nie oddałam ani kropli moczu. Wiecie co usłyszałam od lekarki? "To proszę nasikac do pojemnika i zrobimy analizę". Brak slów... USG jamy brzusznej powtarzam w kółko; za każdym razem nie ma się do czego przyczepić. Raz wyszło nieznaczne poszerzenie lewego moczowodu, co urolog tłumaczył nieudolnością radiologa przeprowadzającego badanie - w powtórnym usg niczego się nie dopatrzył. W badaniu moczu oraz krwi pod względem zawartości mocznika i kreatyniny nie widać nieprawidłowości. Dodam, że są dni kiedy od rana do poźnego popołudnia w ogóle nie sikam mimo że dużo piję (w tym zioła moczopędne), z kolei są też takie, gdy sikam non stop, glównie zaś nocą co jest uciązliwe (wstaję nawet 5, 6 razy, mocz jest prawie bezbarwny i obfity). Odczuwam także bóle w krzyżu i lędźwiach, mdłości (nie jestem w ciaży na 99,9%). Rano pod oczami pojawia się opuchlizna. Czy ktoś miał podobny problem? Jestem totalnie bezradna, jak widac na lekarzy liczyć nie ma co. Prosze o poradę.

Gość Niesikająca
Piję około 3 litrów, więcej nie chcę, bo w końcu zacznę puchnać.

Gość sseeaakxm
to pewnie nerki. Radzę Ci do jakiegos dobrego lekarza się udac, najlepiej prywatnie. Tak w ogole od kiedy zaczęlo Ci się to dziac?

Gość Niesikająca
Zaczęło się w sumie parę lat temu od częstych i bolesnych zapaleń pęcherza. Później wyszła kamica nerkowa, ale po kuracji oczyszczającej wszystko wróciło do normy. Od jakichs dwoch lat co pewien czas pojawiaja sie te problemy z brakiem parcia. Teraz nasililo sie do tego stopnia, że oddaje mocz raz, dwa razy na dobę.

Gość gość
podbijam temat. Mam cos takiego od jakiegos czasu. Dokad mam sie z tym udac?