Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flawiana

drugi poród - pierwszy cesarskie ciecie

Polecane posty

Gość flawiana

dzisiaj dowiedziałam się o tym że jesli kobieta rodziła przez cesarskie cięcie to drugi poród też raczej przez cesarkę, czy któraś wie coś na ten temat? miałam nadzieje ze drugie dziecko urodze siłami natury a tu taka wiadomość.

Ja mialam 1 porod cesarskie ciecie i tez slyszalam, ze 2 tez powinno byc CC wiec chyba cos w tym jest. Dodatkowo pytano mnie ile zamierzam miec dzieci bo podobno przy duzej ilosci nie radzi sie zbyt wielu CC ale kto t wie, Victoria (Posh) ma tyle maluchow i przez CC i jest ok. Czemu nie chcesz miec 2 CC?

Gość hehetojestnajlepsze
moja kuzynka ma 4 dzieci 1-cc reszta siłami natury :) nie ma reguły :)

Gość hehetojestnajlepsze
aaaa zapomniałam napisac ze moja siostra ma 3 dzieci 1-siłami natury 2-cc 3 -cc

Gość flawiana
1. bardzo długo dochodziłam do formy, przez dobę nie mogłam ruszyć się z łózka i podnieść maluszka, potem ten ból przy wstawaniu z łóżka i różnych domowych czynnościach 2. porównując swoje dziecka a dziecko mojej siostry która rodziła SN (dokładnie pół roku różnicy między nimi) - moje bardzo niespokojne, źle sypiające, domagające sie ciągłego kołysania - może to sprawa charakteru 3. chciałam doświadczyć naturalnego porodu

Gość hehetojestnajlepsze
ja rodziłam siłami natury KOSZMAR!!!!!!! dziewczyny z cali po cc szybciej się poruszłay niż ja (a nie miałam cietego ani pękniętego krocza) byłam zmęczona strasznie długo, kilka dni tym bardziej ze dochodzi jeszcze brak snu przy małym dziecku. na ból po cc można jakoś zaradzić ale na godziny bólu i rodzenia nic nie ma nawet zzo nie potrafi znieczulić całej fazy porody więc kilkanaście godzin koszmarnego bólu do utraty przytomności

nie wiem czy zachowanie dziecka ma cos wspolnego z porodem, ale moze cos w tym jest bo pewnie wyjscie z brzucha jest dosyc nagle wiec moze i jest wieksza trauma. Moja siostra miala CC i jej chlopczyk byl bardzo nadpobudliwy i non stop plakal ale jej lekarz powiedzial, ze przez to ze miala ciaze zagrozona i zwiazanyz tym stres wplynal na chlopca. Faktycznie strasznie zniosla ciaze, a 1 poronila wiec bardzo to przezywala. Moj maly jest ok:-)

jak między porodami masz od odstęp 2 lat i lekarz nie znajdzie przeciwwskazań to można próbować rodzić naturalnie ja też chciałam tak jak Ty, ale wyszło przodujące łożysko i d** - była druga cesarka

Ja miałam cc po 28 godzinach skurczy i moje dziecko prawie non stop spało dziś ma 4 miesiące i nadal jest spokojna w nocy budzi się raz, nawet nie płacze chyba, że dlugo do niej nie wstanę. Nie sądzę, żeby cc miało wpływ na zachowanie dziecko co ma piernik do wiatraka.

Gość ojtam ojtam
moja lekarka mówi że 1 cc zawsze cc chyba że kobieta się uprze, podpisze papiery że jest świadoma zagrożenia i lekarz wyrazi zgode: szyjka jest przygotowana, dziecko dobrze ułożone i nie za duże itd to próbuje się sn ale 50% tych sn i tak się kończy cc- tak ona twierdzi ale wiem że co kraj to obyczaj i w każdym szpitalu mają swoje myślenia

Gość flawiana
mi znajoma która pracuje na sali operacyjnej na patologii ciąży powiedziała coś podobnego. drugie cc odbywa się ze względu na szwy, które w czasie porodu sn bardzo często nie wytrzymują i tak trzeba je często poprawiać. to tak w skrócie.

Ja wiem że pierwszy poród przez cesarkę nie oznacza drugiego też. Jeżeli nie ma przeciwwskazan kobieta moze urodzic sn. U nas w szpitalu np były dziewczyny ktore jedna za druga szły na poród sn pomimo ze rodziły już przez cc. Najlepiej jak sie dowiesz od swojego gina jak to bedzie w Twoim przypadku.