Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Sprawiedliwość według lewaków (neokomuchów)

Polecane posty

Jak chodziłem do szkoły, to była stołówka w szkole, ale dzieci miały różne kategorie: 1) bogate dzieci - płaciły za obiady, to mogły sobie zjeść, bo rodzice co miesiąc płacili 2) średnie dzieci - nie jedli obiadów, bo nie mogli za nie płacić 3) biedne dzieci - mogli sobie jeść obiady, bo gmina im fundowała Czy waszym zdaniem to sprawiedliwe? Dla mnie powinni jeść obiady darmowe albo wszyscy, albo nikt. Wręcz bogate dzieci mają większe prawo do darmowych, bo ich rodzice płacą więcej podatków.

Gość to jest sprawiedliwość dziejow
Bogate dzieci nie jedzą obiadu ponieważ ich rodzice burżuje i kułacy żyją na plecach ludu pracującego miast, wsi i osiedli przyległych.

Gość naturalnie zalana zośka
jaka sprawiedliwość ??? To tylko pojęcie. Nie ma czegoś takiego jak sprawiedliwość. Jeśli jest to tylko między równymi sobie, a masz takich w Polsce????

Gość do Śmieszny Student
gdzie w trójmieście imprezujesz?

Gość socjał demokrat
Tak, jest zły. Nie wszyscy się rodzą z takimi przymiotami,, jeden ma więcej talentów, drugi mniej dlatego najsprawiedliwszy jest socjalizm.

Gość smieszny nie szukaj sprawie
sprawiedliwosci i tak jej nie znajdziesz w bajkach tylko sa morały a w zyciu to sam wiesz człowieku sukcesu jak jest

Socjalizm należy się tylko dzieciom, osobom ciężko chorym i emerytom. A w waszym gównianym socjaliźmie to nierówno dzieci traktujecie, bo "bogate i średniozamożne" to złe i nie mogą jeść obiadu na koszt państwa, chociaż ich starzy płacą kilka razy więcej podatków niż penerzy (o ile płacą, bo częściej biorą kasę od państwa).

Gość socjał demokrat
W socjalizmie burżuazja i ich lokaje mają docelowo zniknąć.

Gość do Śmieszny Student
gdzie w trójmieście imprezujesz?

Gość do Śmieszny Student
czemu nie w autsajderze?

Gość do Śmieszny Student
no właśnie już tak nie jest :/ byłam jakieś 3 tyg. temu z koleżankami i prawie same dziewczyny były. widocznie skapnęły się gdzie się zbierają faceci i w końcu ich wyparły. teraz to jest les party.

Na polibudzie? Pisałeś, ze studiujesz kulturoznawstwo. Na której polibudzie będziesz studiował kulturoznawstwo? Na polibudzie to ja studiuje i wiem że na żadnym wydziale takie kulturoznawstwo by tam nie przeszło. Chyba, że ty studiujesz na jakiejś polibudzie w pcimiu dolnym, czy górnym, Nie wiem . . .

Pisłeś, że studiujesz etnografię (sorry, przeinaczyłem z tym kulturoznawstwem). Oj zajeżdża mi tu ściemą jak nic . . .

Gość Zuzanna Amelia & 16
Student - Ty juz mowiles ze studiujesz prawo , kulturoznawstwo , informatyke , anglistyke , historie , matematyke , fizyke , a teraz ze elektronike ? Myslisz , ze Ci ktos uwierzy ?

Gość do Śmieszny Student
a gdzie imprezujesz w sopocie?

Gość student ty samojebie
katolicko - narodowy spadaj stąd bo kto ci jeszcze jaja urwie. chyba że już masz urwane.

20:46 [zgłoś do usunięcia] Śmieszny Student Na polibudzie, kierunek jeden z cięższych. I wcale tak często nie jestem tutaj. Poza tym to dyskusja na problem w temacie." Jak ciężkie to albo awf albo architektura-w 1 przypadku cieżary w 2 cegłóweczki:classic_cool:. A co do sprawiedliwości-czy sprawiedliwie jest to że jedni mają bogatych rodziców a inni biednych:P? "5 [zgłoś do usunięcia] student ty samojebie katolicko - narodowy spadaj stąd bo kto ci jeszcze jaja urwie. chyba że już masz urwane." To narodowy miało być watykański:P.

Państwo powinno traktować wszystkie dzieci równo. Nieważne czy mają biednych czy bogatych rodziców. U mnie w szkole tylko "penery" miały darmowe posiłki i większość nie chodziła (poza tymi którymi rodzice opłacili obiad). Czy dzieci nie mogą zjeść obiadu w szkole, bo mają trochę zamożniejszych rodziców niż penery?

Gość To zależy ...
Bredzisz studenci, przenikliwym chcesz być, a nie przewidziałeś tego, że bogaci .... nie płacą w ogóle podatków?! I to ci nie przeszkadza, to jest dla ciebie sprawiedliwość?! Ale to, że biedne dzieci zjedzą darmowy obiad, to już niesprawiedliwe, mam nadzieje, że los da ci się za te słowa we znaki!

Gość do Śmieszny Student
a gdzie w sopocie imprezujesz?