Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erererrertt

od nowego roku kolejne podwyżki, śmieci, woda, bilety....

Polecane posty

Gość od przedwczoraj jest
już czynna:D

Gość Kobiety sa jednak.....
Czyli póki jest dług nie będzie podwyżek?:)) No to nieźle nam się zapowiada, zamrożone podwyżki płac co najmniej do 2123 ;)

Gość 4234234324
a pod to jedbane PKP powinni podłozyc bombę... Od lat rezygnuję z wyjazdu do ZAkopanego, bo musiałabym jechac ponad 12 godzin usranym pociągiem...

Czynna autostrada z Gdańska do Łodzi bez odcinka z Torunia :) Gratuluje, teleportujesz się na 100 km do przodu?:)

Gość aniamaniafrania
no spokojnie. beda podwyżki ale na razie trzeba oszczedzać bo nie wiadomo jak ostra bedzie następna faza kryzysu. też jestem z budżetówki:)

W ogóle Polskie autostrady to szczyt techniki, dwa pasy jezdni i już szumna autostrada:) jak tak dalej pójdzie to drogi gruntowe zostaną nazwane drogami ekspresowymi:)

Gość aniamaniafrania
tez była przekonana że już jest czynne:O myślałam o wakacjach

Gość aniamaniafrania
mam już parę lat i pamiętam drogi jeszcze dwadzieścia... ba... dziesięć lat temu. to teraz niebo a ziemia

Tak tak, oszczędzajmy bo może być kryzys, którego nie ma bo jesteśmy dobrze zarządzaną zieloną wyspą, ale jest kryzys więc nie będzie podwyżek pensji za to będą podwyżki cen energii i żywności, no ale jest kryzys którego nie ma. Zaciskajmy pasa i kupujmy posłom tablety :))

Taa ja też mam parę lat i dlatego złego słowa nie powiem na dwupasmowe autostrady hehe:) w końcu 1749 mielismy znacznie gorsze:)) a w bangladeszu pani...to dopiero horror;P

Gość aniamaniafrania
kryzys jest na całym świecie. u nas nie ma jeszcze ale coraz bardziej odczuwamy kryzys u naszych głównych partnerów gospodarczych. zielona wyspa - to określenie dotyczył Polski wtedy kiedy w całej Europie był minusowy PKB a w Polsce plusowy. te czasy już dawno minęły a zatem okreslenie już nie ma żadnego znaczenia

To jest ten kryzys czy go nie ma? bo mi pensje zamrozili 3 lata temu ze względu na kryzys i ciągle czekam na jego zakończenie:)))

Gość autostrady sa cztero
pasmowe tak gwoli prawdy

Tusk też nie odpowiada za to że ja muszę kupować cukier za 4,50 zł/kg podczas gdy ten sam, polski cukier w niemczech jest o połowę tańszy? Ale on za to nie odpowiada, nie obwiniajmy go..

Gość kryzys jest na całym
świecie. własnie nadchodzi jego druga fala.

Dwa pasy w jednym kierunku ot szczyt techniki...widział ktoś takie autostrady na zachodzie?:)))

Gość aniamaniafrania
Tusk nie ustala ceny cukru, komuna już dawno się skończyła.

Kiedy była pierwsza fala?? wtedy Kiedy Tusk prezentował zieloną wyspę i jednocześnie blokował podwyżki płac?:)))

Gość aniamaniafrania
zapomniałas o tym że ten zachód buduje swoje gopspodarki od paru stuleci. a my na dobrą sprawe od 20 lat.

Tusk nei ustala niczego, to już wiemy :)) Tusk nie ustala nawet menu, to robi jego żona:) Trasę przejazdu ustala kierowca, a pisuar do którego oddaje czcigodny mocz ustala pani szanowna klozetowa;PP Tusk to taka nasza maskotka tylko ;P

Gość mniej więcej w tym czasie
a zielona wyspa z wysokościa pensji nie ma żadnego punktu wspólnego. to zupełnie dwie różne rzeczy niezależne od siebie.

Gość Paździoch 2
"Niedawno trafiłam na firmę Polski Bus, co ma ofertę: za 15 zł mozna jechac z Poznania do Warszawy w najb. komfortowych warunkach, za 30 zł Katowic do Bratysławy, z Poznania do Berlina za 30 zł... Da sie? Da. " Zauważ, że Polski Bus to prywatna firma. Mówi się, że komuna nadal jest w urzędach, szpitalach, na poczcie i w pkp. I racja, bo to wszystko jest państwowe i dlatego źle działa.

Oczywiście, tak niezależne jak Tusk i Polska:) jedno na drugie nie ma dosłownie żadnego wpływu :)))

Gość Tusk odpowiada
za kraj za jego finanse, gospodarkę i jak widac z tego wywiązuje się nieźle. gospodarka cały czas we wzroście mimo że w innych krajach się zmniejszała, finanse trzymane dosyć dobrze, zadłużenie się zmniejsza (rok do roku), nadmierny deficyt jest zmniejszony do poziomu 3% z 7%.

Gość aniamaniafrania
może tak jest wg ciebie ale zielona wyspa nie ma nic wspólnego z wysokością pensji. polecam poczytanie co to jest PKB i jaka jest korealacja pomiędzy PKB i pensjami pracowników

Tak, tak, Tusk odpowiada za coś co jest dobre tylko nie spełnia swoich zadań, bo jak coś jest złe to już Tusk za to nie odpowiada. Npp. Tusk odpowiada za moją dobrze działającą spłuczkę, natomiast za zamrożone pensje i podwyżki cen już nie odpowiada:) Taki Magik! Magik Tym większy, że jego sprawnie działająca gospodarka nie jest w stanie zapewnić podwyżki płac:)) no chyba że dla posłów, Taki cud!:)

Gość Paździoch 2
Tak naprawdę wszystko jest poplątane właśnie m.in. przez takich Tusków. Mówicie, że jest bezrobocie? To dlaczego nikt nie buduje dróg i nie polepsza obecnych. Mówicie, że nie ma pieniędzy, to skąd się wziął stadion narodowy, wypasione budynki państwowe?

Gość aniamaniafrania
przepraszam ale widzę, że przemawia z was złość a nie zdrowa krytyka a dodatkowo o sprawach polityki, gospodarki macie blade pojęcie. lub żande.

Gość aniamaniafrania
i znowu się nie zgodzę. Tusk odpowiada np za to, że polski rząd nie umie sobie poradzić z kościołem katolickim i mu ulega oraz foruje jego interesy. to jest złe i Tusk za to odpowiada. odpowiada za rozbudowaną administrację. to też jest złe