Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mesza222222

czajnik elektryczny duzo pradu bierze??????/

Polecane posty

Gość mesza222222

w prezencie slubnym dostalam czajnik elektryczny srebrny swietnie wyglada ma jakies tam funkcje samoodkamieniacz i cos jeszcze ale przeraza mnie moc tego użadzenia 2400w czy ktos ma czajnik duzo prądu pobiera nie wiem czy korzystac z niego czy lepiej z tradycyjnego na gaz?

Nie wiem czy dużo, my mamy zwykły i elektryczny i z tego elektrycznego korzystam jak potrzebuje szybciej wodę (bo szybciej tam się woda grzeje). Gaz jest tańszy od prądu

2000kWH ale w godzinę więc średnio gdy trzy cztery minuty trwa zagotowanie wody to sobie oblicz

Gość burak czrwony luz ;d
nie! zagotowanie w tym czajniku 0,75l wody kosztuje 3 grosze gotuje sie kilka razy szybciej niz na gazie i chyba nawet taniej;) nie wiele wiecej bedziesz miala za prad a za gaz duzo taniej;)

Rusz głową . Myślenie nie boli.Wszystko można policzyć .Gaz też kosztuje,na prądzie chyba szybciej.

Gość gaz jest tańszy
ale na gazie dłużej się gotuje. wychodzi w przybliżeniu na to samo. większa moc powoduje to że szybciej woda się zagotuje a więc bierze więcej w krótszym czasie i wychodzi na to samo co by brał mniej w dłuższym.

Gość mesza222222
a czy to użadzenie jest bezpieczne dla pożycia młodego małrzeństwa?

nie jest . gdy dla naprzykladu mąż w momencie gdy żona zalewa wrzątkiem z czajnika ogłosi radośnie , że dostał premie i kupi żonie swej futro to ona wznosząc ręce w geście radosci wraz z czajnikiem może oblać męża wrzątkiem. z tego wniosek , masz czajnik elektryczny! to się nie żeń