Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inesyt

Zatrucie?

Polecane posty

Gość Inesyt

Witam. Jakiś tydzień temu pojawiły mi się dziwne objawy , a mianowicie mam straszne mdłości , zwłaszcza gdy się kładę lub siedzę , jednak gdy śmigam szybko do ubikacjii nie dam rady zwymiotować :( Nawet pomoc paluszków nie pomogła.Codziennie jak się kładę czuję że odpływam, bije mi serce i mam zaburzenia oddechu. Jak otwieram oczy to zazwyczaj jest lepiej i po kilku sekundach przechodzi. Do tego jak kaszle to odczuwam taki jakby kwas/gorycz. Ogólnie mam zapalenie krtani i tchawicy więc mam antybiotyk. Wcześniej też zażywałam różne gripexy, polopiryny i inne 'pomocniki'. Jak myślicie czy to może być zatrucie ? . W ciąży nie jestem :).

Możliwe że to refluks. Anybiotyk to ty powinnaś wyrzucić do kosza, bo z barnia tego dziadstwa nie wyniknie nic dobrego, a tylko sobie zaszkodzisz. Bierzesz chociaż coś osłonowo do tego antybiotyku ?

Gość Inesyt
ta zażywam osłonowe lekarstwa , antybiotyku dzisiaj nie brałam . Co moge z tym zrobić?

Gość biała kawakakakakakak
może to astma? alergia? idz do pulmologa lub alerologa ja mam refluks i biore na to controloc 20 od lekarza rodzinnego możesz isc do gastrologa

Gość biała kawakakakakakak
pulmonologa*

Gość Inesyt
Co to alergii to na pewno nie mam , niedawno miałam badania . Astmy również nie posiadam. Może wybiore się faktycznie do gastrologa .

Gość Inesyt
staram sie jeść lekkie rzeczy , teraz cierpie na brak apetytu więc zadowalam sie jablkami ii jakimis delikatnymi rzeczami.

Gość OCM
taaa widać własnie po objawach :D a co jadłaś wcześniej ? przcież nikt cię nie pyta jak jesz teraz kiedy już cię dopadły te dolegliwosci, ale ktoś próbuje ustalić co je wywołało.

Gość to może być objaw uboczny
od antybiotyku, przeczytaj ulotkę, wiele antybiotyków daje sesacje żołądkowe, mdłości, zaparcia, biegunki koniecznie bierz antybiotyk podczas jedzenia a dwie godziny po antybiotyku jakiś probiotyk osłonowo

Gość Inesyt
ale to się zaczęło przed braniem antybiotyku.

Gość Inesyt
Wcześniej jadłam normalnie , czasami jakies zapiekanki ewentualnie, ale nigdy nic mi sie nie dzialo .

skoro bywało tak przed antybiotykiem to zrób badania krwi na wątrobę (próby wątrobowe) plus badanie moczu bo mdłości mogą oznaczać niedomaganie jednego z tych narządów generalnie gdy organizm zatruty jest toksynami to pierwszy objaw to mdłosci inna możliwa przyczyna to nieżyt błony żołądka, wrzody lub problemy z woreczkiem żółciowym (kamienie) przy kamieniach w woroczku żołciowym obkjawy mdłości nasilają się po spożyciu tłustych pokarmów, smażonego, ciastek z kremem, tortów, śmietany, świeżego pieczywa, surowych jarzyn

miałam na myśli niedomaganie wątroby lub nerek

Gość OCM
noooo wczesniej Ci się nic nie działo, ale doprowadziłaś organizm do tego stopnia, że się dzieje :) złe nawyki żywioeniowe w końcu wyjdą na wierzch. Powinnaś oczyścić organizm z toksyn, lekka dieta, nawet polecam głodóweczkę i lewatwyy to roziwąże problem, jednak jeśli wrócisz do starychj nawyków to dolegliwosci wróca.

Gość Inesyt
Dziekuje wszystkim za pomoc, mysle ze sie zglosze do lekarza, tak jak mówicie i zrobie badania. A dietke też zastosuje .

Gość Gonda
Inesyt,a jak zrobisz badania???lekarz Ci tego prawidłowo nie wykona

Gość Gonda
Inesyt,a jak zrobisz badania???lekarz Ci tego prawidłowo nie wykona

Gość Inesyt
Myśle że poczekam 2 dni, zrobie sobie głodówke. Możliwe ze się zatrułam bo mam identyczne objawy. Jeśli nie przejdzie powiem cioci zeby mnie do dobrego lekarza wyslala, bo jest pielegniarką i ma znajomosci. Mam nadzieje ze jednak nie bede musiala ich wykorzystywac i ze przejdzie wszystko:)

Gość OCM
Nie ma dobrych lekarzy :D

autorko a jakie osłonowe leki bierzesz? Dobre bakterie czy inhibitory pompy protonowej? (np bioprazol, ortanol, panzol, polprazol):)

Gość Gonda
ertteee,chemia to trucizna,nie warto sie tym zajmować

Gość Gonda
ertteee,masz prawo tak mysleć ale de facto ,leki sa po to by firmy farmaceutyczne miały zyski,a nie by pomagały w leczeniu,bo wiadomo,ze bardziej szkodza niz pomagaja

poza tym teraz wszystko to trucizna, mleko, mięso, warzywa wiadomo, że w nadkwasocie najlepsza jest dieta ale najpierw trzeba ją jakoś opanować a potem nauczyć się stosowania odpowiedniej diety. Do autorki kup sobie pomelo, niweluje nadkwasotę:)

Gość Gonda
ertteee,aha,jak juz wszedzie mamy trucizny to jeszcze trzeba sobie dodatkowo i swiadomie dowlac,no niezłe rozwiazanie ,ale mało sensowne,mozna opanowac refluks naturalnie ,a nawet go wyleczyc,ogóreczki kiszone,kwasne mleko,to podstawowe rozwiazanie

każdy ma prawo do własnego sądu ja uważam, że leki pomagają tylko muszą być przepisane po przeprowadzeniu badań i przez odpowiedniego lekarza wielu z nas nie byłoby juz na świecie gdyby nie antybiotyki no ale tak dla ciebie to zmowa koncernów farmaceutycznych:)

Gość l.,
jaka tam zmowa, to czysty biznes, a kto tego nie widzi ten fujara. :)

do tego co napisałaś dodaj jeszcze migdały, buraczki czerwone i jak jest sezon to pomelo natomiast jak już mamy antybiotyk i to jeszcze mocno działający to powinniśmy stosować dobre bakterie i inh pompy protonowej. Wiadomo najlepiej antybiotyku nie brać i leczyć się leżąc w łózku i za pomocą syropu z cebuli, mikstur czosnkowych, soku malinowego, chrzanu i imbiru